Kan ik mijn hond uitlaten na het knippen van de Quick? Gedetailleerd antwoord

Kan ik mijn hond uitlaten na het knippen van de Quick? Gedetailleerd antwoord

Delen is zorgzaam!

Nagelknippen en nagelknippen zijn vaak stressvolle procedures die alle eigenaren van gezelschapsdieren moeten doorlopen. Soms zijn nagels van huisdieren een echte worsteling als ze te kort worden geknipt.

Een beschadigde nagel kan dagelijkse hondenwandelingen tot een echte uitdaging maken.

Bezorgde hondenbezitters zoeken vaak naar een antwoord op de vraag: “Kan ik mijn hond uitlaten na het snijden van de quick?”

En hoe graag ik ook meteen wil reageren met een simpel ja of een nee, er zijn enkele factoren die deze vraag een beetje moeilijk te beantwoorden maken.

Of u uw hond al dan niet kunt uitlaten na het snijden van de quick hangt sterk af van de ernst van de snee.

Daarnaast hangt het ook af van hoeveel tijd er is verstreken na de eerste bezuiniging en de kwaliteit van de zorg die na dit ongeval is verleend.

We gaan alle factoren doornemen die van invloed kunnen zijn op de dagelijkse wandelingen die uw hond graag doet.

Ik hoop dat dit artikel je zal helpen de ernst van een beschadigde nagel snel bij honden te herkennen. Dit is immers de eerste stap in het beantwoorden van je vraag!

Bovendien, door de basisanatomie van de nagel van een hond te begrijpen, zullen problemen bij het knippen en knippen van nagels tot het verleden behoren!

Inhoud

tonen

Dog’s Nails: Wat De Snelle?!

hondenpoten op donker bed

Oké, je vraagt je waarschijnlijk af wat een quick is. Om eerlijk te zijn ben ik dat ook! Laten we eens duiken in de anatomie van hondennagels!

De nagel van een hond bestaat uit drie hoofdonderdelen: de buitenste schaal, de binnenste schaal en het levende weefsel – de snelle.

De nagel die snel het “levende weefsel” is, betekent dat dit specifieke deel van de nagel is gemaakt van kleine bloedvaten (haarvaten). Deze bloedvaten zitten onder het nagelbed. Hun belangrijkste rol is om voedingsstoffen te leveren via de bloedstroom om de groei van de nagel te ondersteunen.

Dus, om het kort te zeggen, de snelle van de hond is de bloedtoevoer van een nagel. Bloedvaten helpen de nagels van uw hond gezond te groeien. Dit betekent in feite – geen snelle, geen nagel.

Groeisnelheid van hondennagels

eigenaar die de nagels van de hond knipt

De groeisnelheid van de nagel van een hond hangt van veel dingen af. Ten eerste hangt het af van de hond zelf; het hondenras en zijn leeftijd.

Ten tweede hangt de nagelgroeisnelheid van de hond af van de inname en het metabolisme van voedingsstoffen. Honden krijgen hun vitamines die cruciaal zijn voor een gezonde groei binnen door middel van hoogwaardig hondenvoer en supplementen.

Er is dus geen exacte informatie hierover. Je zult merken dat er honden zijn waarvan de nagels binnen een paar weken groeien, terwijl het voor anderen ongeveer anderhalve maand duurt.

Een andere factor die de groeisnelheid van de nagel kan beïnvloeden, is de menselijke factor. Dit betekent wanneer een dog eigenaar knipt de nagels van zijn hond te kort, het beïnvloedt de snelle.

Hoe de snelle veranderingen met de nagelgroei van een hond

De bloedtoevoer – de snelle – wordt langer naarmate de nagel van de hond langer wordt. Dit betekent dat de snelle in lange nagels dichter bij de punt zullen zijn.

Het is ook andersom – hoe korter de nagel, hoe korter hoe snel.

