4 Beste Corgi-fokkers in Maine: plaatsen om schattige puppy’s te kopen

4 Beste Corgi-fokkers in Maine: plaatsen om schattige puppy's te kopen

Delen is zorgzaam!

Hoewel Corgi’s een van de oudste rassen zijn die er zijn, werden ze populair met de opkomst van het internet. Nu zijn ze een van de meest geliefde hondenrassen ter wereld. En waarom zouden ze dat niet zijn? Met hun korte benen, lange jassen en donzige billen kan niemand ze weerstaan!

Dat gezegd hebbende, is het geen wonder dat de vraag naar Corgi-puppy’s te koop toeneemt. Niet iedereen is zich er echter van bewust hoe belangrijk het is om een gerenommeerde fokker in uw omgeving te vinden.

Sterker nog, als je hier bent, ben je waarschijnlijk op zoek naar gerenommeerde Corgi-fokkers in Maine.

Het kiezen van de juiste fokker is niet zo interessant als het kiezen van een hondenras. Er zijn waarschijnlijk niet veel leuke dingen bij het onderzoeken van een persoon van wie je een hond wilt kopen. Toch kan dit essentieel zijn.

Om u te helpen, hebben we een lijst met gerenommeerde hondenfokkers in het Maine-gebied verzameld. We zullen ook uitleggen hoe u zelf een verantwoordelijke Corgi-fokker kunt vinden en hoe u niet kunt worden opgelicht door fokkers in de achtertuin.

Laten we beginnen.

Inhoud

tonen

Corgi Puppies Te Koop In Maine

corgi puppy spelen op gras

Er zijn twee Corgi rassen: Pembroke Welsh Corgis en Cardigan Welsh Corgis. Beiden zijn afstammelingen van herdershonden uit Wales, maar ze hebben sinds de begindagen niet veel veranderingen meegemaakt.

Ook bekend als ‘dwerghonden’, waren deze kleine schatjes enkele van de beste honden voor het hoeden van vee. Geloof het of niet, ze danken hun schattige eigenschappen aan dit werkhondenerfgoed!

Hun poten zijn kort, zodat vee ze niet kan schoppen, hun lange oren moeten de herder of het binnenkomende gevaar van ver horen, en de Pembrokes verloren hun staarten zodat de koeien en de schapen niet op hen konden stampen.

Zoals je kunt zien, zijn deze schattige kleine hondjes allesbehalve couch potatoes. Ze hebben een hoog energieniveau en kunnen zeer beschermend zijn voor hun familieleden.

Niet alleen dat, maar het zijn workaholics die graag alles willen leren wat je wilt dat ze doen – zolang je maar weet hoe je met hun onafhankelijke aard moet omgaan. Ja, ze kunnen soms koppig zijn, maar dit is allemaal te wijten aan hun intelligentie.

Corgi’s behoren zelfs tot de meest intelligente hondenrassen die er zijn! Als je een Corgi-eigenaar wordt, zul je je nooit vervelen.

Er zijn veel locaties waar je Corgi pups te koop kunt krijgen in Maine. Anders dan fokkers, kunt u contact opnemen met puppyfabrieken of dierenwinkels. We raden echter aan dit niet te doen.

Puppymolens en dierenwinkels zijn veel betaalbaarder dan fokkers. Toch moet je niet bij hen kopen, en we zullen uitleggen waarom.

Puppymolens geven niet echt om het welzijn van zowel de puppy’s als hun ouders. Ze doen het voor winst en hun doel is om in korte tijd zoveel mogelijk puppy’s te produceren en te verkopen.

Als zodanig kunnen ze de moeders overfokken, waardoor hun leven in gevaar komt. Ze laten ze niet herstellen van de bevalling en paren ze in plaats daarvan zo snel mogelijk opnieuw.

Niet alleen dat, maar ze zullen hun honden niet socialiseren of trainen. Ze kunnen ze zelfs verkopen terwijl de puppy’s te jong zijn om hun moeder te verlaten! Dit kan leiden tot ernstige gedragsproblemen.

Ook zullen ze nooit de juiste gezondheidstests uitvoeren. Ze zullen proberen zo min mogelijk uitgaven te hebben. Dit is ook de reden waarom de pups zo weinig zullen kosten.

Puppy molens zullen hun pups vaak verkopen aan dierenwinkels. Dit is de reden waarom de twee vergelijkbare prijzen hebben – en waarom je van geen van beide zou moeten kopen. In plaats daarvan moet je altijd kopen bij gerenommeerde Corgi-fokkers in Maine.

Pembroke Welsh Corgi Fokkers In Maine

Pembroke Welsh Corgi staat buiten op gras

Pembroke Corgi’s zijn de honden waar je meestal aan denkt als je je Corgi’s voorstelt. Dit zijn de staartloze, kortbenige honden met donzige billen die overal op de foto’s op internet te zien zijn!

