Zijn Jack Russell Terriers hypoallergeen? Hoeveel verharen ze?

Zijn Jack Russell Terriers hypoallergeen? Hoeveel ze verharen?

Delen is geven!

De Jack Russell Terrier (ook bekend als JRT) werd ontwikkeld in het zuiden van Engeland in het midden van de 18e eeuw door Parson John Russell, aan wie het ras zijn naam ontleende.

Russell wilde een werkterriër creëren die zou jagen met honden, vossen uit hun holen jagen zodat de honden ze konden achtervolgen.

De Jack Russell werd een favoriet van vele sporters, vooral degenen die te paard jaagden. Het hondenras was bekend in de Verenigde Staten tegen de jaren 1930.

De Jack Russell Terrier Club of America (opgericht in 1976) onderhoudt een onafhankelijk register. Zij beschouwt de Jack puur als een jachthond, maar de Jack Russell Terrier Association of America (JRTCA) streefde naar erkenning door de American Kennel Club, die in 2000 werd verleend.

Om hem te onderscheiden van de door de JRTCA geregistreerde honden, gaf de AKC het ras een andere naam, en noemde hem de Parson Russell Terrier.

De Jack Russell Terrier is een klein, energiek hondenras dat vooral bekend staat om zijn intelligentie en enthousiasme. Deze kleine honden hebben de neiging om geweldige familie huisdieren te zijn vanwege hun vrolijke persoonlijkheid en schattige uiterlijk.

Op het eerste gezicht lijkt deze schattige en aanhankelijke hond een goede keuze voor nieuwe huisdierouders en appartementbewoners. Maar veel hondenbezitters kunnen verrast zijn door de energie en intensiteit van deze kleine pup.

Maar, laten we teruggaan naar ons onderwerp. Zijn Jack Russell Terriers hypoallergeen? Voordat we je het antwoord geven, laten we eerst uitzoeken wat de term hypoallergeen precies betekent.

Inhoud

toon

Wat betekent Hypoallergeen?

jonge vrouw knuffelt een hond en zit in de bank

Hypoallergeen is een woord dat voor het eerst werd bedacht door de cosmetische industrie in de jaren 1950. Als u een ervaren koper van cosmetische producten bent, weet u waarschijnlijk wat het woord hypoallergeen betekent – het verwijst naar een schoonheidsproduct dat minder snel een allergische reactie veroorzaakt.

Per definitie sluit hypoallergeen de kans op een allergische reactie niet uit, maar maakt het alleen onwaarschijnlijker.

Maar omdat er geen algemeen aanvaarde wetenschappelijke of wettelijke definitie van de term bestaat, beschermt het woord “hypoallergeen” op een etiket u niet noodzakelijkerwijs.

Verkopers van cosmetica, speelgoed, kleding en zelfs huisdieren kunnen hun product als “hypoallergeen” bestempelen zonder aan een door de overheid voorgeschreven norm te moeten voldoen.

Sommige mensen hebben misschien helemaal geen last van een bepaald ingrediënt, terwijl anderen zich licht jeukend of ongemakkelijk voelen. En er zijn mensen die een echte allergische reactie krijgen.

Als u denkt dat u of uw kind een allergie heeft voor voedsel, een huisdier of een andere stof, kunt u het beste met uw arts praten en overwegen naar een allergoloog te gaan voor tests en behandeling. Dan weet je op welke allergenen je moet letten.

Wat veroorzaakt hondenallergie?

jonge vrouw en zoon lijden aan huisdierallergieën

Mensen zijn allergisch voor eiwitten die voorkomen in de huid en het speeksel van elke hond. Je hoort vaak het woord “huidschilfers” in verband brengen met hondenallergieën. Huidschilfers is een verzamelnaam voor dode huidcellen. Net als roos bij mensen, worden huidcellen afgestorven en afgestoten.

In tegenstelling tot roos, die wordt gezien als kleine witte schilfers, is huidschilfers te klein om met het blote oog te zien.

Naarmate honden ouder worden, produceren en verspreiden ze steeds meer huidschilfers. Zelfs een zogenaamd hypoallergene hond zal onvermijdelijk ouder worden en dus meer huidschilfers produceren.

Hoewel hondenhaar zelf geen allergische reactie veroorzaakt, bouwt huidschilfers zich op aan de haarzakjes. Het is deze opeenhoping van huidschilfers op het haar die de reactie veroorzaakt.

