Siberische Husky Voedingsschema: Hoeveel voedsel te serveren

Siberische Husky Voedingsschema: Hoeveel voedsel te serveren

Delen is geven!

Ohh, wat hebben we hier? Een onweerstaanbare blauwogige schoonheid. Een hond die op weg is om de beruchte Labradors en Duitse Herders te onttronen.

Beken het maar… jij hebt er ook wel eens aan gedacht om er een aan te schaffen. Ze zijn gewoon te mooi om niet te verlangen. Ik moet toegeven dat ik een enorme drang heb om er een te kopen als ik ze op straat zie lopen.

Maar, voordat jij of ik dat doen, zijn er een paar dingen die we moeten leren. Ten eerste hun eetgewoonten.

Dus, laten we beginnen met de Siberische Husky voedingstabel.

Als u in het Verenigd Koninkrijk woont, en u bent op zoek naar een van deze honden, kijk dan bij beste Husky fokkers in het Verenigd Koninkrijk!

Inhoud

toon

Siberische Husky Voedingsschema uitgelegd

siberische husky eten rom de metalen kom binnen

Wat elke top Siberische Husky fokker weet is dat het van groot belang is om een kwalitatieve Siberische Husky voedingstabel te volgen.

Dit hondenras wordt steeds populairder, en een groot deel daarvan komt door zijn betoverende uiterlijk – het is een prachtige hond met blauwe ogen die je in al even mooie Husky-kleuren kunt vinden.

Maar de meeste mensen zijn zich er niet van bewust hoe uitdagend dit hondenras is. Een volwassen Siberische Husky vereist een aantal serieuze vaardigheden om goed gehanteerd te worden.

Zijn voedingsproces kan ook een uitdaging zijn, maar hier is een Siberische Husky voedingstabel die dat deel zal vergemakkelijken.

Siberische Husky Puppy Voedingsschema

Leeftijd Ounces per dag Kopjes per dag Frequentie
2 maanden 3,5 tot 5,5 ons 0.5 tot 0.75 3 maaltijden
3 maanden 6 tot 7,5 ons 0.75 tot 1 3 maaltijden
4 maanden 9 tot 12 ons 1 tot 1,5 3 maaltijden
5 en 6 maanden 12 tot 14 ons 1.5 tot 1.75 3 maaltijden
7 en 8 maanden 14 tot 16 ons 1.75 tot 2 2 maaltijden
9 en 10 maanden 15 tot 20 ons 2 tot 2.5 2 maaltijden
11 en 12 maanden 18 tot 30 ons 2,25 tot 3,75 2 maaltijden

Siberische Husky Voedingsschema Door Weken En Maanden

We gaan meteen naar de zesde week van het leven van een Siberische Husky. De eerste weken zijn gereserveerd voor de nauwe band tussen moeder en haar kroost over het voeden.

Zijn moeder staat altijd naast hem, verzorgt, verwarmt en voedt hem. Maar dan komt de tijd om langzaam in de wereld van de volwassenen te stappen.

Een van de eerste stappen zou de overgang naar volwassen voedsel kunnen zijn. Maar pas op… dit proces moet ook langzaam gaan.

Voeding van zes tot dertien weken

Voordat uw hond stopt met het drinken van zijn moedermelk, kunt u hem vast voedsel gaan geven. Pups stoppen meestal met borstvoeding ergens tussen de acht en twaalf weken.

U kunt twee weken eerder beginnen met de introductie van puppyvoeding, maar dit proces moet beginnen tussen zes en 13 weken… niet later.

Als u besluit droogvoer te introduceren, moet u manieren vinden om het hondenvoer zachter te maken.

U kunt ook puppybrij maken voor uw hond, zodat hij het graag zal proberen.

Het wordt aanbevolen om een brij te maken van 80% droogvoer en 20% natvoer.

Zijn maaltijd moet in kleinere porties worden verdeeld, en vier keer per dag worden opgediend. zolang hij jong is, plus borstvoeding. De hoeveelheid voedsel is weergegeven in de voedingskaart van de Siberische Husky.

