Hoe een onrustige hond ’s nachts te kalmeren: 7 kalmerende tips

Ik herinner me nog toen we onze puppy kregen; de onrustige nachten, het huilen en het gebrek aan slaap deden me eigenlijk denken aan toen we een echte baby hadden. De zorg voor uw hond lijkt veel op de zorg voor een zuigeling of een ouder wordend familielid; beide kunnen u ’s nachts wakker maken als ze onrustig worden.

Van de puppytijd tot het ouder worden van mijn hond, heb ik strategieën ontwikkeld om hem (en ons) te helpen omgaan met onrustige nachten. Wat volgt is een verzameling van mijn tips en die van deskundigen op dit gebied. Dus, als je wilt weten hoe je een onrustige hond ’s nachts kunt kalmeren, lees dan verder en kies uit de tips die voor jou het beste werken.

Hoe u uw onrustige hond ’s nachts en ’s nachts kunt kalmeren

De onderstaande tips zouden moeten werken bij jonge pups, maar kunnen ook helpen om onrustige senior honden ’s nachts te kalmeren. Kies en kies welke elementen je gebruikt, afhankelijk van het karakter, de persoonlijkheid en de leeftijd van je hond.

Weet wat je moet verwachten, en wat normaal is. Zo slapen puppy’s van 16 weken oud over het algemeen langer overdag, maar zijn ze ’s nachts meer wakker dan honden van 1 jaar oud. Naarmate ze ouder worden, zullen ze overdag actiever zijn.

Tegen anderhalf jaar zullen honden ongeveer 3 uur slapen tussen 8 uur ’s morgens en 8 uur ’s avonds en 7 tot 9 uur tussen 8 uur ’s avonds en 8 uur ’s morgens. In tegenstelling tot mensen hebben honden geen continue uren slaap, maar eerder slaap-waakcycli van gemiddeld 16 minuten slapen en 5 minuten wakker.

Hoe een onrustige hond 's nachts te kalmeren
Hoe hard je het ook probeert, puppy’s zijn niet rustig en zullen ’s nachts onrustig zijn.

Dit weten kan helpen bij het verklaren van een deel van wat lijkt op onrustig gedrag ’s nachts, maar niet alles. Als hij voortdurend wakker wordt en rondrent, moet je actie ondernemen om je onrustige hond te kalmeren.

Om te beginnen volgen hier enkele tips om al vroeg een gezonde slaapgewoonte te creëren. Deze tips zullen ook helpen om een soortgelijk probleem te voorkomen waarbij uw hond u gewoon aanstaart terwijl u slaapt, en wil dat u weer wakker wordt om bij hem te zijn.

1. Stel een patroon vast

Wanneer uw hond wakker wordt, neem hem mee naar buiten voor een potty break voordat u hem zijn ontbijt of lunch geeft. Na het eten moet hij meestal nog een keer op het potje voordat hij gaat rondrennen, spelen, zijn omgeving verkennen en de interactie aangaat met u, andere gezinsleden, andere huisdieren, zijn speelgoed, het tapijt, de dweil, de bezem en andere interessante voorwerpen.

Moedig hem na een uur aan om een dutje te doen. Herhaal de cyclus als hij wakker wordt. s Avonds geeft u hem een laatste pauze om op het potje te gaan voordat hij gaat slapen.

Tijdens de eerste paar nachten kan hij zijn toevlucht nemen tot janken of blaffen, zelfs nadat hij net zijn toiletpauze heeft gehad. Negeer hem. Hij zal uiteindelijk kalmeren en gaan slapen. Als hij wakker wordt en weer begint te janken, heeft hij misschien nog een potje nodig.

2. Maak zijn bench gezellig

Kleine pups zijn het beste genesteld in comfy crates (bekijk op Amazon). Uw puppy is misschien nog te jong voor een puppybed dat hij waarschijnlijk kapot zal kauwen. Als hij nog niet zindelijk is, is het delen van uw bed met hem niet het beste idee.

Als u hem ’s nachts naar bed brengt, dim dan de lichten in de kamer, of bedek zijn bench.

