Hoe lang leven Pitbulls? Kunnen we hun levensduur verlengen?

Hoe lang leven Pitbulls? Kunnen we hun levensduur verlengen?

Delen is geven!

Het moeilijkste aan het zijn van een hondeneigenaar is afscheid nemen van je harige vriend. Helaas hebben onze pups een korter leven dan wij, maar we koesteren elk moment dat we met hen doorbrengen.

Of je nu net een nieuwe Pitbull pup hebt of met een oudere hond leeft, je vraagt je vast af hoe lang je Pitbull nog zal leven.

De gemiddelde levensduur van een Pitbull is 12 tot 14 jaar. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen. Sommige Pitties sterven helaas te jong, terwijl anderen 17 of 18 jaar oud worden.

Als u een van de gelukkige eigenaren wilt zijn wiens hond de gemiddelde levensduur overschrijdt, lees dan verder en zie wat u kunt doen om het leven van uw pup te verbeteren.

Inhoud

toon

Verschillende Soorten Pitbulls

Amerikaanse pitbull terriër met rode neus buiten

We weten allemaal wat Pitbulls zijn, toch? Deze honden met vierkante koppen en een maffe persoonlijkheid vormen ongeveer 20% van de Amerikaanse hondenpopulatie. Maar veel mensen zijn verbaasd als ze erachter komen dat Pitbulls geen ras zijn, maar een type hond.

Pitbull’ is een verzamelnaam voor honden die afstammen van Bulldogs en Terriers. Ze zijn ontstaan in Groot-Brittannië uit Engelse Bulldogs die werden gebruikt voor bull-baiting. Toen deze wrede sport in 1835 werd verboden, begonnen mensen Bulldogs te kruisen met Terrier rassen om een kleiner ras te creëren dat geschikt was voor hondengevechten en rattengevechten.

Deze nieuwe populaire bloedsporten waren gemakkelijker te verbergen voor de wetshandhaving in ondergrondse ringen. Dit was het begin van de slechte reputatie van Pitbulls die hen tot op de dag van vandaag volgt.

Veel Amerikaanse staten hebben rasspecifieke voorschriften, die Pitbulls beperken of zelfs volledig verbieden. Ondanks hun slechte reputatie zijn Pitbulls van nature niet wreed. Ze kunnen de beste honden zijn als ze goed worden opgevoed, en talloze hondenbezitters kunnen dat beamen.

De vier officiële Pitbull type rassen zijn:

1. De Amerikaanse Pit Bull Terrier

2. De Amerikaanse Staffordshire Terrier

3. De Staffordshire Bull Terrier

4. De Amerikaanse pestkop

De Amerikaanse Bulldog en Bull Terrier worden soms ook in de lijst opgenomen. Sommige mensen denken dat American Pit Bull Terriers en American Staffordshire Terriers de enige twee echte Pitbull types zijn. Anderen zeggen dat ze eigenlijk hetzelfde ras zijn.

Aangezien de American Pit Bull Terrier het enige ras is met Pitbull in zijn naam, verwijzen de meeste mensen naar hen als ze het over Pitbulls hebben.

Hoe lang leven Pitbulls?

pitbull hond staand op het groene gras

Helaas leven onze harige vrienden niet zo lang als wij. Het is moeilijk te bedenken dat je op een dag afscheid moet nemen, maar als je weet wat hun gemiddelde levensduur is, kun je elk moment dat je samen doorbrengt koesteren.

De levensverwachting van American Pit Bull Terriers ligt tussen de 12 en 14 jaar. Om een of andere reden bestaat de misvatting dat Pitties korter leven. De waarheid is echter het tegenovergestelde. Pitbulls hebben een iets langere levensduur dan andere middelgrote hondenrassen, die doorgaans 10 tot 13 jaar oud worden.

Staffordshire Bull Terriers hebben dezelfde levensduur van 12 tot 14 jaar, terwijl de levensverwachting van American Staffordshire Terriers tussen 12 en 16 jaar ligt.

De American Bully is een relatief nieuw ras, dat voor de jaren negentig nog niet bestond. Hun levensduur is daardoor moeilijker te bepalen, maar wordt geschat op 9 tot 13 jaar.

American Bulldogs en Bull Terriers worden soms ook tot het type Pitbull gerekend, dus laten we eens kijken wat hun levensverwachtingen ook zijn: American Bulldogs leven meestal tussen de 10 en 15 jaar, terwijl Bull Terriers gemiddeld 10 tot 14 jaar oud worden.

