Jack Russell Groeigrafiek: Dingen om te weten

Jack Russell Groeischema: Dingen om te weten

Delen is geven!

Heb je je ooit afgevraagd hoe het zou zijn om een puppy van een klein ras te hebben die toevallig veel energie heeft? Vraag het je niet meer af, want de Jack Russell Terrier (JRT) is de juiste!

Deze schattige, behendige kerel is niet groter dan 15 centimeter in hoogte, maar lijkt nog steeds op een onverschrokken, vocale ridder wiens persoonlijkheid gewoon onvermoeibaar is!

De Jack Russell groeigrafiek is een bijzondere eenheid, gezien het unieke karakter van de pup en de ongewone combinatie van zijn fysieke en gedragskenmerken.

De pup zelf is speels, actief, beweeglijk en onvermoeibaar. Het ras verscheen oorspronkelijk als een vossenjager in Engeland in de jaren 1800 maar na verloop van tijd werkten de fokkers aan de sociale vaardigheden van de pup.

Tegenwoordig is de Jack Russell Terrier beroemd als familiehond die zowel binnen als buiten gelukkig leeft.

Voor degenen die geneigd zijn om een van deze kortharige, gebroken gecoate hoektanden aan te schaffen, hebben we de groeigrafiek van het ras onder de loep genomen. Laten we eens kijken!

Inhoud

toon

De Jack Russell groeigrafiek

jack russell terrier puppy staand in het gras

Veel mensen mengen de Jack Russell Terrier pup met de Parson Russell Terrier. Hoewel het lijkt dat deze twee eigenlijk hetzelfde ras zijn, toont onderzoek anders aan.

Fokkers zijn het erover eens dat de JRT iets kleiner is in vergelijking met de PRT. Deze laatste heeft een bredere borst en een vierkant lichaam, en wordt meestal gebruikt als showhond.

Jack Russell terriers daarentegen worden gefokt voor een gezinsleven en lijken ondiep in de borst.

De JRT pup is nog steeds niet erkend door de American Kennel Club, terwijl de Parson Russell Terrier in aanmerking komt als het 145e ras op de lijst.

Mocht u zich afvragen, zijn Jack Russell Terriers hypoallergeen? Het antwoord is – Nee! Ondanks het feit dat het ras de bekende kortharige vacht heeft en matig verhaart, is hun vacht niet hypoallergeen.

Het gemiddelde gewicht van het ras ligt ergens tussen 15-17 pond. Qua hoogte is het JRT 10-14 inches hoog.

De Jack Russell gewichtstabel per leeftijd

Leeftijd geschat gewicht

Leeftijd Geschat gewicht
Week 1 0.5-1 Ibs
Week 2 1-2 Ibs
Week 3 2-2.5 Ibs
Week 4 2.5-3 Ibs
Week 5 3-4 Ibs
Week 6 4-4.5 Ibs
Week 7 4-5 Ibs
Week 8 4.5-5.5 Ibs
3 Maanden 8-9 Ibs
4 Maanden 10-11 Ibs
5 Maanden 11-12 Ibs
6 Maanden 12-12.5 Ibs
8 Maanden 12.5-13 Ibs
10 Maanden 13-14 Ibs
12 Maanden 14-15 Ibs
16 Maanden 15-17 Ibs
Volwassenheid 15-17 Ibs

De Jack Russell hoogtegrafiek per leeftijd

Leeftijd Geschatte lengte
Week 1 0.5-0.7 inches
Week 2 0.7-0.9 inches
Week 3 1-1.2 inches
Week 4 1.5-2 inches
Week 5 2-3 inches
Week 6 2.5-3.5 inches
Week 7 3.5-4.5 inches
Week 8 4-5 inches
3 maanden 5.2-7 inches
4 maanden 6-11 inches
5 Maanden 7-13 inches
6 maanden 8-13.5 inches
8 Maanden 9-13.5 inches
10 Maanden 9.5-14 inches
12 Maanden 10-14 inches
16 Maanden 10-14 inches
Volwassenheid 10-14 inches

Jack Russell groeistadia uitgelegd

volwassene en puppy jack russell terriër in het park

Zoals we kunnen zien in de vorige grafiek, ontwikkelen deze pups zich matig en de algemene Jack Russell groeigrafiek kent niet veel variaties nadat ze 10 maanden zijn geworden.