Dit heeft ertoe geleid dat mensen op zoek gaan naar kortharige rassen of rassen die weinig verharen, in de hoop dat ze niet zo sterk allergisch zullen reageren op deze honden en andere gezondheidsproblemen in verband met allergieën.

Helaas heeft een hond met kort haar net zo goed die eiwitten als een hond met lang haar, en elke hond die haar heeft verhaart. Deze eiwitten zitten niet in het haar, om het nog maar eens te herhalen, maar in de huid en het speeksel.

Elke hond die naar buiten gaat is ook net zo goed in staat om, vooral in hoogallergene periodes van het jaar, pollen of andere allergenen op te pikken of bij te houden waar jij last van kunt hebben. Dus als u ondanks allergieën een hond wilt, wees dan geduldig. Er is een ras dat geschikt is voor u!

Bestaat een hypoallergene hond echt?

veel honden die rennen en spelen in het veld

Als je online onderzoek doet naar hondenrassen, zul je merken dat de term hypoallergene honden veel opduikt. Er is veel discussie over.

Hypoallergeen is een woord dat wordt gebruikt om het type honden te categoriseren, meestal met een vacht die niet of minimaal verhaart en weinig tot geen huidschilfers produceert.

De waarheid is dat er geen hypoallergeen hondenras bestaat, omdat alle honden speeksel hebben en dode huidcellen afwerpen, bekend als huidschilfers. Dit zijn twee van de belangrijkste bronnen van allergenen.

Op hun website maakt de AKC duidelijk dat er niet zoiets bestaat als een volledig hypoallergene hond.

Tenzij je in een volledig steriele omgeving leeft, is er geen manier om allergenen volledig te vermijden. Hoewel geen enkele hond 100% hypoallergeen is, is het mogelijk om minder allergene hondenrassen te vinden die beter geschikt zijn voor mensen met een allergie.

Deze honden hebben een voorspelbare, niet verharende vacht die minder huidschilfers produceert. Huidschilfers, die vastzitten aan het haar van huisdieren, veroorzaken de meeste huisdierallergieën bij mensen.

Hoewel honden die hypoallergeen zijn niet echt bestaan, maken veel rassen het mogelijk om te genieten van het gezelschap van een hond, zelfs als je last hebt van allergieën.

Zijn Jack Russell Terriers hypoallergeen?

verzorgde Jack Russel Terrier die in de kliniek wordt verzorgd

In de context van de vraag “Zijn Jack Russell Terriers hypoallergeen?” is het antwoord eenvoudig – nee, Jack Russell’s worden niet beschouwd als hypoallergene honden en zijn matige verharders.

Deze honden kunnen allergieën veroorzaken bij iemand die typisch allergische reacties en symptomen heeft voor honden. Elke hond kan allergieën veroorzaken, afhankelijk van waar de potentiële huisdierouder allergisch voor is.

Van de JRT is ook bekend dat hij een minimale tot matige hoeveelheid huidschilfers produceert. Voor iemand met ernstige allergieën is een Jack Russell misschien niet het beste hondenras.

Hoeveel een Jack Russell Terrier verhaart kan afhangen van het type vacht dat ze hebben.

Verzorging van een Jack Russell Terrier

Jack Russell Terriers zijn gemakkelijk te herkennen. Ze zijn een onderscheidend ras, ondanks de variatie in hun vacht. Er zijn in wezen drie verschillende vachttypes:

– Een gladde vacht is zeer kort en ligt in één richting.

– Een ruwe vacht, ook wel ruwharig genoemd, heeft een langere vacht van een centimeter of meer. Deze vacht groeit in alle verschillende richtingen waardoor de hond er pezig uitziet.

– Een gebroken vacht is een combinatie van een gladde en een ruwe vacht.

Zowel de gladde als de gebroken vacht worden beschouwd als een dubbele vacht, en beide hebben een grove textuur. De gebroken vacht heeft de neiging iets langer van aard te zijn, met wat wenkbrauw- en baardhaar.

Als u is verteld dat uw JRT een ruwe vacht heeft, betekent dit gewoon dat hij iets langer is dan de gebroken vacht; naar zijn normen mag de vacht echter nooit krullend of golvend zijn.

Alle Jack Russell Terriers moeten regelmatig geborsteld worden. Jack Russell Terriers met een gladde vacht hoeven maar één keer per week geborsteld te worden.