Dus als je er even over nadenkt, zul je erachter komen dat het altijd het beste is om de nagels van de hond kort te houden. Dat komt omdat het gemakkelijker is om te voorkomen dat je per ongeluk de quick snijdt.

Afhankelijk van hoe diep je de nagel van de hond snijdt, moet de nagel snel teruggetrokken in ongeveer zeven tot 10 dagen.

Zie ook: Hondennagel gescheiden van snel: hoe je je hond kunt helpen

Mijn hond uitlaten na het snijden van de Quick

eigenaar neemt gelukkige hond in wandeling

U kunt uw hond uitlaten voor een wandeling na het snijden van de snel pas nadat je ervoor hebt gezorgd dat het bloeden uit de poot van de hond volledig is gestopt.

Beginnende hondenbezitters worden meestal erg bang als ze de nagels van hun hond te kort knippen. Velen van hen besluiten hun hond niet uit te laten. Maar is het uitlaten van honden na het snijden van de snelle echt zo gevaarlijk?

Nou, het hangt af van de snee op de poot van je hond.

Voordat u uw hondje eruit haalt, moet u alle nodige zorg besteden aan de nagel die u te kort hebt geknipt. Laat je hond rusten om ervoor te zorgen dat de wond goed droogt. Observeer na een tijdje de manier waarop uw hond door het huis loopt.

Als u geen probleem merkt bij het wandelen, kunt u uw hond meenemen naar buiten voor een wandeling.

Een verandering in plannen komt wanneer uw hond weigert te lopen of helemaal uit te gaan. Dit kan al dan niet snel verband houden met een gebroken nagel of een beschadigde nagel.

Als u problemen ondervindt bij het lopen, zoals hinken, soms gevolgd door het huilen en likken van de aangedane voet, is het het beste om uw hond te sparen van wandelen en andere activiteiten.

Als uw hond coöperatief en kalm is, til dan zijn poot voorzichtig op en inspecteer op snijwonden, wonden en andere weefselschade. Soms kunnen ze een stuk dik gras of een stuk hout in hun kleine voetzolen krijgen.

In dit geval moet u uw dierenarts bezoeken om te bepalen wat het probleem is en ervoor te zorgen dat uw hond weer kan gaan wandelen.

Gebroken nagel of nagels te kort?

Houd er rekening mee dat mank lopen niet altijd het geval zal zijn van een nagel die te kort is geknipt. Mank lopen kan voorkomen bij honden met gebroken nagels.

Je merkt dit in eerste instantie misschien niet, maar constant likken en hinken is een goed teken voor je om de poot van je hond te controleren.

Het breken van een spijker of twee is niet ongebruikelijk in de hondenwereld. Onze kleine metgezellen houden ervan om rond te rennen en gaten te graven. De nagel van een hond breekt dus vrij vaak, en dat is meestal niets om je zorgen over te maken.

Niet alle nagels breken hetzelfde. Veel hondenbezitters hebben gemerkt dat de nagels van de hond die vaker breken dan anderen de dauwklauwen zijn. Dit komt waarschijnlijk door hun specifieke plaatsing op de poot van de hond.

Gebroken nagels zullen meestal niet zo veel bloeden als die waarvan de snelle knipbeurt is geweest. De nagel van een hond kan breken op zijn punt, maar hij kan ook breken in de buurt van zijn wortel. Als de onderste delen van de nagel van de hond gebroken zijn, moet u uw hond naar de dierenarts brengen.

Dit komt omdat de wortel van de gebroken nagel niet vanzelf geneest, en geen huismiddeltjes kunnen zoveel helpen als een verband en medicatie die uw hondje van de dierenarts krijgt.

Houd er rekening mee dat elk klein letsel een ernstig letsel kan worden als het niet op tijd wordt behandeld.

Ik knip mijn hond! Help!

eigenaar die de nagels van de hond knipt

Dus je was de teennagels van je hond aan het knippen en alles ging soepel, maar ineens hoor je een luide kreet! Niet zeker wat er is gebeurd, controleer je de poot van je hond om te zien of je hem per ongeluk hebt gesneden.