Dit is een relatief kleine hond, die lijkt op de grootte van een Beagle of Mopshond, hoewel het ras iets groter is in vergelijking met speelgoedrassen, zoals Pomeranians, Chihuahuas, en Yorkshire terriërs.

In hoogte behoren ze tot de kleine tot middelgrote rassen, naast de Corgi, Cocker Spaniel, Teckels, en Franse Bulldog rassen.

De Jack Russell Terrier onderscheidt zich echter in één belangrijk ding – ze zijn aanzienlijk kleiner in gewicht dan deze vier.

Ondanks het feit dat JRT puppies niet tot de gezondste hondenrassen ter wereld behoren, zijn hun 13-16 jaar gemiddelde levensduur toont aan dat de pup vrij gezond is en geen grote gezondheidsproblemen heeft.

De pup heeft matige en evenredige groeifasen. Ze zijn geconditioneerd met goede gezondheid, goede voedingsschema’sen genetica.

Geboorte – 3 Weken

De eerste groeifase van de Jack Russell groeigrafiek staat bekend als puppyschap. In deze levensfase is de groei van de puppy langzaam en onder toezicht.

Hun gewicht moet dagelijks worden gemeten. Op die manier kunt u bepalen of de pup zich goed ontwikkelt en of hij extra stimulatie nodig heeft op het gebied van voedselvoorziening.

Soms volstaat moedermelk niet, omdat de pups te zwak zijn om de melkstroom met hun mond te stimuleren.

De andere reden is te vinden in het feit dat, in een groot nest, de sterkere pups de neiging hebben zich sneller te ontwikkelen, omdat zij dominant zijn in de menigte en van nature meer melk zuigen.

Dit is de fase waarin de levensduur van de Jack Russell vorm begint te krijgen. Ze beginnen langzaam hun ogen te openen, te kruipen en hun eerste geluiden te maken.

3 Weken – 12 Weken

De tweede fase van de Jack Russell groeigrafiek staat bekend als de socialisatiefase. Dit is een uiterst actieve hond die soms agressie kan vertonen, of zelfvernietigend kan zijn.

Ze zijn gemakkelijk verveeld en creatieve trainingsideeën nodig. Ondanks het feit dat dit een klein ras is, moet hun activiteitsniveau worden gestimuleerd, net als bij grote rassen, zoals Duitse Herders, Pit Bulls, of zelfs Border Collies.

Ze hebben geen natuurlijke, gemakkelijke sociale vaardigheden, zoals poedels, Golden Retrievers of Berner Sennenhonden. De pup heeft vroege neurologische stimulatie nodig en een toegewijde socialisatietraining.

Dit is de perfecte fase om dat te doen, want socialisatie vereist meer tijd en geduld in latere stadia.

Sommige Jack Russell mixen, zoals Franse Bull Jacks, of Jack-A-Poos, zijn van nature meer easy-going in temperament, omdat deze gemengde rassen de zachtaardige aard van sommige van de ouders van de pup hebben geërfd.

Dit terriër ras is behoorlijk koppig van nature en kunnen soms ongehoorzaamheid tonen. Puppies in deze fase worden gedurende het hele proces getraind met positieve versterking – traktaties zijn de perfecte manier om dit te doen.

Een tijdig getrainde Jack Russell terriër zal een geweldige menselijke metgezel zijn, zindelijk en open voor alle mensen die bij u thuis komen!