Voeding van drie tot zes maanden

Het lijkt misschien dat uw puppy altijd honger heeft, maar hij ontwikkelt en verandert, en dit is ook een tijd waarin u enkele veranderingen voor hem kunt invoeren.

U moet beginnen met het veranderen van zijn voedingsschema en het verminderen van het aantal maaltijden gedurende de dagy. Nu, uw puppy kan drie keer per dag eten in plaats van vier.

Omdat ze overgaan naar hun volwassen vorm, verandert hun lichaamsvorm in deze periode. Het is tijd voor hen om hun puppyvet en krijg die magere en compacte look.

Voeding van zes tot twaalf maanden

De ontwikkeling gaat snel en alles verandert snel. Zo lijkt het alsof uw hond in een oogwenk groot is geworden.

Nu is hij klaar om het aantal maaltijden terug te brengen van drie naar twee per dag. Natuurlijk, de hoeveelheid voedsel passend blijven… het is alleen maar het aantal maaltijden dat verminderd wordt.

Er is nog iets waar je rekening mee moet houden. Uw hond moet overgaan op volwassen voedsel als hij gecastreerd is.

Hij zal pijn hebben nadat hij gecastreerd is, maar direct daarna moet u hem voedsel voor volwassenen gaan aanbieden, omdat deze honden de neiging hebben wat gewicht aan te komen na de ingreep.

Als je besloten hebt dat je hem niet gaat laten castreren, houd dan nog enige tijd het puppyvoer in de brokken, want hij zal alle puppyvoedingsstoffen nodig hebben.

Voeden vanaf 12 maanden

Gefeliciteerd… je hebt een volwassen Husky. Als u niet weet hoe lang het duurt voordat een hond een voor hem ongezond gewicht heeft, wees dan voorzichtig met de hoeveelheden voer.

Dit is het begin van de periode waarin je hond alleen volwassen voedsel eet. Het verschil tussen volwassen- en puppyvoer zit hem in het aantal en de soort voedingsstoffen die erin zitten, en ook in het aantal calorieën.

Volwassen voer is veel minder calorierijk omdat volwassen honden niet meer groeien en ze niet zoveel calorieën nodig hebben voor ontwikkelingsprocessen. Ze hebben energie nodig voor dagelijkse activiteitenen dat zit allemaal in volwassen voedsel.

Siberische Husky Voedingsschema op volwassen leeftijd

siberische husky die voedsel uit een metalen kom eet

De behoefte aan calorieën is tijdens het eerste levensjaar veel anders dan tijdens de rest van het leven van de Husky.

Terwijl een heel jonge hond veel nodig heeft omdat hij groeit, heeft een volwassen hond voedsel nodig dat hem energiek houdt voor zijn dagelijkse taken.

Voeding van één tot zes jaar

Husky’s zijn honden met een enorme eetlust, maar als ze niet actief genoeg zijn, komen ze aan.

Sinds ze meestal als familiehond leven, zijn ze niet meer zo actief als hun ras vroeger was.

Toch zijn ze nog steeds zeer energiek, en ze moeten hun energie kwijt. Maar ze moeten er ook energie in stoppen, dus de eigenaar is degene die de juiste hoeveelheid voedsel moet inschatten.

De Siberische Husky voedingstabel is er om het gemakkelijker en met minder stress te maken.

En, de kaart beveelt twee en een half tot drie en driekwart kopjes met voeding aan gedurende het tweede en derde jaar van zijn leven.

Van het vierde tot het zevende jaar moet het aantal kopjes stijgen tot vier kopjes per dag.

Deze maatregelen moeten niet blindelings worden genomen. Het zijn aanbevelingen, maar u bent degene die uw hond het beste kent en die moet beoordelen wat de optimale hoeveelheid is.

Er zijn andere factoren die van invloed kunnen zijn, zoals castratie, zwangerschap, borstvoeding, enzovoort. Ook kunnen verschillende Siberische Husky mixen verschillende voedingswijzen vereisen. Het is allemaal individueel.

Voeding vanaf zeven jaar

Siberische Husky’s die ouder zijn dan zeven jaar worden senior honden genoemd. Dit is een game changer omdat deze pups een beetje minder actief dan hun jongere collega’s.