Je ziet een grote hoeveelheid bloed uit één nagel komen. Op dit punt begin je al in paniek te raken.

Het eerste dat je moet doen is – geen paniek!

We zijn er allemaal geweest en we weten hoe slecht je je al voelt omdat je per ongeluk de nagel van je hond te kort hebt geknipt.

Bloedt de nagel van de hond snel te veel?

Laten we teruggaan naar het deel waar we zeiden dat de snelle rijk is aan bloedtoevoer. Dit betekent dat een kleine snee het behoorlijk zal laten bloeden. De snelle bloedt snel… en uitbundig.

Je hebt waarschijnlijk een keer in je eigen vinger gesneden en je hebt waarschijnlijk de belachelijke hoeveelheid bloed opgemerkt die uit een kleine snee kwam. Zo is het ook met hondennagels.

Ook al is het might lijkt veel, je hond kan op geen enkele manier snel doodbloeden van zijn beschadigde nagel.

Houd het dus bij elkaar, want je hond zal niet voor altijd bloeden!

Dit is wat je moet doen!

Dog Nail Bleeding: Huismiddeltjes

Als je thuis de nagels van je hond knipt met een paar hondennagelknippers, is het mogelijk dat je snel in de nagel hebt gesneden. Het zal je verbazen hoeveel benodigdheden je thuis kunt gebruiken voor eerste hulp.

Maar voordat u actie onderneemt, moet u ervoor zorgen dat uw hond geen pijn heeft en stil kan blijven staan. Als je hondje aan het huilen is en je kunt niet bij zijn poot komen, breng hem dan zo snel mogelijk naar de dierenarts.

Houd er rekening mee dat de normale stollingstijd voor honden meestal 60 tot 120 seconden. Dit betekent dat het goed is om de snede een paar seconden te laten zoals hij is voordat je hem helpt.

Wat dit ook betekent is dat als het bloeden langer dan een paar minuten aanhoudt, moet u uw hondje naar de dierenarts brengen.

Als uw hond coöperatief is en u dacht dat de schade niet zo erg is als het lijkt, ga dan verder met het eerste hulpproces thuis.

Uw eerste taak is om het bloeden te laten stoppen door druk uit te oefenen op het getroffen gebied, wat het stollingsproces (bloedstolselvorming) zal ondersteunen.

Gebruik maïzena

Wist je dat maïzena niet alleen wordt gebruikt in lekkere maaltijden die je thuis maakt?

Welnu, maïzena kan worden gebruikt bij het behandelen van de poot van uw hond. Dit is iets dat je zeker ergens in je keuken zult hebben liggen. Er zijn twee manieren waarop u maïzena kunt gebruiken.

Pak wat maïzena en dep het grondig op het getroffen gebied. De poederachtige maïzena ondersteunt het stollingsproces, waardoor het bloeden sneller stopt.

Een andere manier is om een container (meestal een breed glas of kom) te vullen met maïzena. Neem vervolgens de poot van je hond en doop deze in het poeder. Zorg ervoor dat het hele aangetaste oppervlak bedekt is.

Als je geen maïzena in de buurt hebt, kun je ook zuiveringszout en gewoon meel gebruiken.

Gebruik styptisch poeder

Dierenartsen en trimmers gebruiken vaak styptisch poeder om het bloeden van kleinere wonden te stoppen. Dit poeder werkt als een snel stollingsmiddel. Het is altijd een goed idee om het in je huishouden te hebben.

Een andere naam die vaak wordt gebruikt voor dit poeder is kwik-stop of quick stop poeder. Het is mogelijk om het zonder recept te kopen. Dit poeder kan worden gekocht in erkende dierenwinkels en veterinaire apotheken. Je kunt het ook krijgen van Amazon.

Styptisch poeder is zowel een stollingsmiddel als een antiseptisch middel. Dit betekent dat het niet alleen het bloeden stopt, maar het voorkomt en voorkomt ook dat micro-organismen, zoals bacteriën, zich verder in de bloedbaan verspreiden.