3 Maanden – 6 Maanden

schattige jack russell terrier puppy in het bos

Drie tot zes maanden oud is de jeugdfase van de Jack Russell groeigrafiek. In deze fase eten pups regelmatig hondenvoer, socialiseren ze met mensen en andere huisdieren, en hebben ze dagelijks beweging nodig.

Een aanbeveling aan een toekomstige eigenaar is om weg te blijven van de slechtste merken hondenvoer, want de pup moet gezond en goed bereid voedsel om gezond te blijven. Dit omvat eiwitten, gezonde vetten en koolhydraten, evenals de nodige groene groenten.

Kleine gezondheidsproblemen kunnen worden veroorzaakt door een onvoldoende voedingsschema. Sommige pups ontwikkelen bijvoorbeeld een storing aan de heupgewrichten, en overgewicht verergert de aandoening.

Jack Russell Terriers zijn gezonde honden standaard. Om gezond te blijven, zowel lichamelijk als geestelijk, moeten ze 1-2 uur beweging per dag.

Gematigde wandelingen, of eenvoudig spel in de achtertuin, zoals verstoppertje, flyball, of apporteren zijn prima.

Dit is een uitstekende manier om uw puppy discipline, gehoorzaamheid en socialisatie bij te brengen. Na het spel moet een puppy op deze leeftijd worden beloond met een goede maaltijd, of een eenvoudige traktatie. Dit is een geweldige manier voor hondeneigenaren om goed gedrag te versterken.

Jack Russell puppy’s zijn behoorlijk intelligent, en van dit feit moet je in deze levensfase gebruik maken. Ze kunnen uitstekende werkhondenook.

6 Maanden – 16 Maanden

In deze levensfase bereiken Jack Russell pups hun geslachtsrijpheid. Als u geen toekomstige nesten plant, is de beste tijd om uw puppy te steriliseren of te steriliseren voordat hij deze fase bereikt. U moet echter uw dierenarts raadplegen over de details.

Dit is meestal de fase waarin de pups tot rust komen en een regelmatig hondenpad volgen, zonder noemenswaardige afwijkingen. Natuurlijk zijn er verschillende bepalende factoren voor het activiteitsniveau van een pup, zoals geslachtof een trainingsroutine.

JRT puppies meestal hun maximum bereiken qua gewicht en hoogte in deze levensfase. Daarom moet je uiterst voorzichtig zijn met voeding.

JRT-pups kunnen niet tegen overgewicht, omdat het hun lichaamsbouw negatief beïnvloedt en ze er onevenredig uitzien.

Obesitas kan ook leiden tot mentale ontevredenheid en zelfvernietiging veroorzaken.

Puppies van een jaar tot 16 maanden oud zijn volledig ontwikkelden klaar om diverse buitenactiviteiten te ondernemen. Als u er niet uit kunt komen wanneer de pup precies volwassen wordt, wees dan gerust.

De puppy zal tegen het einde van deze fase de volwassen levensstijl perfect omarmen.

Toch zijn Jack Russell Terriers geen Labrador Retrievers, noch lijken ze op een van de grote hondenrassen. Hun volwassenheid wordt niet gekenmerkt door een eenvoudige, relaxte levensstijl. Ze eisen activiteiten, creativiteit, en het ras is taakgericht.

Volwassenheid

Op volwassen leeftijd zullen JRT puppies een volledig ontwikkeld lichaam, duidelijk, glad, of met een gebroken laag. De hond wordt vastberaden, onbevreesd en luidruchtig zoals het ras bekend staat om zijn hoge blaffen.

De volwassen Jack Russell staat bekend als jacht- en werkhond, omdat dit de natuurlijke aanleg van de pup is.

Ze gebruiken het stevige blaffen om kleinere roofdieren, zoals vossen, te verjagen, maar ze staan niet te popelen om aan te vallen en een gevecht aan te gaan, zoals Boxers, of Duitse Doggen, die ook bekend staan als jachthonden.