Het is belangrijk om te onthouden dat dit slechts gemiddelde getallen zijn. Sommige pups sterven helaas voordat ze 12 jaar worden door ongelukken of gezondheidsproblemen. Aan de andere kant, sommige Pitties worden 17 of 18 jaar oud.

Veel factoren beïnvloeden de levensduur van een hond. U hebt misschien geen controle over de grootte van de hond, genetica of onvoorziene omstandigheden, maar er zijn dingen die u kunt doen om uw pup te helpen langer te leven. Wat die dingen zijn, leggen we verderop in het artikel in detail uit.

Hoe lang leven Pitbulls in mensenjaren?

mooie pitbull hond buiten

Om u te helpen de levensduur van de Pitbull beter te begrijpen, laten we deze omrekenen naar een menselijke leeftijd. De levensverwachting van de Pitbull van 12 tot 14 jaar komt overeen met een menselijke levensduur van 75 tot 85 jaar. Zoals u ziet, hebben Pitties een vrij lang leven.

De leeftijd van een hond omrekenen naar een menselijke leeftijd is niet alleen leuk, maar het kan je ook helpen om beter voor je pup te zorgen.

Zodra uw Pitbull acht jaar wordt, wordt hij al beschouwd als een senior hond. De kans op het ontwikkelen van bepaalde gezondheidsproblemen neemt toe met de leeftijd, dus senior honden hebben regelmatiger gezondheidscontroles nodig.

Lange tijd geloofde men dat één hondenjaar gelijk was aan zeven mensenjaren. We weten nu dat het iets ingewikkelder ligt dan dat. Honden van verschillende rassen en groottes verouderen verschillend, en de snelheid van veroudering is niet dezelfde voor elke periode van hun leven.

Een middelgrote hond zoals een Pitbull wordt 15 mensenjaren ouder in het eerste jaar van zijn leven. Het tweede levensjaar is gelijk aan negen mensenjaren, en elk jaar daarna is ongeveer vijf hondenjaren.

Dus, hoe oud zijn uw Pits? Ze kunnen zelfs ouder zijn dan u, dus bereken hun leeftijd en kijk of u uw ouderen moet respecteren.

Hoe lang leven Blue Nose Pitbulls?

Pitbull pup met blauwe neus en paarse halsband

Ondanks de populaire misvatting zijn Blue Nose Pitbulls geen apart hondenras. Ze zijn een unieke variëteit van Pit Bull Terriers. Dat betekent dat ze net zo lang kunnen leven als andere Pitbulls, meestal tussen de 12 en 14 jaar.

Blue Nose Pits zijn een zeldzame variatie van het ras, omdat hun kleur het resultaat is van recessieve genetische eigenschappen. De kans dat een Blue Nose pup geboren wordt uit twee honden die het recessieve gen dragen is 25%, dus we zien niet veel van deze pups. Dit kan de reden zijn waarom zoveel mensen verward zijn over hun afkomst.

Zoals we kunnen raden uit zijn naam, is wat de Blue Nose Pitbull anders maakt de kleur van zijn neus. De grijze vacht, neuzen, oogranden en voetzolen van deze prachtige pups maken hen uniek, maar de kleur heeft geen invloed op hun gezondheid.

Ze zijn vatbaar voor dezelfde gezondheidsproblemen als andere honden van hetzelfde ras. Ze hebben ook hetzelfde temperament, dus hebben ze dezelfde soort training nodig. Al deze dingen beïnvloeden hun levensduur.

Met de juiste zorg en veel liefde kan uw Blue Nose Pitbull gelukkig oud worden, net als hun anders gekleurde neven en nichten.

Hoe lang leven Red Nose Pitbulls?

Amerikaanse pitbull terrier met rode neus in een groene weide

Een Red Nose Pitbull wordt meestal tussen de 12 en 14 jaar oud, net als elke andere Pitbull. Net als hun tegenhangers met blauwe neus zijn ze een zeldzame variant van het Pitbull-ras, waarvan de unieke kleur hen helpt op te vallen.

De vachtkleur van deze pups is meestal koper, maar het kan ook fawn en wit, tan en wit, of effen bruin zijn. Behalve de rode neus, hebben ze ook rode teennagels, mond, en randen van de ogen.

Hoewel ze even zeldzaam zijn als de Pitbulls met blauwe neus, hebben ze een langere geschiedenis. Misschien heb je mensen wel eens horen verwijzen naar hun Pitties als “oude familie roodneus”. Dat komt omdat sommige van de huidige Red Nose Pitbulls afkomstig zijn van de oude Ierse stam.

