Australian Shepherd Man/Vrouw: Welke is beter?

Australian Shepherd Man/Vrouw: Welke is beter?

Delen is geven!

De Australische herder is een ras van herdershonden uit de VS. Nee, ze komen niet uit Australië, zoals je misschien dacht. En ja, als het gaat om de mannelijke versus vrouwelijke Australian Shepherd, zijn het geweldige huisdieren.

In feite zijn het geweldige viervoeters! De Amerikaanse Kennel Club ( AKC ) is het met ons eens. Deze rashond werd ooit alleen gebruikt als werkhond (zoals Border Collies of Retrievers ). Nu is het een geliefde, relaxte hond met een schattige houding.

Maar het enige probleem is: zijn alle Aussie puppies zo schattig? Zijn er verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke Australian Shepherds? Moet ik het ene geslacht nemen en het andere vergeten?

Neem een chill pilletje, en laten we het samen uitzoeken: zijn vrouwelijke of mannelijke puppies beter?

Inhoud

toon

Belangrijkste verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke Australische Herders

twee mooie Australische herders rustend in een park

Er is niet slechts één verschil tussen mannelijke en vrouwelijke Australische herders; er zijn er meerdere.

Die verschillen worden onderscheiden in:

– Grootte

– Gewicht

– Uiterlijk

– Trainbaarheid

– Loyaliteit

– Rust

Vergelijkingsbord mannelijke vs vrouwelijke Australische herder:

Mannelijk Vrouw
hyperactief laid back
haat het om alleen gelaten te worden bent liever alleen
aanhankelijker minder aanhankelijk
vraag autoriteit respecteer autoriteit
langzame leerlingen snel leren
speels volwassen
volgzaam koppig met de leeftijd
verhaart normaal verhaart meer (hormonale veranderingen)
groter in omvang kleiner in omvang

Fysieke verschillen zijn misschien wat mannelijke en vrouwelijke Aussie herders van elkaar onderscheidt, maar van binnen – lijken ze behoorlijk op elkaar!

twee mooie Australische herders zitten in een veld met bloemen

Maat. Het grootste verschil tussen mannelijke en vrouwelijke Aussie Shepherds is hun grootte. In de regel zijn Aussie Shepherd reuen altijd groter dan teven. De gemiddelde hoogte van een reu is 28 tot 32 centimeter in staande positie.

De hoogte van de teefjes varieert meestal van 25 tot 29 centimeter. Ze zijn ook kleiner in lengte. Het gemiddelde vrouwtje wordt ongeveer 28 tot 31 centimeter. De lengte van een mannetje is meestal van 31 tot 36 centimeter.

Gewicht is een ander vergelijkingspunt tussen de hondengeslachten. Teven wegen meestal tussen de 35 en 55 pond, en reuen wegen tussen de 55 en 70 pond. Zoals u kunt zien, zijn ze aan de grotere kant van de mannelijke hondenrassen.

Mannelijke Australian Shepherds zijn veel dikker en dichter dan hun vrouwelijke tegenhangers. Ze hebben zwaardere botten (ja, dat bestaat) en langer haar. Deze kenmerken helpen hen bij het sporten en paren. Ook zijn ze een van de redenen voor hun uitgesproken gewicht.

Uiterlijk is een kenmerk waarmee we honden het gemakkelijkst kunnen onderscheiden. Australian Shepherds vormen hierop geen uitzondering. Er zijn twee aspecten die deze twee geslachten van elkaar onderscheiden.

Ten eerste moeten mannetjes vrouwtjes aantrekken om te paren. Elk dier doet dit, en ook Aussie Herders volgen deze tendens.

Vervolgens hebben mannelijke Aussies langer haar dan vrouwtjes en zijn ze vrolijker. Hun hoofd is ook duidelijker mannelijk. Omdat vrouwtjes niet veel van hun eigenschappen hoeven te vertonen om een partner te vinden, hoeven ze deze kenmerken niet te hebben.

Hormonale verschillen: Vrouwelijke versus mannelijke Australian Shepherd

twee Australische herders in het bos

Het is logisch om aan te nemen dat mannelijke en vrouwelijke Australian Shepherds verschillende hormonale systemen hebben. Het zijn tenslotte verschillende geslachten! Vrouwelijke Australian Shepherds ervaren de oestrus cyclus, een periode van terugkerende seksuele ontvankelijkheid, twee keer per jaar.

Tijdens deze periode zullen veranderingen in het lichaam van de teef haar voorbereiden op de voortplanting. Haar organisme zal een afscheiding produceren om mannelijke Australian Shepherds aan te trekken. Alleen tijdens de oestrusfase zal de hond geïnteresseerd zijn in gemeenschap.

Om te voorkomen dat vrouwelijke Aussies zwanger worden, kiezen veel hondeneigenaren ervoor om ze te steriliseren. Dit betekent dat ze een chirurgische ingreep ondergaan om de eierstokken en andere delen van het voortplantingssysteem te verwijderen.

