Zijn stinkkevers giftig voor honden als ze worden opgegeten of aangeraakt?

Eén van de grappigste dingen aan mijn hond is zijn drang om achter elk insect aan te gaan dat hij ziet. Of het nu een wesp, spin of insect is, het is een eerlijk spel… vooral als het insect in zijn territorium is. Wat me netjes brengt bij stinkdieren en honden.

De late zomer tot de vroege herfst betekent draaiende bladeren, een fris briesje in de lucht en kruipende beestjes die je huis binnendringen, inclusief stinkdieren. In feite hadden we onlangs een plaag van hen. Mijn hond at stinkwantsen; ik maakte me zorgen dat ze giftig waren.

Dit is wat ik onderzocht en gevonden heb. Ik hoop dat het jou ook helpt.

Zijn stinkdieren giftig voor honden? Stinkwantsen zijn niet giftig als ze worden gegeten. Er is echter een mogelijkheid dat de vies ruikende lichaamssappen die vrijkomen als stinkwantsen worden gegeten of geplet de ogen of mond van uw hond kunnen irriteren.

Dat is het korte antwoord maar er komt nog wat meer bij kijken waarvan ik denk dat je het moet lezen. Gewoon om er zeker van te zijn dat de gezondheid van je hond hier voorop staat.

Lees verder voor alles wat je moet weten over stinkkevers en honden, wat je moet doen als je honden ze opeten, en hoe je ze uit je huis houdt.

Wat gebeurt er als een hond een stinkwants opeet?

Brown marmorated stink bugs hebben een toepasselijke naam – ze geven een zeer onaangename geur af wanneer ze geplet worden. Ze zijn goed in het vinden van spleten in de muren en dringen huizen binnen, waarbij ze vaak in grote aantallen binnendringen.

zijn stinkwantsen giftig voor honden als ze worden opgegeten?
Ziet er lekker uit voor deze hond, maar zal het giftig zijn als het wordt opgegeten? (Afbeelding via https://pixabay.com/photos/bug-stink-bug-rough-stink-bug-1613450/)

Als u ze in huis heeft, zal het niet lang duren tot uw hond ze vindt en mogelijk zelfs opeet… in volume!

Ze hebben een geur om roofdieren weg te houden, en ook om andere stinkkevers aan te trekken als ze de ideale omgeving vinden om te leven. Maar als je hond op de mijne lijkt, geeft hij niet echt om nare luchtjes – hoe erger, hoe beter (zoals vossenpoep).

Het ding met stinkkevers is, als er een is, heb je er meer… waardoor de kans toeneemt dat je hond ze vindt en ze probeert te vangen en op te eten.

Zoals je weet, zijn honden eindeloos nieuwsgierige wezens, en ze gebruiken meestal hun neus en mond om objecten te onderzoeken die ze niet kennen. Honden snuffelen en slikken allerlei dingen die geen voedsel zijn, waaronder insecten en insecten die hun weg vinden naar onze huizen.

Stinkwantsen zijn een veel voorkomende plaag als het weer begint om te slaan, en sommige honden vinden het heerlijk om ze op te jagen en op te eten. Gelukkig, omdat stinkwantsen niet giftig zijn moet je je niet te veel zorgen maken over de gezondheid van je hond.

Stinkwantsen kunnen de ogen van uw hond pijn doen

Plus, zelfs als het niet opgegeten wordt, is het niet zo dat de stinkwants je hond of puppy pijn doet. Stinkwantsen bijten niet, zuigen geen bloed, of veroorzaken geen interne problemen voor zover ik kan onderzoeken.

Ze laten echter wel zeer vies ruikende geuren los als ze in nood zijn en als ze geplet worden. Deze afscheidingen kunnen pijnlijk zijn als ze in de ogen van uw hond komen.

Stinkende insecten kunnen de mond van uw hond irriteren.

Stinkwantsen kunnen ook de mond van uw hond irriteren als ze worden opgegeten. In plaats van giftig of giftig te zijn, kunnen ze overmatig kwijlen veroorzaken voor een paar minuten nadat ze een stinkwants hebben gevangen.

Stinkwantsen kunnen uw hond een slechte buik geven

Het eten van een lading stinkwantsen kan uw hond ook een maagklachten bezorgen. Inname kan leiden tot maag- en darmklachten, met braken tot gevolg. Het betekent niet dat uw hond vergiftigd is.

Deze symptomen zijn zelfbeperkend en zullen vanzelf verdwijnen zonder dat ingrijpen nodig is.

Stinkwantsen dringen huizen bij duizenden binnen – het is zeldzaam om slechts één of twee stinkwantsen op de muur te vinden. De grootste zwerm ooit gemeten was 26.000 wantsen die de winter doorbrachten in één huis (NewYorker.com).

In zeer extreme gevallen van een stinkwantsenplaag en uw hond erin slaagt er honderden tegelijk in te slikken, kan dit een massa in de maag vormen die niet kan worden afgebroken of verder door het spijsverteringskanaal kan worden doorgegeven.

De ernstigste behandeling zou zijn om die massa via een operatie te verwijderen.

Maar dit zou zo zeldzaam moeten zijn. Ik kan online geen referenties vinden waar een hond zo ziek is geweest na het eten van stinkkevers dat ze in het ziekenhuis zijn opgenomen.

Dus, hoe zit het met stinkwantsenspray?

Het is iets dat ik uitgebreid moest gebruiken, en natuurlijk was ik ook bezorgd over de giftige mogelijkheid.

Is stinkwantsenspray giftig voor honden?

Als je een stinkwantsenplaag hebt, ben je misschien geneigd om een soort insectenspray of insecticide te gebruiken om er vanaf te komen.