Hoe styptisch poeder aan te brengen

Om styptisch poeder op de poot van uw hond aan te brengen, maakt u gewoon uw vinger nat met water en krijgt u een deel van het poeder om eraan te kleven. Til vervolgens de poot van uw hond op en verspreid het poeder over het getroffen gebied.

Pas op dat dit poeder kan steken wanneer het in eerste instantie op de snee wordt aangebracht, en uw hond voelt zich misschien niet erg comfortabel. Het kan proberen zijn poot van je af te krijgen.

Zorg er dus voor dat je je hondje afleidt met een kong of een speeltje waar ze mee bezig zullen zijn. Het is ook belangrijk om een traktatie op te nemen nadat het proces is voltooid.

Het is het beste om je hond te laten rusten terwijl je wacht tot het poeder begint te werken. Lopen en rennen moet worden vermeden in het eerste uur na het aanbrengen van de kwik-stop.

Als u er niet in slaagt om het styptische poeder op de poot van uw hond aan te brengen, vrees dan niet! U kunt altijd uw dierenarts of uw hondentrimmer bellen om u te helpen.

Styptisch potlood

Styptisch potlood op tafel

Een andere manier om het bloeden te stoppen is door een styptisch potlood te gebruiken. Dit werkt hetzelfde als het styptische poeder – het is alleen anders verpakt. Het wordt ook gebruikt voor kleinere sneden.

Om het styptische potlood te gebruiken, moet je de punt in schoon water dopen en het middel eenvoudig op het getroffen gebied aanbrengen.

Net als het styptische poeder zal het een beetje steken, dus wees voorbereid, want je hond zal op de steek reageren. De teennagels van een hond zijn gevuld met zenuwen en het is normaal dat een kleine snee in deze regio pijn doet.

Het styptische potlood kan worden gekocht in alle gelicentieerde dierenwinkels, evenals veterinaire apotheken en Amazon.

Stuk zeep

Dit is een item dat je zeker in huis hebt. Deze methode werkt goed met kleinere snijwonden en minimale bloedingen. Maar het werkt misschien niet zo goed met grotere bezuinigingen.

Neem een stuk zeep en bevochtig het tot het zacht wordt. Dan, gewoon breng het aan op het getroffen gebied. Je kunt het hele stuk zeep rechtstreeks op de poot van je hond leggen of de zeep in kleinere stukjes snijden, zodat het gemakkelijker te hanteren is.

Vloeibare zeep werkt niet, dus zorg ervoor dat je aan een stuk zeep blijft plakken.

Super lijm

Dit zou je laatste redmiddel moeten zijn als je nergens eerder genoemde items in de buurt hebt.

Superlijm droogt snel uit waardoor een stevige laag ontstaat die enigszins plastic-achtig aanvoelt. Dit kan handig zijn bij het stoppen van het bloeden uit de poot van je hond.

Bij het aanbrengen van superlijm is het belangrijk om het niet te overdrijven. Eén tot twee druppels zullen de truc doen.

Omdat het niet zal steken, zal uw hond niet de behoefte voelen om het getroffen gebied te likken, noch zal het op een pijnlijke manier reageren.

Hoe het uitoefenen van druk helpt om bloedingen te stoppen

Welke methode u ook besluit te gebruiken om het snelle bloeden van uw hond te stoppen, zorg ervoor dat u altijd druk uitoefent op het getroffen gebied.

Nu, met druk uitoefenen, bedoel ik niet dat je er al je kracht in stopt. Gebruik gewoon een schoon papieren handdoekje of een schoon gaasje en leg het op de open wond en druk stevig met je vingers.

Dit zal helpen vertragen en zelfs de bloedstroom rond de snee stoppen. Door de bloedstroom te stoppen, zal het stollingsproces sneller verlopen, waardoor het bloeden eerder stopt.

