Laat Lowes honden toe: Is Lowes Pet Policy hondvriendelijk?

Als hondenbezitters zijn we geneigd aan te nemen dat we onze honden niet mee kunnen nemen in winkels en ze buiten moeten houden. Bij veel winkels in de VS is dit echter niet altijd het geval, en sommige zijn zeer hondvriendelijk. U hebt misschien gehoord dat Lowes hondvriendelijk is, maar dat betekent niet noodzakelijk dat u uw huisdier mee naar binnen kunt nemen… de waarheid ligt iets gecompliceerder.

Om erachter te komen wat het huisdierenbeleid van Lowes is, sprak ik met enkele van hun medewerkers op Twitter en wat ik hoorde was eigenlijk heel verrassend. Dit is wat ik ontdekte over het meenemen van honden in Lowes.

Laat Lowes honden toe? In het officiële hondenbeleid van Lowes staat dat alleen hulphonden zijn toegestaan in de winkels. Veel winkels en medewerkers hebben echter een ontspannen houding ten opzichte van klanten die een hond meenemen naar Lowes, en vragen zelden om een bewijs dat de hond bedoeld is als hulp- of gehandicaptenhond.

Lowes hondenbeleid

Een medewerker van de bouwmarkt vertelde me dat het officiële beleid zoiets was als dit met betrekking tot elk huisdier.

“Vanaf 2012 is het huisdierenbeleid van Lowes veranderd. Honden zijn toegestaan in Lowes, mits het echte hulphonden zijn, aangelijnd, onder controle gehouden en na afloop opgeruimd.”

Misschien ben je nu behoorlijk in de war, want je hebt vast veel gesproken met mensen die hebben gezegd dat ze hun hond meenemen in Lowes of puppy’s en pooches gezien in de gangpaden als je er komt.

En reken maar dat veel van de honden die je in de winkel ziet, geen gecertificeerde hulphonden zijn.

Lowes huisdieren beleid wordt niet altijd gehandhaafd door het management

Waarom is het hondenbeleid dan zo verwarrend en wordt het van winkel tot winkel anders toegepast? Om daar achter te komen, sprak ik met enkele vroegere en huidige medewerkers om uit te zoeken waarom het hondenvriendelijke beleid van Lowes verschilt, afhankelijk van waar je bent.

Dit is wat ze me vertelden in privéberichten op sociale media.

“Ik werkte een zomer in mijn lokale winkel en nam gewoon aan dat Lowes honden toestaat. Mijn manager heeft me nooit anders verteld, en we zouden nooit een hondenbezitter vragen te vertrekken, tenzij hun hond slecht was.”

“Lowes is hondvriendelijk, afhankelijk van wat het managementteam besluit voor de specifieke winkellocatie. De winkel waar ik werk handhaaft de regels voor diensthonden niet en mij is zelfs expliciet verteld dat ik het niet eens moet vragen als ik mensen aan de deur begroet.”

“Ik hoorde een gerucht dat teamleiders zeggen dat het veel te veel gedoe is om iedereen met een hond te vragen of hij een hulphonddocumentatie heeft. Ik krijg toch niet genoeg betaald om met mensen in discussie te gaan, dus zwaai ik ze gewoon door.”

“Collega’s van mij hebben zakjes met hondensnoepjes in hun schort. Het is echter niet altijd zo geweldig, afgelopen Pasen knoeide een hond in het gipsplatenpad en het werd niet gemeld en opgeruimd. 30 minuten lang liepen er klanten met karren doorheen!”

Zoals u kunt zien, zijn veel Lowes zeer hondvriendelijk, en het blijkt dat niet veel van hen het beleid inzake diensthonden zullen handhaven.

Lowes is huisdiervriendelijk afhankelijk van waar je bent

Er is geen actuele lijst van welke winkels huisdiervriendelijker zijn dan andere.

laat lowes honden toe
Bel vooraf om te zien of honden zijn toegestaan in uw plaatselijke Lowes winkel.

Het komt erop neer dat u echt van tevoren moet bellen om uit te zoeken of uw plaatselijke Lowes honden toelaat, omdat het een beslissing van het management zal zijn.

Meldingen van hondenaanvallen in Lowes winkels

Je kunt je dan afvragen waarom er zo’n lakse houding is tegenover het toelaten van honden in Lowes. Er staan toch zeker verzekerings- en aansprakelijkheidskwesties op het spel? Bijvoorbeeld, als een hond iemand in de winkel zou bijten of aanvallen, zou Lowes in grote problemen kunnen komen.

En het ding is, dit is gebeurd.