Jack Russell Terriers met een ruwe of gebroken vacht moeten vaker geborsteld worden om de dode haren die in hun vacht vastzitten te verwijderen.

Om al deze getextureerde vachten te verzorgen, hebt u een goede borstel nodig en een één keer per week schema. Verwijder al het dode en losse haar, en als u dat trouw en goed doet, hoeft uw Jack zelden in bad.

Jack Russell Terriers buiten

Foto van @eddiethejrt

Naast borstelen moeten ruwe en gebroken vachten minstens twee keer per jaar met de hand worden gestript. Handstrippen verwijdert dode haren die niet goed zijn verhaard en vereist een specifiek verzorgingsgereedschap.

Dit proces is tijdrovend. Voor de beste resultaten laat u het doen door een professionele trimster.

Begin met het borstelen en onderzoeken van uw honden als ze puppy zijn om ze eraan te laten wennen. Pak hun poten vaak aan – honden zijn gevoelig voor hun voeten – en kijk in hun mond en oren.

Maak van het borstelen een positieve ervaring vol lof en beloningen (gebruik hondenvoer als traktatie), en u legt de basis voor gemakkelijke veterinaire onderzoeken en andere handelingen als ze volwassen zijn.

Gemengde rassen

Als u een andere hond wilt die lijkt op de JRT, overweeg dan een Jack-A-Poo, een mix tussen een Jack Russell Terrier en een Poedel. De eerste Jack-A-Poo werd vermoedelijk gefokt in het begin van de jaren 1990, toen designerhonden steeds populairder werden.

Het idee achter de creatie van deze pups was om een ras te creëren met een weinig verharende vacht die meer hypoallergeen zou zijn dan Jack Russell Terriers. Er is echter geen garantie dat een Jack-A-Poo niet zoveel verhaart als een raszuivere Jack Russell Terrier.

Het is het vermelden waard dat Poedels waarschijnlijk het meest bekende hondenras zijn dat wordt aangeprezen als hypoallergeen.

Hetzelfde geldt voor elke Poedel hybride, met inbegrip van de Goldendoodle (een mix van Golden Retriever en Poedel), Cavapoo (een kruising tussen de Cavalier King Charles Spaniel en Poedel hondenrassen), Labradoodle (een kruising tussen een Labrador Retriever met een Poedel), enz.

Kan iemand met hondenallergieën nog steeds een hond hebben?

vrouw met een gezichtsmasker die een hond in roze achtergrond omhelst

De eerste stap om te bepalen of u met een hond kunt leven is het ondergaan van een test op allergische overgevoeligheid. Hoewel de oorzaak van uw allergie duidelijk lijkt, moet u geen zelfdiagnose stellen, want uw symptomen kunnen niets te maken hebben met wat u vermoedt.

Veel mensen met allergieën zijn allergisch voor meer dan één ding. En die allergische triggers kunnen zich opstapelen. Dus, als je een probleem hebt met pollen en een allergie voor huisdieren, kan het verminderen van de blootstelling aan pollen genoeg zijn om de symptomen van je hondenallergie op afstand te houden.

Waar je echt rekening mee moet houden is de ernst van je allergieën. Als uw symptomen hinderlijk maar draaglijk zijn, dan is er waarschijnlijk plaats voor een hond in uw leven.

Sommige hondenrassen (zoals de American Hairless Terrier, Bedlington Terrier, Bichon Frise, Yorkshire Terrier, enz.) hebben hypoallergene vachten die veel minder huidschilfers produceren, die aan het haar vastzitten en de meeste allergieën bij mensen veroorzaken.

We zien dus dat mensen die allergisch reageren op honden nog steeds een hond kunnen hebben. Maar het hebben van een hond zal hun symptomen zeker niet verlichten.

Er zijn veel strategieën om hondenallergenen in uw huis onder controle te houden. Hierdoor kunt u genieten van het hebben van een hond, zelfs als u merkt dat u allergisch bent.

Hier zijn enkele tips om hondenallergieën in uw huis te minimaliseren:

Regelmatig stofzuigen – Een van de beste middelen om huidschilfers en losse hondenharen onder controle te houden is regelmatig stofzuigen met een krachtige stofzuiger die ontworpen is om om te gaan met haren van huisdieren.