Zorg ervoor dat u altijd schone voorwerpen gebruikt bij het omgaan met open snijwonden en wonden. Je wilt de wond niet besmetten en een klein probleem groter maken.

Vind de nagel snel

Nee, ik zeg niet dat je snel naar de nagels van je hond moet wijzen. Hoewel je dat kunt doen en je hondje kunt vertellen dat hij de beste hond ooit is.

Maar wat ik wil dat je doet, is uitzoeken hoe je de nagel van een hond snel kunt identificeren. Let wel, dit kan een beetje lastig zijn, zelfs voor hondentrimmers en dierenartsen!

Hondjes zijn er in verschillende kleuren – hun nagels ook. We zien meestal witte en zwarte nagels. Soms zijn de teennagels van een hond tweekleurig.

Witte nagels

eigenaar die poot vasthoudt

Het spotten van de snelle in witte hondennagels is relatief eenvoudig. Wanneer je de poot van je hond neemt, kijk dan goed naar het nagelbed.

De nagel snel zal roze van kleur zijn. Een manier om het duidelijk te zien is door de poot van je hond onder een lichtbron te zetten.

Je zult merken dat de punt van de nagel meer een effen witte kleur heeft dan de rest van de nagel die transparant lijkt. Deze stevige witte punt van de nagel is het deel dat je wilt afsnijden.

Zwarte nagels

poot op menselijke hand

Dit is waar het een beetje ingewikkeld wordt. Het knippen en trimmen van de zwarte nagel van een hond kost je waarschijnlijk een paar pogingen.

Om de snelle zwarte nagels te identificeren, moet je de poot van je hond nemen en goed naar de onderkant van de nagels van je hond kijken. Je zult een lichter, bijna grijsachtig gebied zien dat de nagel snel zal zijn. De punt van de nagel is veel donkerder dan dit gebied.

Een andere manier om het snelle te visualiseren is tijdens het knippen van nagels. Begin met het trimmen van een klein deel en kijk naar de nagel na elke clip die je maakt. Je zult merken dat de binnenkant van de nagel lichter van kleur wordt.

Zodra je een glanzend, grijsachtig gebied ziet, moet je stoppen met het knippen van de nagel. Verder trimmen vergroot de kans dat je de nagel snel doorknipt en je hond laat bloeden.

Je kunt eenvoudige hondennageltrimmers gebruiken om de punt van de nagel af te snijden. Als u zich niet veilig voelt bij het gebruik van hondennageltrimmers, kunt u kiezen voor een hondennagelslijper of een dremel om uw hond een veilige manicure te geven.

Laatste gedachten

meisje dat haar honden uitlaat

Foto uit: @alphadogspetsitting01

Hondenverzorging kan zowel een geweldige ervaring als een nachtmerrie zijn. In het geval van een snel die per ongeluk is gesneden, is het belangrijk om koel te blijven en niet in paniek te raken.

Dus, om de vraag te beantwoorden: “Kan ik mijn hond uitlaten na het snijden van de quick? – als je de nagel snel knipt, moet je je hond kunnen uitlaten, maar je moet wel voor de wond zorgen.

U kunt altijd hondenverbanden gebruiken die fungeren als een fysieke barrière tussen het fragiele, aangetaste gebied en het vuil van de grond. Op die manier is de poot van uw hond beschermd en veilig tegen besmetting.

Als u problemen ondervindt bij het uitlaten van honden, evenals een hardnekkige wond die eeuwen nodig heeft om te genezen, is het het beste om contact op te nemen met uw dierenarts.

Ik hoop dat je dit artikel hebt gevonden om je te helpen kalmeren tijdens een ongeluk zoals het snel knippen van de nagel van je hond.

Het belangrijkste om te doen in een situatie als deze is om je hoofd koel te houden en je hond alle nodige zorg, liefde en veel traktaties te geven!

Lees volgende:
• Kan ik M kopeny Hond Een stoel in een vliegtuig? Flying With Pets Gids
• Hoe vaak laat je je hond uit? Leer de gewenste frequentie