Dit betekent minder behoefte aan energie-inname omdat het minder waarschijnlijk is dat deze wordt besteed aan dagelijkse fysieke activiteiten. En, als ze hun calorieën niet besteden, zullen die calorieën veranderen in vet en krijg je een hond met overgewicht.

Ouderdom brengt wijsheid, maar ook een tragere stofwisseling, en vaak veel gezondheidsproblemen.

Het is zelfs mogelijk dat u op het ene moment moet bedenken wat u een zieke hond zonder eetlust te eten moet geven, terwijl uw hond op een ander moment alles zou eten.

Het is dat hun maag gevoelig wordt, ze kunnen niet meer zoveel soorten voedsel verwerken als ze eerder konden, en hun algehele lichaamsconditie is niet uitstekend.

Daarom moet je voorzichtig zijn met wat je je oude pup te eten geeft, en hoeveel.

Enkele algemene richtlijnen zijn drie kopjes voer per dag.

Als u zich te veel zorgen maakt over welk voer u uw hond moet geven, is de beste keuze misschien commercieel kwaliteitsvoer dat gespecialiseerd is voor die leeftijd.

Vergeet niet om water bij de maaltijd te serveren. Het kan veel helpen bij het verteringsproces.

Hoeveel voedsel moet een Siberische Husky eten?

eigenaar voedt zijn husky puppy met droogvoer

Wat je zeker niet moet doen is je hond vrij voeden. Husky’s kunnen soms kieskeurige eters zijn, maar meestal eten ze vrijwel alles tot ze vol zitten. Maar toch is het beter om een voerschema op te stellen.

Op die manier zal uw hond gemakkelijker wennen aan andere huisregels.

Deskundigen zeggen dat u de instructies op de verpakking moet volgen, maar de voorgeschreven hoeveelheid voer in de meeste gevallen met 20% moet verminderen. Die hoeveelheid voer moet voldoen aan de energiebehoefte van uw hond.

Er zijn enkele verschillen in geslacht en lichaamsconditie.

Geslacht

Er kunnen enkele verschillen zijn tussen mannelijke en vrouwelijke Husky’s als het gaat om eetlust eisen. Zoals je misschien al raadt, hebben vrouwelijke honden iets minder voedsel nodig dan mannelijke honden.

Zwangerschap

Tenzij uw hond zwanger is, dan zal ze waarschijnlijk wat meer trek hebben, vooral als de dracht al hoog is.

Ook jonge moeders die hun kroost borstvoeding geven, zullen meer energie nodig hebben dan normaal.

Gesteriliseerd/gecastreerd

Honden die gesteriliseerd of gecastreerd zijn, kunnen iets minder activiteit vertonen, vooral vlak na de operatie. Dit betekent vaak minder trek in voedsel dan normaal.

Hoeveel calorieën moet een Husky per dag eten?

Husky eigenaren moeten zich ervan bewust zijn dat hun hond veel energie nodig heeft om goed te kunnen functioneren gedurende de dag. Dit betekent een aantal serieus hoogwaardige ingrediënten in zijn brokken.

Het is belangrijk om de juiste voedingswijzer te volgen, zodat het immuunsysteem, het spijsverteringsstelsel en alle andere belangrijke schakels van de gezondheid van de hond goed kunnen werken.

Dit betekent graanvrij, vulstofvrij, conserveermiddelvrij, gifvrij en alle andere bijproductenvrije voeding. Honden hebben voer nodig dat een rijke eiwitbron is – rijk aan vetzuren zoals omega-3 en koolhydraten zodat het aan zijn dagelijkse calorie-inname kan voldoen.

Als de voeding van uw Husky goed is, zullen er geen extra supplementen nodig zijn.

Als we het hebben over een volwassen Husky, dan is de ondergrens voor calorie-inname 1100 kcal per dag, en dat is op de dagen dat uw Husky niet erg actief is.

Een actieve Husky in zijn volle kracht zal meer dan 1800 kcal per dag nodig hebben. Oudere honden kunnen een dag overleven met 1000 kcal.