Deze laatsten behoren ook tot de agressieve hondenrassen, wat niet het geval is bij de JRT pup.

Het ras toont een sterke werklust, en kan van groot nut zijn in huishoudens. Bedenk wel dat dit geen groot ras is, zoals een Siberische Husky.

De volwassenheidsfase is de laatste fase van de Jack Russell groeigrafiek, maar het betekent niet dat de hond meteen onderhoudsarm wordt.

Het gewicht van de hond moet tijdens deze levensfase in de gaten worden gehouden, omdat de pup onderhevig is aan mogelijke gezondheidsaandoeningen, zoals diabetes.

Gecastreerde pups blijven actief en speels. Geïntegreerde sociale vaardigheden maken van een volwassen JRT-pup de ware entertainer van gezinnen. Ze zullen nog steeds de behoefte hebben om in het middelpunt van de belangstelling te staan, maar de hond zal geen onvoorspelbaar gedrag vertonen.

Gezonde groei van JRT’s – Belangrijkste factoren

jack russell terrier hond rennend in het park

Om een gezonde groei binnen de Jack Russell groeigrafiek te handhaven, zijn er verschillende factoren waarvan u zich bewust moet zijn. De belangrijkste zijn: voeding, trainingsroutine, regelmatige dierenartsonderzoeken, tijdige vaccinatie en socialisatieproces.

Deze vijf kunnen de algehele groei van uw pup beïnvloeden, dus pas op!

Weigeren om te wandelen, te eten of te socialiseren kunnen indicatoren zijn dat er iets aan de hand is. Het belangrijkste is om tijdig te handelen en de mogelijke risico’s van de groei van uw puppy op te sporen.

Dieet

Het gewicht van puppy’s kan variëren door een verkeerd dieet. Het advies is om een goed voedingsschema op te stellen en begin vanaf nul. Elke fase van de Jack Russell groeigrafiek heeft zijn eigen vereiste voeding, en daar moet u zich aan houden!

Probeer om onbetrouwbare voedselmerken te vermijden die je kunt kopen bij Amazon, of andere sociale platforms. Onbewerkte koolhydraten en restjes zijn ook te vermijden! Diabetes bij honden is geen zeldzame gezondheidstoestand. Omgekeerd kan het fataal zijn als het niet onder controle wordt gehouden.

Een goed dieet zal van uw Jack Russell Terrier een gezonde en sterke volwassen hond maken. Hondenmeting is niet de slechtste optie, vooral in de puppyfase.

Zo weet u precies hoe groot uw pup is en bouwt de ontwikkeling van de pup regelmatig op.

Training

Training is een andere cruciale factor in de groeigrafiek van uw JRT pup. Dit is een actief ras tdat geen statische manier van leven kent. Ze worden liever bewandeldof werk gestimuleerd. Het ras zelf is een jachthond, zoals de meerderheid van de terriërhonden.

Ongetrainde honden kunnen destructief worden. Het is veel moeilijker om een agressieve hond te socialiseren, dan om socialisatie van jongs af aan te trainen. Mentaal gezonde pups hebben een leuke, gestandaardiseerde routine.

Hun voeding zal geen probleem zijn, omdat de pup vaker en gemiddeld zal eten.

De gespierdheid bij gezonde volwassen Jack Russell pups zal bevredigend zijn, omdat deze gevormd wordt door rennen, springen en actief spelen.

Dierenarts Onderzoeken

een dierenarts onderzoekt hond jack russell terrier

Regelmatige dierenartsonderzoeken zijn cruciaal voor het tijdig opsporen van mogelijke gezondheidsproblemen. JRT puppies hebben de neiging om verschillende kleine aandoeningen te ontwikkelen, waaronder heup- en elleboogdysplasie vormen een potentieel gevaar in hun groeigrafiek.

Wat bedoel ik daarmee?