3. Probeer hond-appeasing feromonen (ADAPTIL)

Een recent gerandomiseerd placebo-gecontroleerd onderzoek bij zeer jonge pups van 4 tot 8 weken oud tijdens hun speenperiode toonde aan dat ADAPTIL de duur van de slaap niet beïnvloedde, maar dat pups die blootgesteld waren aan ADAPTIL aanzienlijk minder tijd besteedden aan huilen of het zoeken naar hun moeder wanneer zij weg is.

Gebaseerd op die studie, deze gadget op Amazon zou net de gedachte kunnen zijn om uw onrustige hond ’s nachts te kalmeren, of het nu een puppy is, of oud en senior.

4. Probeer muziek te spelen

In een onderzoek naar de invloed van vijf soorten geluidsstimulatie (menselijk gesprek, klassieke muziek, heavy metal muziek, popmuziek, en een controlegroep van omgevingsgeluid) op het gedrag van 50 honden van 6 maanden tot 6 jaar oud, brachten honden meer tijd door met rusten als er klassieke muziek werd gespeeld. Wanneer heavy metal muziek werd gespeeld, besteedden de honden meer tijd aan blaffen.

5. Bied gedragsondersteuning en een verrijkte omgeving

Senior honden kunnen een afnemend zicht, gehoor en cognitieve functie hebben, maar ze kunnen nog steeds genieten van nieuwe mogelijkheden voor verkenning en spelletjes.

Hen overdag bezig houden zal hen helpen rustig te blijven en onrust ’s nachts bij oudere honden helpen stoppen.

Voedselspeeltjes en voedselpuzzels die enige manipulatie vereisen om voedsel vrij te geven, helpen oudere honden actief en alert te blijven en ’s nachts minder onrustig te zijn. Nog belangrijker is dat dit speelgoed zorgt voor interactie met u en andere gezinsleden of huisdieren.

Hier zijn enkele suggesties.

KONG Wobbler Voedseluitgifte Hondenspeelgoed (te zien op Amazon)

Dispenserend Hondenspeelgoed (bekijken op Amazon)

Puzzelspel Hondenspeelgoed (bekijken op Amazon)

Senior honden met artritis of stijve ledematen kunnen moeite hebben met het op en neer gaan van verhoogde delen van het huis, inclusief het beklimmen van hun favoriete bank of bed, en dit kan leiden tot janken of ijsberen en onrust ’s nachts.

Hellingbanen helpen hier iets aan te doen.

Bedhelling (bekijk op Amazon)

Gedragsverrijking en ondersteuning moeten geleidelijk worden ingevoerd. Te veel nieuwe dingen kunnen ook stressvol zijn en kunnen leiden tot nog meer onrust ’s nachts.

6. Overweeg voedings- en dieettherapie

Verschillende studies hebben aangetoond dat voedings- en dieettherapie de cognitieve functie bij senior honden kan verbeteren. Hoewel de meeste van deze studies worden gesponsord door de makers van de producten, wordt het in peer-reviewed tijdschriften genoemd als een effectieve interventie wanneer deze wordt gecombineerd met gedragsverrijking.

Er is geen vergelijking van kop tot teen om vast te stellen welk voedings- of dieetproduct superieur is aan een ander voor cognitieve stoornissen bij honden.

U kunt deze producten dus een voor een introduceren en observeren welke producten bij uw senior hond in de smaak vallen. Als hij het lekker vindt, zal hij de nodige hoeveelheid consumeren om het gewenste effect te bereiken. Door afwisseling te bieden, zal hij uitkijken naar deze traktaties. . Studies tonen meestal verbetering aan na 8 weken.

Hier zijn enkele voedingsmiddelen en supplementen die u kunt gebruiken voor voedings- en dieettherapie – er wordt gezegd dat ze helpen om een onrustige hond ’s nachts te kalmeren, vooral oudere dieren

Misschien wilt u ook enkele van deze andere supplementen en hondengeneesmiddelen overwegen die u uw hond kunt geven om hem te helpen ’s nachts beter te slapen.