Ze zijn in elk opzicht hetzelfde als andere Pitbulls, behalve de kleur. Ze vereisen dezelfde hoeveelheid zorg, en ze hebben dezelfde gezondheidsproblemen.

Om uw Red Nose Pitbull langer te laten leven, moet u aandacht besteden aan zijn gezondheid, dieet, trainingsbehoeften en training.

Hoe lang leven Pitbull mixen?

pitsky hondenras

Foto van: @loungin_with_loonz

Hoe lang een Pitbull mix zal leven hangt af van welke hond wordt gekruist met een Pitbull. Het is meestal een combinatie van de levensduur van beide hondenrassen. Het hangt af van de grootte van de kruising en de genetische eigenschappen die hij van zijn ouders erft.

Enkele van de meest populaire Pitbull mixen zijn:

1. Pitador

2. Gouden Pit

3. Pitsky

4. Bully Pit

5. Beagle Stier

Een Pitador is een kruising tussen een Pitbull en een Labrador Retriever. Deze vriendelijke pups worden ook wel Labrabulls genoemd, en ze worden meestal tussen de 10 en 14 jaar oud.

Golden Pits of Pitbull Golden Retrievers zijn over het algemeen gezonde honden met een gemiddelde levensduur van 10 tot 15 jaar. Het zijn trouwe metgezellen die graag tijd doorbrengen in de buurt van mensen. Golden Pits zijn daardoor gevoelig voor verlatingsangst, en stress kan een grote invloed hebben op de levensduur van de hond.

Pitskies of de Pitbull en Siberische Husky mix leven meestal tussen 12 en 15 jaar. Aangezien zijn beide ouders zeer energiek zijn, heeft een Pitsky veel beweging nodig om gelukkig en gezond te blijven.

De Bullypit is een gemengd ras dat ontstond uit het fokken van een Amerikaanse Bulldog met een Pitbull Terrier. Deze middelgrote honden hebben een wat kortere levensduur dan de andere mixen die we genoemd hebben. Het ligt tussen de 10 en 13 jaar. Als u een Bullypit bezit, moet u speciale aandacht besteden aan zijn dieet, want ze hebben de neiging om gemakkelijk aan te komen.

Beagle Bulls hebben een levensverwachting van 10 tot 15 jaar. De Beagle en Pitbull mix wordt nooit moe van het spelen, dus hij heeft veel beweging nodig om tevreden te zijn.

Veel voorkomende gezondheidsproblemen

kleur bruin pitbull ras hond

De belangrijkste factor die de levensduur van een hond en de kwaliteit van zijn leven beïnvloedt, is zijn gezondheid. Als u weet voor welke gezondheidsaandoeningen Pitbulls genetisch vatbaar zijn en op welke symptomen u moet letten, kunt u hun levensduur verlengen.

Heupdysplasie is een aandoening die veel middelgrote en grote honden treft, waaronder Pitbulls. Naarmate de hond groeit, begint zijn heup te vervormen, wat leidt tot losheid van het heupgewricht, degeneratieve gewrichtsaandoeningen en artrose.

Als de ziekte te ver voortschrijdt, kan een hond die eraan lijdt een heupoperatie nodig hebben. De symptomen van deze aandoening zijn bunny hopping gang, pootkreupelheid, mank lopen, en moeite met bewegen.

Patellaire luxatie is een aandoening die optreedt wanneer de knieschijven steeds uit de kom gaan. De aandoening wordt ingedeeld in vier graden naar ernst. In de mildste graad keert de knieschijf gemakkelijk terug naar zijn normale positie. Als de aandoening voortschrijdt, kan dit leiden tot ernstige kreupelheid en misvorming van de ledematen.

Pitbulls zijn ook vatbaar voor andere kniecomplicaties door hun gespierde bouw en hoge activiteitenniveau.

Hartaandoeningen zijn een van de belangrijkste doodsoorzaken voor Pitbulls, vooral in hun oudere jaren. De meest voorkomende hartaandoeningen bij dit ras zijn aortastenose, klepaandoeningen en gedilateerde cardiomyopathie.

Hartaandoeningen zijn moeilijk op te sporen, zelfs met regelmatige gezondheidscontroles. Enkele van de symptomen zijn hoesten en moeilijk ademen, opgeblazen gevoel, zwakte en verminderde activiteit.

Schildklierproblemen komen ook vaak voor bij Pitbull-honden. Hypothyreoïdie, waarbij de schildklieren niet genoeg schildklierhormonen produceren, kan overmatige gewichtstoename en huidproblemen veroorzaken. Het kan ook gedragsveranderingen veroorzaken.