Als u niet weet hoe u een krachtige stofzuiger met anti-allergeen technologie moet kiezen, vraag dan advies aan professionele verkopers of kijk online welke het beste zou zijn voor dit doel.

Houd huisdieren uit slaapkamers – Uw hond uit uw slaapkamer houden kan helpen de huidschilfers en allergenen in die kamer te verminderen. Deze strategie kan mensen met een allergie helpen om ’s nachts beter te slapen.

Gebruik een luchtreiniger – Luchtreinigers helpen allergenen zoals huidschilfers en stof uit de lucht te verwijderen. Ze helpen ook ziektekiemen in de lucht te verwijderen, zoals virussen. Dit kan mensen met een allergie helpen beter te ademen en te slapen met helderder sinussen.

Houd meubels buiten bereik van uw hond – Als u een hekel heeft aan het stofzuigen van meubels, kunt u door uw hond van banken en stoelen weg te houden, allergenen en hondenhaar op kleding voorkomen.

Stof regelmatig – Door regelmatig af te stoffen kunt u de hoeveelheid allergenen in uw huis verminderen. Om nog meer te helpen, moet u na het afstoffen stofzuigen, zodat u al het stof kunt opzuigen dat niet in uw stofdoek terecht is gekomen.

Borstel uw hond regelmatig – Hoewel borstelen het verharen niet zal voorkomen, kan het helpen de losse haren in uw huis te verminderen. Borstel uw hond indien mogelijk buiten.

Was uw handen regelmatig – Maak er een gewoonte van om uw handen te wassen na het aanraken van uw hond of hun speelgoed. Probeer tijdens het spelen of de interactie met uw hond uw gezicht niet aan te raken om te voorkomen dat u per ongeluk allergenen in uw ogen wrijft.

Minimaliseer tapijt – Het is gemakkelijker om hondenhaar van houten en tegelvloeren te houden dan van tapijt. Als u echter tapijten hebt, maak ze dan regelmatig met stoom schoon. Was vloerkleden ook regelmatig in heet water.

Was uw lakens wekelijks – Zelfs als uw hond niet in de slaapkamer mag komen, vinden allergenen toch hun weg naar uw kamer. Het wekelijks wassen van uw lakens kan helpen.

Praat met uw arts – Er zijn verschillende vrij verkrijgbare en voorgeschreven allergiemedicijnen die u kunnen helpen uw allergieën te beheersen. Raadpleeg uw arts over de opties die voor u het beste zijn.

Laatste gedachten

hond jack russel spelend in het herfstbos

Dus, zijn Jack Russell Terriers hypoallergene honden? Nee, dat zijn ze niet.

Als je allergieën hebt voor bepaalde honden, kun je misschien beter een ‘playdate’ organiseren met een Jack Russell Terrier om er zeker van te zijn dat zijn vacht geen problemen zal veroorzaken tijdens zijn lange levensduur (ze hebben een levensduur van 15 jaar of meer).

De beste manier om erachter te komen of u allergisch bent voor een Jack Russell terriër of een ander hondenras, is om na te gaan of een van uw vrienden of familie deze hond bezit.

Vraag of u een paar uur op ze mag passen of ze mag bezoeken, kijk hoe u op het ras reageert. Afhankelijk van de ernst van uw allergie, zult u begrijpen of u zeer allergisch bent, slechts een beetje, of misschien helemaal niet.

Er zijn ook manieren om je huis voor te bereiden om allergieën op afstand te houden als je een hond hebt. Zorg ervoor dat je het bed van je huisdier vaak wast, houd zijn verzorging bij, en laat hem niet op je bed slapen.

Het is ook nuttig om zware tapijten en gordijnen te verwijderen die huidschilfers kunnen vasthouden. Een stofzuiger voor huisdierenhaar helpt ook om allergenen te verwijderen, en sommige kunnen zelfs het haar en de huidschilfers van uw hond verwijderen.

Als je altijd al een hond hebt willen hebben, maar je kunt niet omgaan met tumbleweeds van hondenhaar rond je huis, of als allergieën je altijd hebben tegengehouden, maak je dan geen zorgen.

Er zijn andere rassen die bij je passen. Onderzoek gewoon alle mogelijke rassen en vind de perfecte.

Lees Volgende: Langharige Jack Russell Terrier: Bestaat dat?

Zijn Jack Russell Terriers hypoallergeen? Wat is een hypoallergene hond?