Siberische Husky Voedingsschema; Calorie Inname

Leeftijd Calorieën per dag Eiwitten Vetten
2 maanden 250 tot 375 kcal 25% 10%
3 maanden 375 tot 500 kcal 25% 10%
4 maanden 500 tot 750 kcal 25% 10%
5 en 6 maanden 750 tot 875 kcal 25% 10%
7 en 8 maanden 875 tot 1000 kcal 25% 10%
9 en 10 maanden 1000 tot 1200 kcal 25% 10%
11 en 12 maanden 1125 tot 1875 kcal 25% 10%
1 tot 2 jaar 1250 tot 1875 kcal 35% 19%
3 tot 6 jaar 1875 tot 2000 kcal 35% 19%
7 jaar en ouder 1250 tot 1500 kcal 30% 10%

Hoeveel kilo weegt een Husky?

Het gewicht van een Husky hangt zeker af van zijn ontwikkelingsstadium. Husky puppies en volwassen Husky’s kunnen niet hetzelfde gewicht hebben.

Als we kijken naar de gemiddelde informatie van het Husky ras, gedefinieerd door de AKC (American Kennel Club), krijgen we mooie getallen.

We zullen ontdekken dat de gemiddelde Husky reu ergens tussen de 45 en 60 pond weegt, terwijl een Husky teefje iets lichter is, met een gewicht tussen de 35 en 50 pond.

Al deze massa wordt gewoonlijk opgedaan tegen het einde van de zesde maand, hoewel sommigen van hen meer gewicht krijgen als ze hun tweede levensjaar bereiken.

Het eerste jaar, vooral de eerste helft, is een tijd van snelle groei, en u kunt verwachten dat uw hond mager en atletisch is.

Hij mag niet te dik of te mager zijn, want beide aandoeningen betekenen dat het dieet van de Husky niet ideaal is.

Als je zijn ribben kunt voelen, dan heeft hij geen evenwichtig dieet, en krijgt hij misschien niet de nodige voedingsstoffen binnen. Maar, als hij te mollig is, dan kunt u als hondeneigenaar en verantwoordelijke persoon overwegen zijn voedingsschema te veranderen.

Hiermee bedoel ik vooral het beperken van zijn voedselinname in een redelijke mate. Beide toestanden kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken die u voor uw hond wilt vermijden.

Waarom heeft mijn Siberische Husky altijd honger?

siberische husky snuffelt aan eten van tafel

Nu we hebben geleerd over de voedingsgrafiek van de Siberische Husky, kunnen we tot de conclusie komen dat deze hond een behoorlijke eetlust heeft. Maar, waarom is dat zo? Waarom lijkt hij altijd honger te hebben?

Nou, probeer je het beeld voor te stellen. Het is een koude Siberische winter, de nacht valt langzaam, en de temperatuur is ver onder nul (hmm, misschien is er daarom een Wooly Husky met al zijn haar). En, een groep jonge Huskies in volle kracht trekt een slee vol boodschappen en medicijnen.

Oké, ik weet het… ik heb zojuist het scenario van het verhaal van Balto gekopieerd. Maar, hé… het is een waar gebeurd verhaal, en het scenario van Balto was in Alaska, niet in Siberië. En, fyi… de rollen van deze honden waren vrijwel hetzelfde.

Hoe dan ook, laten we teruggaan naar het verhaal.

Deze honden die door de koude Siberische nacht rennen, vechten tegen een sneeuwstorm, een koude wind, en ze zijn op het randje van hun krachten. Maar één gedachte duwt hen verder en verder.

Oh… je moet denken dat ze denken aan hun geliefde meester die hen zal begroeten met een glimlach.

Wel, niet helemaal waar, maar ook niet helemaal onwaar.

Ze denken aan een heerlijke maaltijd die op hen wacht, die hun meester voor hen heeft bereid.

De Kwestie van Genetica

Husky’s zijn een van de Russische hondenrassen, en die rassen staan erom bekend nogal ruw te zijn, net als het gebied waar ze zijn opgegroeid.

Husky’s behoren ook tot de grote rassen, en ze staan bekend als werkhonden. We hebben al eerder vermeld hoe ze in Siberië sleeën trekken.

