Hoe weet ik of mijn puppy Parvo zal overleven? + Thuisbehandeling

Puppy’s krijgen in hun eerste levensweken een aantal injecties, die helpen beschermen tegen het zeer besmettelijke canine parvovirus. Het is echter niet 100% betrouwbaar, maar in de meeste gevallen zullen inentingen op 6 weken gevolgd door inentingen op 8 en 12 weken uw puppy beschermen tegen parvo.

Als uw puppy niet gevaccineerd is en in contact is gekomen met andere honden, bestaat de kans dat u parvo oploopt. Als dit is gebeurd, zijn de overlevingskansen en de behandeling van de pup van groot belang.

Hoe weet ik of mijn puppy parvo zal overleven? Je weet dat je puppy parvo overleeft als het braken stopt, ze weer gaan eten, de activiteit toeneemt en het bloed uit de poep begint te verdwijnen. Dit is op voorwaarde dat uw puppy de juiste diagnose heeft gekregen en een behandeling tegen parvo ondergaat.

Wat zijn de kansen dat een hond met parvo overleeft?

Puppy’s die parvo krijgen kunnen binnen 48 tot 72 uur sterven, dus de sleutel tot overleven is een onmiddellijke diagnose en behandeling. Tekenen dat je pup op de goede weg is naar herstel zijn onder andere vaste ontlasting zonder bloed.

De overlevingskansen zijn goed. Hoewel parvo dodelijk kan zijn, varieert de overlevingskans bij pups die professioneel door een dierenarts worden behandeld tussen 68% en 92%.

Als uw puppy de eerste 4 dagen van parvo heeft overleefd, dan is de kans groot dat hij volledig herstelt.

Uw puppy stopt met braken en begint weer normaal te eten. U zult ook merken dat hij minder lusteloos is en weer actief en speels wordt.

Tijdens die eerste 12 levensweken moet je je pup goed in de gaten houden en ervoor zorgen dat hij uit de buurt blijft van niet-gevaccineerde honden. Als uw puppy parvo krijgt, moet u hem of haar onmiddellijk naar de dierenarts brengen om de behandeling te starten.

Handige tip: Zelfs honden die hun parvo-injecties hebben gehad, kunnen deze ziekte nog krijgen. Hoewel zeldzaam, kan het gebeuren en hier is waar je op moet letten.

De diagnose parvo kan verwoestend zijn. Maar het is behandelbaar als het op tijd wordt ontdekt. Lees verder om erachter te komen wat de tekenen van deze gevreesde ziekte zijn.

Ik bespreek ook hoe je kunt weten of je pup sterft aan parvo, de kans dat ze het overleven en hoeveel het kost om je pup met parvo te behandelen.

hoe weet ik of mijn puppy parvo zal overleven
Zodra uw pup weer actief begint te worden, is dat een teken dat de pup Parvo zal overleven.

Uw puppy loopt het risico om parvo te krijgen totdat alle drie de injecties over een periode van 12 weken zijn toegediend. Een booster shot is dan eenmaal per jaar nodig om uw hond beschermd te houden. U moet extra voorzichtig zijn tijdens de eerste 12 weken van het leven van uw pup – koop nooit een pup zonder dat hij zijn eerste inentingen heeft gehad.

Als uw puppy de ziekte oploopt, zullen de volgende bijna-dood tekenen van parvo u waarschuwen:

  • Veelvuldige bloederige diarree.
  • Aanhoudend braken met bloed erin.
  • Geen eetlust en weigeren te eten.
  • Koorts of onderkoeling.
  • Lethargie zoals uw pup die niet loopt of beweegt.
  • Buik opgeblazenheid en pijn.

Het duurt 10 tot 14 dagen voordat deze symptomen optreden nadat uw pup is blootgesteld aan het virus.

Hoe weet ik of mijn pup sterft aan parvo?

Parvo verplaatst zich snel en als het niet zo snel mogelijk wordt behandeld, kan uw pup binnen 48 tot 72 uur sterven. Als u niet de juiste behandeling krijgt, is de kans dat uw pup sterft 91%. Als het niet behandeld wordt, zal uw pup sterven door uitdroging.

Naast het verergeren van bovengenoemde verschijnselen, zal uw pup levenloos, depressief en extreem koud beginnen te worden. Deze ziekte veroorzaakt inwendige bloedingen, dus u ziet verhoogde vloeibaarheid, bloederige diarree, bloed in het braaksel en haar tandvlees is bleek.

Als je hond behandeld wordt en hydratatie krijgt, is ze nog steeds vatbaar voor het krijgen van sepsis. Als dit gebeurt, beginnen haar organen te falen. Ze zal dezelfde tekenen van sterven vertonen als wanneer ze uitgedroogd en onbehandeld is.

Als u erin slaagt uw puppy vroeg genoeg te laten behandelen, heeft ze een kans van 68 tot 92% om te overleven. De juiste behandeling moet gebeuren onder de hoede van uw dierenarts. Zij zullen u adviseren over de uitvoering van het behandelplan.

Het behandelplan van uw dierenarts omvat het volgende:

  • Ondersteunende behandeling van braken, diarree en uitdroging door ervoor te zorgen dat deze symptomen worden beheerd en onder controle worden gebracht.
  • Ervoor zorgen dat uw puppy voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt via een infuus.
  • Antibiotica om eventuele secundaire bacteriële infecties te behandelen als gevolg van het virus dat de darmwand van de pup beschadigt.