Gesteriliseerde teefjes verliezen hun vermogen om zich voort te planten. Ze doorlopen de oestrusfase niet en zullen daarom geen interesse hebben om te paren. Als u niet wilt dat uw hond deze operatie ondergaat, moet u ze tijdens de oestruscyclus uit de buurt van reuen houden.

Het mannelijke equivalent van sterilisatie is castratie. Dit is een chirurgische ingreep waarbij de dierenarts de testikels van de hond verwijdert.

Naast het verhinderen dat de honden zich voortplanten, vermindert castratie en sterilisatie ook gedragsproblemen die verband houden met de voortplanting.

Verliefde pups kunnen gekke dingen doen. Als ze loops zijn, springen ze op andere honden en mensen en hebben ze de neiging om uit frustratie meubels te vernielen. Ook kunnen reuen ontsnappen en zichzelf in gevaarlijke situaties brengen, allemaal in naam van de liefde!

Vrouwelijke versus mannelijke Australian Shepherd: gezondheidsverschillen

een droevige Australische herder ligt in een weide

Zowel mannelijke als vrouwelijke Aussie Shepherds kunnen aan verschillende ziekten lijden. Hun levensduur is echter vergelijkbaar. Australian Shepherds leven meestal van 13 tot 15 jaar. Deze getallen kunnen wat variëren. Sommige Aussies leven langer, andere minder, maar dat heeft niets te maken met hun geslacht.

Ook al zijn het vrij gezonde honden, sterilisatie en castratie kunnen tal van gezondheidsproblemen voorkomen. Gecastreerde teefjes hebben minder kans op borsttumoren en baarmoederontstekingen. Als je ze niet steriliseert, nou, dan weet je wat er gebeurt na de dekking.

Gecastreerde mannelijke Aussies hebben minder kans op prostaathyperplasie en teelbalkanker.

Sommige studies tonen aan dat sommige ziekten vaker voorkomen bij gecastreerde of gesteriliseerde honden. Er zijn echter talloze voordelen aan het laten steriliseren of castreren van uw hond, en veel dierenartsen bevelen deze operaties zelfs aan.

In het verleden was de meest populaire mening dat je je hond vrij jong moest steriliseren of castreren, toen hij nog een paar maanden oud was voordat hij de puberteit bereikte. Men geloofde dat door dit te doen, slecht gedrag zou worden voorkomen.

Recente studies hebben echter aangetoond dat het beter is om te wachten tot de hond lichamelijk volwassen is.

Of je nu een mannelijke of vrouwelijke Aussie Shepherd krijgt, het is belangrijk om te weten aan welke algemene gezondheidsproblemen ze kunnen lijden.

Hier is een lijst van de tien meest voorkomende aandoeningen die dit ras kunnen treffen:

– Epilepsie

– Erfelijke oogziekten

– Heupdysplasie

– Hartziekte

– Chronische allergieën

– Hypothyreoïdie

– Gevoeligheid voor geneesmiddelen

– Doofheid

– Osteochondrosis dissecans

– Huidinfecties

Zijn er verschillen in de training van mannelijke en vrouwelijke Australische Herders?

een bruine Australische Herder traint met de eigenaar

Natuurlijk zijn er verschillen tussen het trainen van mannelijke en vrouwelijke Australian Shepherd pups. We zeggen puppies omdat de training zo vroeg mogelijk moet beginnen.

De gemiddelde mannelijke Australian Shepherd is leergieriger en onderwerpt zich meer aan training dan vrouwelijke honden. De belangrijkste reden achter dit gedrag is dat reuen meer gemotiveerd worden door traktaties en lof, dus het is gemakkelijk om ze te trainen.

Niettemin kunnen mannelijke Aussies soms afgeleid raken tijdens de training. Hun puppy-achtige stijl en speelsheid kunnen hun focus tijdens hun trainingssessies in de war brengen.

Meisjes zijn moeilijker te overtuigen, maar ze presteren verbazingwekkend goed in trainingsklassen. In feite worden ze eerder volwassen dan reuen, en dit weerspiegelt zich in hoe hard ze zich concentreren.

Maar laat dit je niet naar beneden halen. Reuen kunnen moeilijker te trainen zijn, maar het is zeker niet onmogelijk. Het Australian Shepherd hondenras is uiterst intelligent. Ze houden ervan hun mensen een plezier te doen. Combineer deze twee eigenschappen samen, en je hebt een perfect trainbare hond.

Potjestraining en socialisatie moeten uw eerste stappen zijn in de trainingswereld.

Australische Herder: Mannelijke versus vrouwelijke temperamenten

een Australische herder rent door een besneeuwd bos

Temperamenten moeten per hondengeslacht verschillen. Anders zouden we honden hebben die zich allemaal hetzelfde gedragen. De Australische herder is hierop geen uitzondering.