En, ze doen het allemaal in zeer zwaar weer en terrein, wat (zoals u wellicht kunt raden) veel energie vergt. Zelfs Husky’s huilen kost energie. Als je probeert te vocaliseren in de koude Siberische nacht, zou dat niet gemakkelijk zijn.

Een hoog energieverbruik vereist dus een grote hoeveelheid voedselinname. En, deze Husky’s gebruikten elke gelegenheid die ze hadden om voedsel te eten om een energie reserve te hebben.

Het was als een nooit eindigende eetlust. Maar in die tijd was het een kwestie van overleven.

Tegenwoordig zijn de meeste Husky’s familie honden die hun dagen veel minder actief doorbrengen in vergelijking met hun voorouders, maar hun eetgewoonten zijn hetzelfde gebleven vooral vanwege hun geërfde genen.

Andere factoren

Niet alleen genetica kan de eetlust van uw hond beïnvloeden. Er zijn ook factoren als groei, lage voedingswaarde van voedsel, wormen, te veel beweging en warmte.

Groei

De verklaring voor deze is eigenlijk heel eenvoudig – uw hond zit in zijn ontwikkelingsfase. Hij heeft veel energie nodig die hij uit voeding haalt voor al dat groeien en spelen en verkennen.

Lage voedingswaarde van voedsel

Sommige merken voer zijn niet zo hoogwaardig als andere. U moet voorzichtig zijn wanneer u een commercieel hondenvoer koopt, omdat het soms zeer essentiële voedingsstoffen mist, terwijl het aan de andere kant vol zit met slechte dingen zoals vulstoffen en gifstoffen.

Uw hond kan dus voortdurend honger hebben omdat hij niet genoeg energie krijgt van het voedsel dat hij heeft gegeten.

Wormen

Als u uw hond niet recentelijk heeft laten ontwormen, dan is wormen de oorzaak zijn van de constante honger.

Het is een probleem dat gemakkelijk kan worden opgelost, en het zal je van een hoop dilemma’s verlossen.

Te veel beweging

Misschien vraagt u zich af hoe vaak u uw hond moet uitlaten? Of, hoeveel rennen, spelen, wandelen en algemene beweging is genoeg op een dag?

Het is bekend dat Huskies dagelijks veel beweging nodig hebben – bijna drie uur per dag, maar het kan gebeuren dat hij een calorietekort heeft terwijl hij meer uitgeeft dan hij binnenkrijgt.

En, dat kan de reden zijn waarom uw hond zo hunkert naar meer voedsel.

Warmte

Siberische Husky – de naam zegt zo’n beetje alles over het weer waaraan dit ras gewend is. Husky’s zijn een noordelijk ras dat goed bestand is tegen vrieskou.

Maar, je vindt ook veel Husky’s die in warme zuidelijke streken leven, en daar kunnen ze oververhit raken. Dus verliezen ze hun eetlust in de warme maanden.

Maar in de koude maanden komt hun eetlust terug, en lijken ze non-stop te eten.

Wat is het beste voedsel voor Siberische Husky’s?

siberische husky eet bot op weide

Het is geweldig dat je zoveel opties hebt als het gaat om een van de belangrijkste onderdelen van het leven van je hond, en misschien wel het meest fundamentele. De juiste voeding is de basis voor elke andere activiteit in het leven van een hond.

Maar, er is een andere kant van zoveel keuzes – het is eigenlijk moeilijk kiezen.

Er zijn veel plaatsen waar je commercieel voer kunt kopen – een dierenwinkel, of online op Amazon of Chewy, bijvoorbeeld. Je zou alle opties moeten bekijken.

Ik weet hoe stressvol het kan zijn om de juiste keuze te maken voor je geliefde viervoeter.maar wij zijn er om u te helpen de juiste combinatie te maken.

Ja, u kunt een combinatie maken en de perfecte voeding voor uw hond samenstellen. Laten we er aan beginnen.

Droogvoer

Er zijn veel keuzes als het gaat om commerciële voeding. Maar de belangrijkste keuze is of u kiest voor voer van hoge of lage kwaliteit.

Je weet vast wel welke je moet nastreven. Hoogwaardige voeding bevat alles wat uw puppy of een volwassen hond nodig heeft.