7. Overweeg geneesmiddelentherapie van een dierenarts

Als al het andere faalt, en u uw onrustige hond ’s nachts niet kunt kalmeren, dan kan de dierenarts medicijnen voorschrijven. Medicijntherapie voor Canine Cognitive Dysfunction kan de veranderingen in de hersenen aanpakken (Selegiline, Propentofylline, adrafinil, en modafinil) of angst verminderen om een normale slaap-waakcyclus te herstellen (Melatonine, Diphenhydramine, fenobarbital, trazodon, benzodiazepinen, Gabapentine, Fluoxetine, en Paroxetine).

Deze geneesmiddelen hebben voordelen en risico’s voor specifieke situaties en worden het best toegediend zoals geadviseerd door de dierenarts.

Waarom worden oude honden ’s nachts onrustig?

Naarmate uw hond ouder wordt, zullen zijn activiteiten overdag en ’s nachts zijn thuisomgeving weerspiegelen. Een onderzoek bij 42 honden van 2 tot 9 jaar oud toonde twee periodes van verhoogde activiteit, om 7 uur ’s morgens en om 7 uur ’s avonds, die ongeveer overeenkomen met de tijd dat hun mensen wakker worden en de tijd dat ze thuiskomen van hun werk.

De honden vertoonden lage activiteitsniveaus van 23.00 tot 6.00 uur, die overeenkomen met de slaaptijd van hun eigenaar. Ze waren ook actiever in het weekend, waaruit blijkt dat honden ook hun versie van TGIF hebben.

In de loop der jaren worden u en uw hond samen oud, uw speeltijd wordt zijn speeltijd, uw werktijd wordt zijn rusttijd. En dan opeens, wordt uw hond sneller en sneller oud.

Ineens lijkt hij ouder dan jij. Hij slaapt meer overdag en is ’s nachts wakker en onrustig. Zijn geheugen, leervermogen, bewustzijn en zicht- en gehoorvermogen beginnen achteruit te gaan. Hij heeft nu een aandoening die Cognitieve Disfunctie Syndroom of Canine Cognitive Dysfunction wordt genoemd. Helaas worden de meeste honden met deze aandoening naar de dierenarts gebracht als ze in hun seniorentijd zijn, meestal op een leeftijd van 15-16 jaar (5). Vroegere detectie zou kunnen leiden tot effectieve interventies die dit proces vertragen.

Schütt, Toft, en Berendt voerden een onderzoek uit naar de cognitieve functie en de progressie van leeftijdsgebonden gedragsveranderingen bij 51 honden van 8 jaar en ouder en observeerden hen gedurende 2 jaar.

Na werving van honden van 8 jaar en ouder zonder hersenziekte of medische aandoening die cognitieve disfunctie zou kunnen nabootsen, werden de honden geëvalueerd met behulp van de Canine Cognitive Dysfunction Rating Scale (CCDR). Dit is een vragenlijst met een scoresysteem.

Hoe een onrustige oude hond 's nachts te kalmeren
Hij is weer wakker en onrustiger dan voorheen, dus moet hij gekalmeerd worden.

Volgens de CCDR classificeert een totaalscore onder 39 een hond als een hond met een normale cognitieve status (niet-CCD), een score van 40 van -49 classificeert een hond als een hond met Mild Cognitive Impairment (MCI) of een risico op het ontwikkelen van Canine Cognitive Dysfunction, en een totaalscore boven 50 classificeert een hond als een hond met Canine Cognitive Dysfunction (CCD).

Honden met Canine Cognitive Dysfunction (CCD) vertoonden doelloos dwalen, in de ruimte staren, vermijden om geaaid te worden, hebben moeite met het vinden van gevallen voedsel, en vertoonden angst. Dit bleek ook een gebrek aan rust te verklaren, gekoppeld aan rusteloosheid ’s nachts (soms met snelle ademhaling).

Van de aanvankelijk als normaal geclassificeerde honden vertoonde 33% na 2 jaar tekenen van lichte cognitieve achteruitgang,

Terwijl 22% van de honden met lichte cognitieve stoornis vorderde tot Canine Cognitive Dysfunction. Deze studie heeft bevestigd dat Canine Cognitive Dysfunction een progressieve stoornis is en exponentieel toeneemt met toenemende leeftijd.