Entomologen zeggen dat pesticiden geen effectieve manier zijn om van huishoudelijk ongedierte af te komen. In feite kan het spuiten ervan in of buiten je huis leiden tot meer veiligheidsproblemen, vooral als je huisdieren hebt.

Sommige insecticiden zijn zeer giftig voor honden – onmiddellijke symptomen zijn misselijkheid, braken en chemische brandwonden in de ogen en de vacht. Langdurige blootstelling omvat schade aan hun centrale zenuwstelsel.

Het komt er dus op neer dat stinkwantsenspray inderdaad giftig kan zijn voor uw hond, dus zoek naar alternatieve methoden.

Hoe kom ik dan van stinkwantsen af zonder mijn hond te schaden?

Stinkwantsen zullen u niet bijten of uw huis beschadigen. Ze zijn ook niet giftig voor uw hond. Maar ze zijn nog steeds een aanzienlijke irritatie wanneer ze binnendringen, en het is het beste om ze onmiddellijk kwijt te raken.

Dicht alle kieren in uw plinten, trim, en rond uw nutsvoorzieningen. Vervang beschadigde horren. Zoek naar eiermassa’s die zich onder de bladeren in uw tuin of tuin verbergen en vernietig ze.

De beste manier om van stinkwantsen af te komen die zich al in uw huis bevinden, is het gebruik van een stofzuiger. Zorg ervoor dat je de stofzuiger daarna goed schoonmaakt, anders loop je het risico dat de vieze geur nog lang blijft hangen.

Hoe kom ik van de stank van mijn hond af?

Stinkwantsen vergiftigen uw hond niet als ze worden opgegeten, maar ze geven een ongelooflijk vieze geur af als ze worden geplet.

Deze geur is beschreven als vergelijkbaar met verbrande banden, koriander, of zelfs zo erg als de uitstoot van stinkdieren. Als deze geur eenmaal is vrijgekomen, blijft hij in de lucht hangen en kan hij heel moeilijk te verwijderen zijn.

Als uw hond een stinkwants heeft ingeslikt, zal de geur waarschijnlijk aan zijn mond en vacht zitten. Uw eerste instinct kan zijn om uw hond te wassen, maar dit kan ervoor zorgen dat de geur verder in de vacht trekt.

De beste oplossing is om een paar handschoenen aan te trekken en het volgende te combineren in een grote, open container:

  • ¼ kop zuiveringszout.
  • 1 theelepel vloeibaar wasmiddel.
  • 1 kwart 3% waterstofperoxide oplossing.

Als je deze ingrediënten niet hebt, werkt het mengen van 2 delen water met 1 deel azijn ook.

Werk de oplossing in de vacht van je hond. Pas op dat het niet in de ogen komt. Laat het vijf minuten inwerken en spoel het dan grondig uit. Volg uw normale badroutine.

Je zou ook een speciale shampoo kunnen proberen die ik eerder heb gebruikt om van vossenpoepgeuren af te komen. Je kunt zien welke ik aanbeveel op deze link.

Welke insecten zijn giftig voor honden?

Nieuwsgierige honden kauwen gretig op elk insect dat ze vinden, zonder zich te bekommeren om hun eigen veiligheid. Als baasjes is het aan ons om onze honden weg te houden van gevaarlijke insecten. Sommige daarvan zijn:

  • Kakkerlakken: Een goede vuistregel om te volgen is dat als iets poep eet, het gevaarlijk is voor honden. Deze insecten kunnen maagwormen of andere parasieten veroorzaken die de spijsvertering aantasten. Houd het voedsel van uw hond ook uit de buurt van kakkerlakken, want die dragen allerlei bacteriën en virussen op hun lichaam.
  • Rupsen en vlinders: Sommige rupsen eten melkkruid, dat giftig is en bij honden hartproblemen kan veroorzaken. Rupsen met microscopisch kleine haartjes kunnen verstikking of irritatie in de mond veroorzaken.
  • Sprinkhanen: Deze zijn erg leuk om op te jagen, maar niet erg leuk als ze worden ingeslikt. Ze dragen vaak parasieten en rondwormen bij zich. Als je in de buurt van boerderijen woont, dragen ze waarschijnlijk ook giftige pesticiden en meststoffen bij zich.
  • Giftige spinnen: Als het giftig is voor mensen, is het vooral giftig voor honden, en mogelijk dodelijk voor kleinere huisdieren. In het belang van iedereen in uw huis, moet u zich onmiddellijk ontdoen van elke besmetting.
  • Bijen en wespen: Stekende insecten treffen honden op dezelfde manier als mensen. De beten zijn uiterst pijnlijk, en hun huid kan opzwellen en geïrriteerd raken door allergische reacties.
  • Muggen: Sommige muggen in bepaalde delen van de wereld kunnen hartwormen bij zich dragen die vervolgens op huisdieren kunnen worden overgedragen. Hartworm veroorzaakt schade aan het hart en de longen van een hond.
  • Slakken: Sommige slakken kunnen longwormen bij zich dragen, een parasiet die inwendige bloedingen, aandoeningen aan de luchtwegen en zelfs de dood bij honden kan veroorzaken.

Conclusie

We kunnen er niet altijd zeker van zijn dat onze hond niet in contact komt met giftige insecten. Zoals altijd is de beste oplossing om hun gewoonten en gedrag goed in de gaten te houden.

Als uw hond symptomen vertoont zoals langere perioden van braken of diarree, overmatig kwijlen, een opgezwollen mond, uitslag, wormen in de ontlasting, of veranderingen in eetlust of gedrag, kunt u hem het beste zo snel mogelijk naar de dierenarts brengen.

Misschien wilt u ook…

Hier zijn extra richtlijnen voor bepaalde dingen waarmee uw hond in contact kan komen.

Image in header via