Droogvoer kan zijn eigen voordelen hebben. Het is een meer geschikte keuze als u niet genoeg tijd heeft om de tanden van uw hond te poetsen. Ook kan het helpen bij doorkomende tandjes van de Siberische Husky.

Fijn uitgebalanceerde voeding is de sleutel tot levenskwaliteit op lange termijn. Daarom moet u de ingrediënten op de achterkant van de verpakking controleren.

Zorg er ook voor dat u de volwassen voeding voor volwassen honden kiest, en de puppyvoeding voor pups.

Natvoer

Net als bij droogvoer zijn er ook bij natvoer veel keuzes. De methode is hetzelfde – kies altijd voor kwaliteit.

Net als droogvoer heeft ook natvoer zijn kwaliteiten. 75% van de massa bestaat uit water, dus het is gemakkelijker te verteren.

Daarom is het meer geschikt voor oudere honden die eraan herinnerd moeten worden om water te drinken. Zo bent u er zekerder van dat ze gehydrateerd zijn.

Dit geldt ook voor honden die wat maagproblemen hebben of die ziek zijn en overmatig water verliezen.

Rauw voedsel

Als je overstapt op een rauw dieet, moet je nadenken over de voordelen en gevaren van rauw vlees.

Het is een geweldige optie omdat u mogelijke gifstoffen uit bewerkt voedsel vermijdt. Aan de andere kant, als u niet voorzichtig genoeg bent, kunt u uw hond blootstellen aan schadelijke bacteriën van bedorven vlees.

Als je besluit om meteen in de puppytijd over te stappen op een rauw dieet, zorg er dan voor dat je onderzoekt hoeveel rauwe voeding je je puppy moet geven.

Je kunt hem kennis laten maken met rauw vlees, verse eieren, verse vis, en wat groenten zoals wortels.

Zorg er alleen voor dat alles vers is en gecontroleerd door een dierenarts op mogelijke bacteriële ziekten zoals brucellose.

Zelfgemaakt voedsel

Als je nog steeds bewerkt voedsel wilt vermijden, maar er 100% zeker van wilt zijn dat je ook bacteriën hebt vermeden, kun je je altijd wenden tot koken.

Het kost wat meer tijd, maar met een goede voorbereiding kun je het aan.

Er zijn veel recepten op het internet te vinden die gemakkelijk te bereiden zijn. Leer hoe je kip voor honden kookt of waarom je hamburgers en rijst voor honden moet klaarmaken.

U kunt kiezen voor heel of gemalen vlees, evenals voor voedzame groenten zoals zoete aardappelen, mangel, pompoen en wortelen. Je kunt hem ook kennis laten maken met kwark en yoghurt.

Ook als uw hond ziek is, is koken de beste optie voor voeding. Er zijn bijvoorbeeld veel voedingsrecepten voor nierziekten en andere aandoeningen.

Wat te voeren en wat te vermijden?

v van de handen

Veelzijdig is altijd goed. Uw hond moet, net als u, een kleurrijk dieet hebben, gevuld met verschillende ingrediënten zoals vlees, groenten en fruit.

Soms zijn we geneigd onze hond te voeren met de restjes van onze maaltijd, maar daar schuilen twee gevaren achter.

Ten eerste kan uw hond zwaarlijvig worden door overmatig eten van uw restjes. Het andere gevaar is dat uw restjes ingrediënten bevatten die niet helemaal geschikt zijn voor hem.

Dus, laten we leren wat de do’s en don’ts zijn in de wereld van Siberische Husky voeding.

Groen-licht voeding

Zoals we al eerder hebben gezegd, moet het dieet van een Husky bestaan uit vlees, groenten en fruit, en enkele andere voedzame boodschappen zoals eieren of yoghurt.

Het belangrijkste om te onthouden is dat deze voedingsmiddelen rijk moeten zijn aan calcium, fosfor, selen en zink.

Maar, het moet ook veel eiwit (zowel plantaardig als vlees), samen met vetten, koolhydraten, mineralen en vitaminen. Het moet ook omega 3 vetzuren en DHA bevatten.