Op dit punt, als uw hond 8 jaar of ouder is, wilt u misschien screenen op cognitieve disfunctie met behulp van een Canine Cognitive Dysfunction Rating Scale ontwikkeld door Salvin et.al. Dit zijn de vragen in het formulier:

Hoe vaak loopt uw hond op en neer, loopt hij rondjes en/of dwaalt hij zonder richting of doel? Staart hij wezenloos naar de muren of de vloer? Blijft hij steken achter voorwerpen en kan hij zich niet verplaatsen? Herkent hij bekende mensen of huisdieren niet? Tegen muren of deuren loopt? Vermijdt om geaaid te worden? Moeite heeft om op de grond gevallen voedsel terug te vinden?

Vergeleken met 6 maanden geleden, hoe vaak loopt uw hond nu op en neer, loopt rondjes en/of dwaalt zonder richting of doel? Staart hij wezenloos naar de muren of de vloer? Urineren of poepen in een gebied dat hij voorheen schoon hield? Moeite heeft om op de grond gevallen voedsel terug te vinden? Bekende mensen of huisdieren niet herkent? Hoeveel tijd besteedt uw hond actief?

Hersenziekten en andere mogelijk omkeerbare medische aandoeningen kunnen de symptomen van Canine Cognitive Dysfunction nabootsen. Epileptische honden kunnen gedragsveranderingen vertonen vlak voor of na een aanval. Gehoorverlies of zichtproblemen kunnen ruimtelijke desoriëntatie veroorzaken. Honden met artritis kunnen terughoudendheid tonen om te bewegen, de interactie met mensen of andere dieren beperken, of zelfs agressief worden om contact met het pijnlijke gewricht te vermijden.

Slaap-waakcyclusstoornissen en vervuiling van het huis kunnen symptomen zijn van ziekten van de lever, nieren, schildklier of het hart. Een consultatie van een dierenarts om deze medische aandoeningen uit te sluiten is dus noodzakelijk voordat de diagnose Canine Cognitive Dysfunction kan worden gesteld.

De therapeutische opties voor honden met Canine Cognitive Dysfunction worden ingedeeld in drie: Gedragsondersteuning en omgevingsverrijking, voedings- en dieettherapie, en medicamenteuze therapie.

Conclusie

In veel opzichten kan hondenbezit lijken op ouderschap, zelfs nadat uw hond de onrust ’s nachts van de puppymaanden heeft doorstaan.

Puppy’s ondergaan veranderingen in slaap- en waakschema’s die uiteindelijk met een beetje hulp van u in een comfortabele dag- en nachtroutine zullen vallen. U zult dan beiden genieten van jaren en jaren van warm gezelschap, gevuld met aangename verrassingen en onvermijdelijk enkele hartverscheurende momenten.

Echter, naarmate honden ouder en ouder worden, kan het rustig houden van onrustige nachten een grotere uitdaging worden en langer duren.

Het is hartverscheurend om uw senior hond ’s nachts onrustig door het huis te zien lopen alsof hij verdwaald is of hem te horen jammeren achter een hoekstoel omdat hij de weg niet kon vinden.

Het is hartverscheurend om thuis te komen en uw hond wezenloos naar u te zien staren, alsof u een vreemde bent, of hem herhaaldelijk en rusteloos te horen opstaan en gaan liggen, niet in staat om ’s nachts te gaan slapen.

Maar als u zich alle jaren herinnert dat hij u zoveel vreugde heeft gebracht – hoe opgewonden hij is om u te ontmoeten als u thuiskomt, hoe hij uw aandacht trekt door zijn snuit op uw schoot te drukken, hoe hij naast u op het bed kruipt of gewoon op de grond naast uw voeten gaat liggen terwijl u achter de computer zit te typen – dan weet u dat u niet zomaar kunt opgeven.

Je weet dat je alle beschikbare middelen zult proberen om de oudere jaren van je hond comfortabeler te maken. En om hem te laten weten dat er nog steeds van hem gehouden wordt.

Ik hoop dat ik u enkele ideeën heb kunnen geven over hoe u uw onrustige oudere hond ’s nachts kunt kalmeren en u beter gaat slapen.

Misschien wil je ook…