Als u op zoek wilt naar Pembroke Welsh Corgi-fokkers in Maine, zijn hier drie populaire:

1. Northrun Corgis

Northrun Corgis ligt zowel in Maine als Florida en is een van de oudste leden van de Mayflower Pembroke Welsh Corgi Club, de Sunshine Pembroke Welsh Corgi Club en de Pembroke Welsh Corgi Club of America. Dit alleen al zou boekdelen moeten spreken over de goede reputatie die de fokker heeft.

Northrun Corgis is sinds 1987 actief in de fokkerij- en veredelingsindustrie, waardoor dit een van de oudste fokkers in de staat is.

De kennel biedt een nieuw thuis voor honden uit kampioensbloedlijnen. Veel van hun volwassen honden zijn kampioen geweest in exterieurshows, maar ze verkopen ook werkhonden en huisdieren.

Ze zorgen goed voor socialisatie en hondentraining en al hun honden zijn voorbereid op hun nieuwe gezin, ook al zijn ze opgegroeid in een kennelfaciliteit.

Northrun Corgi’s laten hun honden pas naar hun eeuwige thuis vertrekken als ze minstens 12 weken oud zijn. Dit is ouder dan de meeste, wat een goede zaak is, want je krijgt een gevormde hond die is getraind en gesocialiseerd.

Al hun honden krijgen hun noodzakelijke vaccinaties, dierenartscontroles en worden ontwormd, gechipt en klaar voor hun nieuwe thuis. Natuurlijk worden hun honden verkocht met al het nodige papierwerk en stamboompapieren.

Website: Northrun Corgis

E-mail: [email protected]

2. Cooper’s Corgi’s

hond wordt getraind door corgi fokkers in maine

Cooper’s Corgi is een Corgi-fokker in Massachusetts die ook naar Maine verzendt, en ze hebben een interessant verhaal. De oprichter, Cathy, begon in 1998 met het fokken van Duitse herders, maar besloot in 2004 over te schakelen op het fokken van Pembroke Corgi’s vanwege haar liefde voor het ras.

Al haar honden zijn negatief getest op de ziekte van Von Willebrand en zijn CERF-gecertificeerd voor het hebben van gezonde ogen en goed zicht.

De fokker is gespecialiseerd in driekleurige Corgi’s, enkele van de meest geliefde honden.

Al haar honden worden geleverd met verwijderde klauwen en staarten, documentatie over regelmatige dierenartsbezoeken, een gezondheidscertificaat, de eerste ronde ontworming en schoten, een puppy-informatiebrochure, een 48-uurs terugkeerbeleid en een pakket puppysupplementen die uw hond zullen helpen sterk te worden.

De fokker geeft ook aan dat ze er zullen zijn om een oplossing overeen te komen als de hond met erfelijke problemen eindigt.

Website: Cooper’s Corgi’s

3. Corgi’s op linkeroever

Leftbank Corgis is eigendom van Lynne Bloor Wolfe, een bekende keurmeester op verschillende hondenshows. Ze zijn een van de oudste fokkers op de lijst en zijn vrij bekend in de lokale Corgi-gemeenschap.

In feite zitten ze al bijna een kwart eeuw in de veredelingsindustrie, wat boekdelen spreekt over hun ervaring.

Leftbank Corgis verkopen pembroke corgi’s van topkwaliteit en hebben verschillende kampioenshonden geproduceerd. Al hun honden worden geleverd met de nodige papieren en gezondheidscontroles, zodat u weet dat u een gezonde, goedgemanierde hond hebt gekocht.

E-mail: [email protected]

Cardigan Welsh Corgi Fokkers In Maine

Cardigan Welsh Corgi zittend op het dek buiten

Cardigan Welsh Corgi’s zijn klassieke werkhonden. Hoewel ze niet zo populair zijn als Pembrokes, zijn ze in veel meer kleuren, waaronder zeldzame zoals sable, merle of tricolor. Het grootste verschil is echter dat ze een staart hebben.

Hier is een van de meest gerenommeerde fokkers:

4. WindDancer Corgi’s

WindDancer Corgis is gespecialiseerd in het fokken van zowel Pembroke als Cardigan Corgis. Ze zullen u zeker een perfecte puppy bieden, ongeacht welk Corgi-ras u zoekt.

Deze fokker is lid van de Pembroke Welsh Corgi Club of America, Yankee Cardigan Welsh Corgi Club, Mayflower Pembroke Welsh Corgi Club en de Greater Lowell Kennel Club. Vanaf 2021 hebben ze 17 kampioenshonden geproduceerd in verschillende hondenshows.

Al hun honden komen op de hoogte van hun shots en worden ontwormd, zodat ze zo gezond mogelijk zijn. Omdat de fokker ook lid is van de Mayflower Pembroke Rescue Group en deel uitmaakt van de Raad van Bestuur voor Balance en Service K9s, kunt u er zeker van zijn dat ze ook worden getraind en gesocialiseerd.