Uw dierenarts zal ook adviseren welke stappen u moet nemen als u andere honden in huis heeft.

Hoe lang duurt parvo?

Als uw pup de eerste vier dagen overleeft, is haar kans op herstel groter. Normaal gesproken duurt het tot zeven dagen voordat puppy’s volledig herstellen van parvo. Maar, dit hangt af van de behandeling die ze hebben gekregen.

Ik kan het belang van een zo snel mogelijke behandeling niet genoeg benadrukken. De juiste behandeling betekent ook dat je pup in een veel korter tijdsbestek zal herstellen. Omdat het immuunsysteem van uw pup nog in ontwikkeling is, duurt het herstel langer.

Als uw pup in het ziekenhuis van uw dierenarts wordt behandeld, is zijn kans op herstel 90% (als de behandeling vroeg genoeg is begonnen en hij de eerste vier dagen heeft overleefd).

Als je kiest voor een thuisbehandeling, is hun kans op herstel 85%. Maar dit is alleen als je waakzaam bent en de instructies van de dierenarts volledig opvolgt.

Hoeveel kost de behandeling van mijn puppy met parvo?

Canine parvovirus is een dure ziekte om te behandelen. U kunt verwachten dat u tussen de $ 500 en $ 2 500 betaalt om uw pup te helpen herstellen van de infectie. Als uw pup voor langere tijd in het ziekenhuis moet worden opgenomen, zullen de kosten stijgen.

Voor veel huisdiereigenaren ligt dit ver boven hun budget en kiezen ze voor euthanasie van hun pup. Dit kan een verwoestende beslissing zijn voor veel hondenliefhebbers. Het is dus altijd essentieel om ervoor te zorgen dat uw pup correct wordt ingeënt tegen parvo.

Waarom kost het zoveel om parvo te behandelen? Allereerst kosten de tests om de ziekte vast te stellen een paar honderd dollar. Daarna, als het eenmaal bevestigd is, moet er een behandelplan worden opgesteld. Dit omvat hospitalisatie, intraveneuze infusen, medicatie en andere procedures indien nodig.

Als uw pup niet goed reageert op het behandelplan kan uw dierenarts besluiten tot een bloedplasmatransfusie. Dit wordt gewoonlijk gedaan in ernstige gevallen en kan tot 1000 dollar per dag kosten.

Veel huisdiereigenaren kiezen voor een thuisbehandeling vanwege de hoge kosten van een ziekenhuisbehandeling. Dit brengt de kosten van de behandeling van parvo omlaag.

Hoe behandel ik mijn puppy met parvo thuis?

Uw puppy kan thuis worden behandeld zodra uw dierenarts het virus heeft vastgesteld. Uw dierenarts zal u het beste advies geven voor de thuisbehandeling. De nadruk zal vooral liggen op het voorkomen dat uw puppy sterft door uitdroging.

Thuisbehandeling voor Parvo zal het volgende omvatten:

  • Uw puppy goed gehydrateerd houden: Dit omvat het geven van regelmatige, kleine doses water met elektrolyten. Het zal voor uw puppy een uitdaging zijn om vloeistoffen binnen te houden, omdat ze zullen blijven braken en diarree hebben.
  • De hydratatieniveaus van uw puppy controleren: U kunt dit doen door de huid van uw puppy zachtjes omhoog te knijpen en dan los te laten. Als hij onmiddellijk terugklapt, is het vochtgehalte van uw puppy gezond. Maar als het lang duurt voordat de huidflap weer op zijn plaats zit, moet u uw pup zo snel mogelijk hydrateren.
  • Blijf het tandvlees controleren: Een gezond tandvlees is roze. Wanneer het tandvlees van je pup grijs, wit of zelfs knalrood begint te worden, dan moet je haar onmiddellijk naar de dierenarts brengen.
  • Voedingsstoffen op peil houden: Uw pup zal zich misselijk voelen en voedsel weigeren. Als u uw pup echter kleine hoeveelheden babyvoeding uit blik of fles (zonder knoflook of uien) kunt geven, vergroot dat zijn overlevingskansen. Door de voeding met water te mengen en een druppelaar te gebruiken, krijgt u wat voeding in uw pup – hier zijn enkele voedingstips voor Parvo.
  • Alternatieve geneesmiddelen: U zou kunnen proberen homeopathische geneesmiddelen te gebruiken om de symptomen van Parvo te helpen verlichten en tegelijkertijd de toestand van uw pup te beheren.

Conclusie

Parvo is een ernstig virus dat zeer besmettelijk is, onmiddellijke behandeling vereist zodra de diagnose is gesteld en voortdurende behandeling tot uw puppy is hersteld. Als u kiest voor thuisbehandeling, zorg er dan voor dat u contact opneemt met uw dierenarts als u zich tijdens de behandeling zorgen maakt.

Weten of uw puppy Parvo zal overleven is iets wat alle eigenaren zullen willen weten. U bent echter in de beste handen bij uw dierenarts, dus zoek deskundige hulp.

Misschien wilt u ook…

Image in header licensed via Storyblocks.com.