Maagdilatatie-volvulus is een mogelijk fatale aandoening waarbij de maag van de hond zich vult met gas en opzwelt. Soms stopt het opgeblazen gevoel vanzelf, maar het kan ook uiterst gevaarlijk zijn. U kunt het beste een dierenarts bezoeken als u merkt dat de buik van uw Pitbull opgeblazen is.

Pitbulls zijn vatbaarder voor allergieën dan veel andere hondenrassen. Net als mensen kunnen honden allergisch zijn voor tal van dingen, zoals pollen, gras, teken of bepaald voedsel.

Verschillende huidaandoeningen zoals tumoren, huidkanker, infecties of allergische reacties, zijn frequente problemen voor Pitbulls. Een van de meest voorkomende huidproblemen bij terriërrassen is ichthyosis.

Het wordt veroorzaakt door een zeldzame genetische mutatie, waardoor de buitenste laag van de huid zich niet goed kan ontwikkelen. Honden die met deze aandoening worden geboren, hebben gebieden met verdikte huid en vettige schilfers die aan hun vacht kleven.

Manieren om uw Pitbull langer te laten leven

Verschillende factoren beïnvloeden de levensduur van een hond. Sommige factoren zoals genetica, erfelijke aandoeningen en grootte heeft u niet in de hand. U kunt echter wel zorgen voor hun voeding, training, beweging en gezondheid om ervoor te zorgen dat uw pup langer leeft.

Neem uw Pittie mee voor regelmatige dierenartsbezoeken

pitbull hond wordt onderzocht in de kliniek

Door uw hond regelmatig naar een dierenarts te brengen en op zijn algemene gezondheid te letten, kunt u ervoor zorgen dat eventuele ziekten in een vroeg stadium worden gevonden en behandeld. Regelmatige gezondheidscontroles en vaccinaties zijn preventieve maatregelen die uw pup zullen helpen een langer leven te leiden.

Let vooral op eventuele symptomen van de aandoeningen die we in dit artikel hebben beschreven. Aarzel niet om contact op te nemen met een dierenarts, zelfs als het probleem niet zo ernstig lijkt.

Zorg ervoor dat uw Pitbull een goed dieet heeft

Een gezonde voeding is de eerste stap naar een gezond leven. Zorg ervoor dat aan de voedingsbehoeften van uw hond wordt voldaan om zijn algemene gezondheid te verbeteren en zijn levensduur te verlengen. Een goede voeding moet bestaan uit dierlijke eiwitten, vetten, koolhydraten en granen.

U kunt uw pup hoogwaardig hondenvoer geven, of het nu gaat om droge brokken, rauwe voeding of natvoer. Als u graag kookt, kunt u de maaltijden ook zelf maken. Er staan veel recepten online die u kunt volgen om voor uw pup interessante, lekkere gerechten te maken.

Zelfgemaakte pesto, salsa en tortilla’s kunnen bijvoorbeeld volkomen veilig zijn voor je pitbull om op te kauwen, zolang je de schadelijke ingrediënten vermijdt. Vind meer interessante recepten in ons artikel over het zelfgemaakte hondenvoer voor Pitbulls.

U moet echter voorzichtig zijn met de porties. Pitbulls kunnen gevoelig zijn voor overgewicht, wat verschillende gezondheidsproblemen veroorzaakt, zoals gewrichtsproblemen, rugpijn en hartkwalen.

Pitties hebben graag kleinere maaltijden verspreid over de dag in plaats van één grote maaltijd. Laat je niet verleiden door die droevige ogen om ze je restjes of te veel lekkers te geven. We weten dat het moeilijk is, maar je zult weerstand moeten bieden om je pup te helpen een gezond gewicht te behouden.

Uw hond steriliseren of castreren

hond wordt onderzocht in de kliniek

Als u niet van plan bent om met uw Pitbull te fokken, kunt u hem het beste laten steriliseren of castreren. Sterilisatie en castratie verminderen het risico op bepaalde soorten kanker die de voortplantingsorganen aantasten.

De meeste honden herstellen snel van de operatie, dus maak je niet te veel zorgen dat je pup pijn heeft. De voordelen van sterilisatie en castratie wegen ruimschoots op tegen de risico’s.

Het elimineert het risico op geboortecomplicaties en infecties na de zwangerschap voor uw teef. Het vermindert ook de kans dat uw reu ontsnapt en in de problemen komt als hij een loopse teef ruikt.

Sterilisatie of castratie is een preventieve maatregel die helpt de ongewenste hondenpopulatie in te dammen. Er zijn veel honden in asielen die wachten op hun forever homes, dus het kan moeilijk zijn om een thuis te vinden voor je nieuwe pups.