Deze ingrediënten zijn te vinden in lam, zalm, kip, vis, eend, rundvlees, kwark, eieren, linzen, erwten, zoete aardappelen, wortelen, appels, bonen, bosbessen, bramen en frambozen.

Rood licht voedsel

Er zijn enkele ingrediënten die niet worden aanbevolen als voedzame maaltijd, en bovendien kunnen ze schadelijk zijn.

Je moet zeker vermijden uw hond chocolade te geven zelfs als u vindt dat hij na de maaltijd iets zoets moet hebben.

Ui en knoflook zijn ook niet de beste opties.evenals druiven en rozijnen.

Alcohol en cafeïne zijn een groot “nee”.

Macadamia noten zijn ook gevaarlijk voor een hond, evenals sommige andere noten zoals sommige soorten kastanjes.

Veel verwerkt voedsel wordt niet aanbevolen als een geschikt ingrediënt voor het dieet van een hond.; bijvoorbeeld zuurkool, worsten, slagroom en doritos.

Avocado is ook een van de vruchten die niet geschikt zijn voor honden.

Er zitten ook veel verborgen gevaren achter gistdeeg, melk, suiker, gekookte botten en maïs.

Al deze ingrediënten kunnen de gezondheid van uw huisdier schaden, samen met een bezoek aan de dierenarts.

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van Puppyvoer naar Volwassen hondenvoer?

aanbiddelijke husky hond wachtend op voedsel op houten vloer

Sommige honden hebben snellere groeischommelingen dan andere. Bijvoorbeeld, Siberische Husky’s bereiken hun potentiële volwassenheid sneller dan, laten we zeggen, Border Collies (je kunt het bekijken in deze Border Collie groeigrafiek).

Daarom is het proces van overgang naar volwassen voeding veel sneller voor Husky’s. U kunt beginnen met hem op zes maanden leeftijd te introduceren aan volwassen voedsel. Dat is maar een half jaar, maar in de hondenwereld is dat geen korte tijdspanne.

Het belangrijkste in elk van de levensfasen is het kiezen van het beste hondenvoer voor Husky’s… dat voer dat vol zit met voedingsstoffen die uw hond helpen gezond en gelukkig te groeien.

Dit is vooral belangrijk op jonge leeftijd omdat de eerste helft van hun eerste jaar de tijd is van hun snelste groei.

Dat is de tijd waarin hij wat extra zetje nodig heeft in de vorm van goede voeding met een hoog eiwitgehalte en rijk calcium voor de botten.

Wanneer de hond met zes maanden eindelijk een volwassen vorm heeft bereikt, wordt zijn groei veel trager. En het is de tijd om op te letten hoeveel u uw hond te eten geeft, zodat hij niet zwaarlijvig wordt.

Wanneer u begint met het proces van overgang van puppy- naar volwassen voer, zorg er dan voor dat u het stap voor stap doet, en niet ineens.

Als je het voer omschakelt “s nachts”kan het een schok veroorzaken voor de gevoelige maag van uw hond. En, we willen niet weten hoe we diarree uit tapijt moeten halen, of iets ergers.

Voorzichtig verhogen van de hoeveelheid volwassen voedsel zal het werk doen.

De Siberische Husky Voedingsschema Samengevat

Siberische Husky’s zijn rijzende sterren onder de hondenrassen, en je ziet ze tegenwoordig steeds vaker.

Maar, voordat je besluit om jezelf een van deze veeleisende honden aan te schaffen, zorg ervoor dat je een beetje over hen onderzoekt.

Dit betekent leren over de Siberische Husky voedingstabel, groeigrafiek, hun gedrag, hun onderhoudsbehoeften en andere nuttige tips.

Een goede voorbereiding is het halve werk, en ik weet zeker dat als je dit deel van het proces goed doet, er in de toekomst niet veel problemen zullen zijn.

Lees meer:

Shiba Inu Voedingsschema – Hoe ziet het ideale hondendieet eruit?

Cocker Spaniel Voedingsschema: Hoeveel en wat eten Cockers?

Doberman Voedingsschema – Hoe ziet het perfecte hondendieet eruit?