Simpel, pups met erfelijke elleboog- en heupdysplasie kunnen inactief zijn, omdat ze niet in staat zijn reguliere activiteiten uit te voeren, zoals andere gezonde pups. Hun humeur is omlaag en hun vermogen om te rennen, springen of zelfs lopen is aangetast.

Deze pups zullen geen regelmatige groeistroom hebben en kunnen op den duur gevaar lopen. Vergeet dus niet regelmatig dierenartsafspraken te maken.

Vaccinaties

Vaccinatie is cruciaal voor de Jack Russell groeigrafiek. Het is echter cruciaal voor elk hondenras. Ongevaccineerde honden zijn onderhevig aan mogelijke ziekten die hun totale levensduur in gevaar kunnen brengen.

Veel puppies hebben geen immuniteit om zich te verdedigen tegen de overvloed aan virussen die in de lucht cirkelen.

Bijvoorbeeld, vaccins voor honden tegen adenovirus, coronavirus, canine influenza, en vele andere zullen uw pup helpen een sterke immuniteit te ontwikkelen en een gezond leven te leiden.

Puppies die hun regelmatige inentingen krijgen, hebben de neiging om in de toekomst langer en zonder grote gezondheidsproblemen te leven. Denk er dus over na! Als je een echte hondenliefhebber bent, zijn vaccins een must.

Socialisatie

JRT-pups die van jongs af aan worden gesocialiseerd, leven meestal een gezonder en gelukkiger leven dan andere honden. Dit komt door hun gestabiliseerde routine en positieve versterking hun eigenaars gebruiken om hen te belonen voor goed gedrag.

Het socialisatieproces helpt uw puppy zich beter aan te passen aan een dagelijkse routine. Puppy’s ontwikkelen een sterke band met eigenaren en hun algemene gedrag hangt sterk af van de relatie die u met hen opbouwt.

Ongelukkige puppy’s zullen angst vertonen die zich op vele manieren kan manifesteren. Bijvoorbeeld, onregelmatig eten, gewichtsverlies, hond die in huis poept, of vele andere zaken zijn een teken dat iets ergs het gedrag van uw puppy beïnvloedt.

Daarentegen manifesteren gesocialiseerde en gehoorzaamheidsgetrainde puppy’s geen schommelingen in hun gedrag en is hun algehele welzijn goed.

Welk gewicht moet een Jack Russell hebben?

hond jack russell terrier staat op een weegschaal met meetlint

De gemiddelde Jack Russell Terrier weegt 15-17 pond. Ik heb het hier over de volwassen fase van het leven van uw pup.

Dit gewicht gaat met het gemiddelde 10-14 inches in hoogte, wat staat voor een proportionele pup. Elke afwijking van de normale Jack Russell groeigrafiek kan een mogelijke onbalans, gezondheidsprobleem of slechte voedingsgewoonten betekenen.

Het belangrijkste is om een goed opgezette voedingsroutine vast te stellen en je daaraan te houden. Jack Russell Terriers zijn honden van een klein ras waarvan het gewicht gemakkelijk kan worden overschreden. In tegenstelling tot grote rassen vragen ze vaker en kleinere maaltijden.

Conclusie

De Jack Russell groeigrafiek is een gevoelig onderwerp dat tijd en onderzoek vereist. Dit is een klein hondenras dat een actieve en speelse achtergrond heeft. Het ras zelf behoort wel tot de kieskeurige eters, wat betekent dat je een goed voorbereide voedingsschema nodig hebt.

De groei van de pup moet gedurende de fasen in de gaten worden gehouden. Dit heeft vooral betrekking op de puppytijd, waarin u mogelijke groeiproblemen voor uw JRT kunt opsporen.

Zodra de groeigrafiek gestabiliseerd is, kunt u gerust zijn. Jack Russell Terriers zijn gezonde honden waarvan de groei soepel en zonder grote obstakels verloopt!

Lees meer: Pomeriaan Groeidiagram: Hoe groot kunnen Pomeranians worden?