Mannelijke Aussies zijn aanhankelijker en kleven meer aan hun baasjes dan meisjes. Als je lang weg bent, zullen ze je echt missen. Reuen zijn ook trouw en betrouwbaarder!

Mannelijke Australian Shepherds zijn ook een beetje luidruchtig. Omdat ze zo speels zijn, gedragen zelfs volwassen Aussies zich als puppies. Het is echter veel gemakkelijker om met volwassen honden om te gaan dan met puppies. Als je je afvraagt of de tijd dat puppies gemakkelijker worden ooit zal komen, dan moet je dit eens bekijken!

Beide geslachten houden van eten, maar reuen houden er nog meer van (Vandaar het gemakkelijke trainingsgedeelte).

Het is niet ongewoon om reuen te zien vechten om territorium. Dat is waarom als je erover denkt om twee Australian Shepherds te nemen, je uiteindelijk niet voor hetzelfde geslacht moet kiezen. Mannelijke pups kunnen veel beter opschieten met vrouwelijke pups.

Wat de meisjeskant betreft, vrouwelijke Aussies zijn relaxter en gevoeliger. Ze hebben een persoonlijkheid die een genot is om mee te werken. Omdat de meisjes eerder volwassen zijn, zijn ze beter georganiseerd. Deze dames houden zich graag aan een strak schema en worden met de jaren gereserveerder.

Moet ik een mannelijke of vrouwelijke Australian Shepherd nemen?

Zoals je kunt zien, zijn er geen grote persoonlijkheidsverschillen tussen vrouwelijke Australian Shepherds en hun mannelijke tegenhangers. Beide geslachten hebben prachtige persoonlijkheden die hen tot geschikte metgezellen en gezinsleden maken.

Het kiezen van een mannelijke versus vrouwelijke Australian Shepherd is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Mannetjes en vrouwtjes lijken op elkaar, maar ze hebben een aantal subtiele verschillen.

Dus, het antwoord op je vraag of je een mannelijke vs vrouwelijke Australian Shepherd moet nemen kan alleen jijzelf maken.

Een vrouwelijke Australian Shepherd heeft de neiging om te zeggen “hou van mij,” en een reu zegt, “ik hou van jou.”

Australian Shepherd Puppy Mannelijk versus Vrouwelijk: Prijzen

op Herfst in het park op droge bladeren zitten 6 schattige Australische herder puppy's

Hoeveel geld moet je sparen om je een mannelijke of vrouwelijke Aussie Shepherd aan te schaffen? De prijs hangt af van vele factoren zoals fokken, bouw, leeftijd en geslacht.

Honden die afkomstig zijn van betrouwbare hondenfokkers en potentieel hebben in hondenshows zullen meer kosten dan gewone pups van slechte fokkers (achtertuinfokkers) met gebreken en een middelmatig uiterlijk.

In de regel kosten teefjes minder dan reutjes. Ook zullen honden die getraind zijn voor werk of therapie meer kosten.

De gemiddelde prijs voor Aussie Shepherd pups is ergens van $600 tot $3.000.

Natuurlijk kosten reddingshonden alleen het bedrag dat u voor adopties moet betalen.

De kosten houden hier niet op. Hoe zit het met de prijs van hoogwaardig hondenvoer? Dierenarts rekeningen? Inentingen, sterilisatie, castratie?

Wie zou een Australische Herdershond moeten nemen?

een man en zijn Australische herder zitten op een muur op een heuvel

Iedereen die zijn voors goed vindt en de tegens niet zo belangrijk.

Deze energieke, speelse en trouwe pups zijn echte schatjes. Veel voordelen voor dit ras zijn hun trainbaarheid, gretigheid om te behagen, intelligentie, trouw, aanhankelijkheid, aanpassingsvermogen aan verschillende klimaten en omgevingen, en compacte formaat.

Hun lijst met nadelen is iets kleiner, maar mag niet worden genegeerd. Het grootste probleem van dit ras is zijn hoge energieniveau. Deze honden hebben veel beweging nodig, anders wordt geen van beiden gelukkig.

Ze hebben een dubbele vacht, dus hun ondervacht verhaart veel. Dit betekent dat je huis er nooit meer hetzelfde uit zal zien als er een Aussie bij je komt wonen.

Australian Shepherds hebben tweekleurige ogen die soms allerlei problemen kunnen veroorzaken, zoals staar, netvliesloslating, enz.

Zolang je weet wat voor hondenras dit is, welke voor- en nadelen de reuen en teven hebben, kun je prima met een Australian Shepherd omgaan.

Samengevat…

Australische herder zittend in auto

Foto van @blazeandivy

By all means, neem een Aussie Shepherd! Zoek een coole naam, overlaad de pup met liefde!

Wie zijn wij om je te vertellen dat mannelijke versus vrouwelijke Australian Shepherds beter zijn?

Je kiest een levenslange metgezel uit. Wees voorzichtig met wie je in je hart toelaat.