Website: WindDancer Corgi’s

E-mail: [email protected]

Corgi Fokkers In Maine

corgi zit op te kijken naar eigenaar

Er zijn twee soorten fokkers: gerenommeerde fokkers en achtertuinfokkers.

Achtertuinfokkers, hoewel goedkoper, zijn geen professionals. Het zijn ofwel hondenbezitters die zijn geëindigd met een ongewenst nest puppy’s of opportunisten die snel geld willen verdienen door honden te fokken en te verkopen.

Fokkers in de achtertuin moeten worden vermeden, omdat ze nooit DNA-tests van hun honden zullen uitvoeren en velen zullen proberen bepaalde informatie achter te houden over de puppy’s die ze verkopen. Ze zijn niet transparant, opzettelijk of vanwege onwetendheid, dus je kunt nooit helemaal zeker weten of je rashonden van hen zult krijgen.

Aan de andere kant geven gerenommeerde fokkers om de honden en het hele ras waarmee ze werken. Ze geven niet alleen om het volgen van de rasstandaard van de American Kennel Club (AKC) – ze willen het ras verbeteren.

Ze zullen niet meer honden fokken dan nodig is, daarom hebben ze meestal maar een paar nesten per jaar.

Gerenommeerde fokkers zullen ook volledig transparant zijn over hun fokprogramma en al hun praktijken. Dit houdt ook in dat u de moeder en soms zelfs de vader kunt ontmoeten. Door dit te doen, stellen ze u in staat om het uiterlijk en gedrag van de puppy’s te voorspellen.

Ook zullen ze niet aan zomaar iedereen verkopen. Er zullen meestal grondige screeningprocessen zijn die hen zullen helpen beslissen of u goed genoeg bent voor hun honden, en ze zullen ervoor zorgen dat de puppy’s niet in handen komen van dierenwinkels of puppymakelaars.

Ten slotte en het belangrijkste is dat verantwoordelijke fokkers veel tests zullen uitvoeren om ervoor te zorgen dat hun honden zo gezond mogelijk zijn. Als een hond een gezondheidsprobleem heeft, wordt deze onmiddellijk uit het fokprogramma verwijderd.

Door dit te doen, zorgen fokkers ervoor dat het geselecteerde hondenras gezond en langlevend is.

Ook zullen de meeste gerenommeerde Corgi-fokkers in Maine ermee instemmen om alle puppy’s die ze hebben verkocht terug te nemen als de eigenaar niet langer voor hen kan zorgen. Ze zullen de hond koesteren totdat ze hem een nieuw liefdevol thuis vinden. Op deze manier weten ze dat geen van hun honden op straat terechtkomt of wordt achtergelaten bij hondenasielen.

Zijn Corgi’s hypoallergeen?

Corgi’s hebben een middellange dubbele vacht met een dikke ondervacht. Ze zijn pluizig en schattig, maar helaas zijn ze niet goed voor mensen met hondenallergieën.

Hun vacht zal aanzienlijk verharen, wat mensen die gevoelig zijn voor hondenhaar zal irriteren.

Zelfs Corgi-mixen kunnen niet als hypoallergeen worden aangemerkt vanwege de hoge hoeveelheid uitscheiding. Ze stammen af van de Spitz-hondenfamilie, net als Pomeranians, en geen van deze pups kan ooit als hypoallergeen worden beschouwd.

Als u dus problemen heeft met hondenallergieën die u niet kunt behouden, is het misschien beter om naar een ander hondenras te zoeken.

Moet je kopen van Corgi Fokkers in Maine?

corgi zittend op de bank kijkend naar de camera

Foto uit: @floke_the_happy_corgi

Als je van plan bent om de eigenaar van dit schattige ras te worden, dan moet je zeker op zoek naar gerenommeerde Corgi-fokkers in Maine of ergens anders in de VS. Of u nu in Connecticut, Missouri, New Hampshire of New York woont, het ondersteunen van gerenommeerde fokkers is op de lange termijn de beste optie.

Elk hondenras, van Corgi’s en teckels tot Duitse herders en Labrador Retrievers, heeft zijn eigen gezondheidsproblemen. De beste manier om de kans op hun voorkomen te verlagen, is door te kopen bij gerenommeerde fokkers.

Corgi-honden zijn geweldige huisdieren en bijna niemand houdt ze tegenwoordig als herdershonden. Ze zijn schattig en knuffelig, en iedereen wil ze als metgezellen.

Toch, om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke hond krijgt, is het belangrijk om gerenommeerde Corgi-fokkers in Maine te vinden die ervoor kunnen zorgen dat uw hond van jongs af aan gezond en gesocialiseerd is.

Ten slotte, als u niet zeker bent over gerenommeerde fokkers in uw omgeving, kunt u altijd een van de Corgi-clubs vinden en hun fokkersgids bekijken. Een verantwoordelijke fokker zal altijd lid zijn van ten minste één club.

Gerelateerde artikelen:

• Corgi fokkers in Washington

• Corgi fokkers in Pennsylvania

• Corgi fokkers in Georgië