Lees meer: Pitbull Man versus Vrouw

Train uw pup

Een goede training en socialisatie kan de stress van uw hond verminderen en tragische ongelukken voorkomen. Het is het beste om vroeg te beginnen met socialisatie en training, want honden leren het beste als ze jong zijn.

Een geadopteerde volwassen Pitbull kan echter nog steeds gesocialiseerd en getraind worden, maar het zal meer moeite en geduld van uw kant vergen.

Als je je pup basisgehoorzaamheidscommando’s leert, heb je meer controle over zijn gedrag. Als u zich ooit in een situatie bevindt waarin uw hond buiten de lijn speelt in de buurt van een drukke straat, kunt u het terugroepcommando gebruiken om een auto-ongeluk te voorkomen.

Auto-ongelukken zijn een van de belangrijkste oorzaken van dood en letsel bij honden over de hele wereld. Een ander voordeel van gehoorzaamheidstraining is dat het hondengevechten of hondenaanvallen kan voorkomen.

Gebrek aan socialisatie kan leiden tot gedragsproblemen zoals op angst gebaseerde agressie naar mensen of andere honden, destructief gedrag, of overmatig blaffen. Het is niet moeilijk om uw Pitbull pup te socialiseren.

Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat de pup zich op zijn gemak voelt in verschillende alledaagse situaties.

Geef uw Pitbull genoeg beweging

vrouw laat een grote zwarte pitbull aan de lijn lopen in het park

Regelmatige lichaamsbeweging kan uw hond helpen een langer en gezonder leven te leiden. Een gemiddelde Pitbull heeft minstens een uur beweging per dag nodig om opgekropte energie kwijt te raken en een gezond gewicht te behouden.

Pitbulls zijn actieve, energieke honden, dus ze hebben zowel fysieke als mentale activiteit nodig om in vorm te blijven. Een hond die niet genoeg beweging krijgt, kan destructief gedrag gaan vertonen om zijn frustratie te verlichten.

Houd in gedachten dat honden wezens van routine zijn, dus ze houden van hun wandelingen op hetzelfde moment van de dag. Een eenvoudige wandeling kan echter niet genoeg zijn voor uw Pitbull. Ze hebben ook intensieve spelletjes en krachttraining nodig om hun spieren in goede conditie te houden.

Als uw Pittie goed getraind is, kunt u hem meenemen naar een hondenpark om met andere honden te spelen. U kunt hem ook los laten lopen in een park als hij goed kan terugroepen of hem af en toe meenemen voor een wandeling.

Frisbee gooien, apporteren, of gewicht trekken zijn leuke spelletjes die u met uw hond kunt spelen. Als u van hardlopen houdt, neem uw pup dan mee. Het is een uitstekende manier om extra energie te verbranden.

Samengevat

pitbull hond buiten op groen gras

Foto van: @gunandpark

Er zijn verschillende soorten Pitbulls, maar de meeste mensen denken aan de American Pitbull Terrier als ze het over hen hebben. Ondanks zijn slechte reputatie is deze lieve pup een geweldig harig familielid en een trouwe metgezel voor talloze eigenaren.

Als hondenliefhebber heb je je waarschijnlijk wel eens afgevraagd: “hoe lang leven Pitbulls?” Het is een vraag die alle hondenbezitters vrezen. We zouden alles doen om onze harige vrienden zo lang mogelijk aan onze zijde te hebben, maar helaas leven ze niet zo lang als wij.

De levensduur van de Amerikaanse Pitbull Terrier ligt tussen de 12 en 14 jaar. Als je dit omrekent naar mensenjaren, zou dat tussen de 75 en 85 jaar zijn. Red Nose en Blue Nose Pitbulls hebben dezelfde levensverwachting omdat ze een variëteit zijn van het Pitbull Terrier ras.

De levensduur van Pitbull mixen hangt af van wat de kruising is. Kruisingen erven verschillende genetische eigenschappen van beide ouders die hun levensduur beïnvloeden.

Factoren die de levensduur van een hond beïnvloeden zijn genetica, grootte, gezondheid, voeding, beweging en training.

Over sommige daarvan heb je geen controle, maar er zijn manieren om het leven van je Pitbull te verlengen. Wat je kunt doen is:

1. Neem uw hond mee voor een regelmatige gezondheidscontrole

2. Zorg goed voor zijn basisbehoeften, waaronder voeding, beweging en verzorging.

3. Steriliseer of castreer uw pup

4. Train en socialiseer ze om toekomstige ongelukken of gedragsproblemen te voorkomen.