In 2014 werd een hondeneigenaar gearresteerd nadat zijn huisdier Akita een peuter had aangevallen in het Murrieta filiaal van Lowes in Canada. De beten waren zeer ernstig, waardoor het jonge kind 50 hechtingen kreeg. U kunt een verslag van het incident lezen op de website van LA CBS Local.

Volgens latere persberichten die ik las, werd Lowes aangeklaagd, hoewel ik niet weet hoe de rechtszaak is afgelopen. Dit brengt me wel terug bij het eerdere punt, waarom wordt het beleid voor alleen hulphonden niet beter gehandhaafd?

Ik vond een opmerking op een forum die waarschijnlijk waar is over waarom zoveel honden worden toegelaten in Lowes zonder te worden gecontroleerd:

“Ik denk dat het is omdat ze een marktonderzoek hebben gedaan en vinden dat het minimale risico en de verhoogde verzekeringskosten worden gecompenseerd door klanttevredenheid en loyaliteit. Ik haat de meeste praktijken van Lowes en vermijd die plek wanneer ik maar wil, maar ik steun hun toelating van honden in hun winkels.”

Een andere commentator op dezelfde thread werd ook gevraagd waarom eigenaren honden in Lowes mogen meenemen zonder te bewijzen dat het een hulphond is:

“Mijn gok is dat mijn winkel aangelijnde honden toestaat omdat het bedrijf zich richt op veteranen met kortingen, speciale publicaties gericht op veteranen, zelfs aangewezen parkeren.”

De beroemde Lowes diensthond

Over het onderwerp dat alleen hulphonden zijn toegestaan in Lowes, in 2016 haalde de winkel het nieuws nadat ze een militaire veteraan en zijn hond in dienst hadden genomen. De gehandicapte veteraan was al 10 jaar ondersteund door Charlotte de hond en vroeg tijdens zijn sollicitatiegesprek of dit hem zou verhinderen een baan te krijgen bij de woonwinkel.

Het bewijs dat het diensthondvriendelijke Lowes huisdierenbeleid goed aanslaat, nam de Texaanse winkel de veteraan en zijn hond in dienst. Charlotte de Golden Retriever mag zelfs haar eigen Lowes-vest dragen als “officiële” werknemer.

In de onderstaande video van CBS News kunt u hier meer over zien.

Beoordelingen van klanten die dol zijn op het huisdiervriendelijke beleid van Home Depot

Zoals je zou verwachten, zijn veel eigenaren van huisdieren meer dan blij dat Lowes honden binnen toelaat. Sommigen van hen gaan zelfs zo ver dat ze er gloedvolle recensies over achterlaten. Hier zijn er een paar die ik de afgelopen jaren heb gevonden.

“Ik hou van het hondenbeleid van uw bedrijf. Op warme zomerdagen betekent het dat ik niet eerst naar huis hoef te rijden om haar af te zetten, ik kan haar gewoon mee naar binnen nemen, wat me een extra rit bespaart!”

“Ze hebben een grote selectie van producten in verschillende categorieën. Ze doen aan price matching wat tegenwoordig een must is, zelfs bij het kopen van dure artikelen. Concurrerende prijzen. Ik zou eerlijk gezegd in Lowes kunnen wonen. En je mag je hond meenemen! Wat een pluspunt is!”

Maar sommigen zijn niet blij dat Lowes honden toelaat…

Natuurlijk zal niet iedereen blij zijn dat Lowes hondvriendelijk is. Hier zijn enkele reacties van mensen die vinden dat honden niet in de winkel mogen komen.

“De winkel is zo vies, de vloeren zijn schoon en het ruikt door de hele winkel naar hondenpoep. Honden zouden niet in Lowes mogen komen, herzie deze beslissing alstublieft want ik kom pas terug als jullie dat doen.”

“Mijn kleine meid is bang voor honden en moet daarom bij mijn vrouw in de auto blijven als ik naar uw winkel kom. Ik vind het feit dat honden zijn toegestaan in Lowes schandalig en laat zien hoe weinig respect u heeft voor klanten die het problematisch vinden.”

Conclusie

Als hondenbezitter en -liefhebber vraag ik me wel af waarom mensen honden meenemen naar Lowes, want het is niet iets wat ik om een aantal redenen zou doen.

Ten eerste heb ik geen hulphond. Ten tweede, ondanks dat mijn hond goed opgevoed is, heb ik geen garanties over wat hij zou kunnen doen. Het kan een wachtende rechtszaak zijn vanwege de risico’s.

Misschien wilt u ook…

Ik schrijf regelmatig over het bedrijfsbeleid ten aanzien van huisdieren, waarvan je er hieronder enkele kunt lezen: