Wat gebeurt er als een hond blauw toiletwater drinkt?

Honden eten en drinken de meest walgelijke dingen, en daar hoort ook blauw bleekwater bij. Zonder het bleekwater in het toilet maakt u zich misschien niet zoveel zorgen, maar als er desinfecterende toiletpotreiniger in zit, moet u zich zorgen maken. Maar wat moet u doen als uw hond het blauwe toiletwater drinkt?

Wat gebeurt er als een hond blauw toiletwater drinkt? Als een hond blauw toiletwater drinkt, kunnen ze ziek worden. De kans is groot dat ze in orde zijn, omdat het zo verdund is in de toiletpot, maar de ziekte kan toch variëren van een lichte maagklachten tot andere ernstige symptomen.

Raadpleeg voor alle zekerheid altijd een dierenarts. Hoewel het voldoende verdund zou moeten zijn om geen ernstig probleem te veroorzaken, is blauw toiletwater nog steeds onveilig, omdat het giftige chemische afzettingen bevat van het gebruikte schoonmaakmiddel.

Lees verder om te weten waarom uw hond ervoor zou kiezen zijn dorst te lessen uit uw toilet, van alle plaatsen. Is er iets dat u kunt (of moet) doen wanneer u zich realiseert dat uw hond blauw toiletwater heeft gedronken? Aan het eind van dit artikel krijgt u het antwoord op deze en andere vragen.

Blauw toiletwater voor honden: hoe erg is het?

Onze hondenvrienden staan bekend om veel vreemd gedrag. Onder hen – het drinken van water uit de toiletpot.

Behalve dat het schokkend is, kan deze grove gewoonte je op de ergste manieren laten kokhalzen!

Als jij tot diegenen behoort die graag blauwgekleurde toiletreinigers en wasmiddelen gebruiken om je toiletpot fris te laten ruiken en er sprankelend uit te laten zien, dan is de aanblik van je hond die blauw water pakt genoeg om je hart zo snel te laten kloppen!

Toiletreinigingsproducten bevatten schadelijke chemicaliën zoals bleekwater, zoutzuur en meer. Wanneer deze giftige ingrediënten zich mengen met het schone toiletwater in de toiletpot, is de resulterende oplossing potentieel gevaarlijk bij inname.

kan mijn hond ziek worden van het drinken van toiletwater
Uw hond kan ziek worden van het drinken van toiletpotwater (https://unsplash.com/photos/zU021x3S7_s)

Daarom is blauw toiletwater potentieel giftig en giftig voor uw hond. Toiletreinigingsproducten behoren tot de belangrijkste oorzaken van vergiftiging van huisdieren in woningen.

Ja, dat lees je goed.

De gedachte dat huisdierenvergiftiging in uw huis gebeurt – de plek die u het veiligst acht voor uw hond – kan eng zijn, maar het gebeurt. Maar goed, het is volledig te voorkomen, en ik zal je zo vertellen hoe.

Uw hond zal waarschijnlijk ziek worden na het drinken van blauw water. Ze kunnen symptomen ervaren waaronder:

  • Maagklachten.
  • Brandend gevoel in de mond en keel.
  • Misselijkheid.
  • Braken.
  • Diarree.

De intensiteit van deze bijwerkingen zal ook afhangen van hoe geconcentreerd het toiletwater is met het reinigingsmiddel.

Als je te veel van het product hebt gegoten, of als je hond stukjes blauwe reinigingstabletten heeft ingeslikt die niet volledig in het water waren opgelost, kunnen hun symptomen ernstiger zijn. Als dit gebeurt, moet u een spoedbezoek brengen aan uw dierenarts.

In het geval dat u kleine hoeveelheden van het schoonmaakmiddel heeft gebruikt of uw hond heeft betrapt vlak voordat hij meerdere slokken nam, kunnen de symptomen mild zijn. Hier kunt u enkele huismiddeltjes gebruiken om de symptomen te verlichten.

De meest populaire remedie is uw hond direct na het incident wat melk of vers water geven. Water zal de concentratie van het blauwe water in de buik van uw hond verdunnen, terwijl melk de zuurgraad van het blauwe water kan neutraliseren. Voordat u iets toedient, moet u echter eerst uw dierenarts bellen, zodat hij u kan adviseren over de juiste remedie.

In het algemeen is het ook raadzaam om uw hond toch mee te nemen voor evaluatie, zelfs als hij geen ernstige symptomen vertoont na het innemen van blauw toiletwater.

Nu, hier is wat je NOOIT moet doen.

Probeer niet… en ik herhaal… Probeer je hond niet te laten braken als ze dat nog niet hebben gedaan. Waarom niet? Het blauwe water kan erg zuur zijn. Als u braken opwekt, kan het braaksel ernstige brandwonden veroorzaken als het in de keel van uw hond komt.

Handige tip: Drinkt uw hond toiletwater terwijl hij weigert uit zijn eigen waterbak te drinken? Lees deze gids over hoe u hem weer tot zijn eigen bak kunt aanzetten.

Waarom drinken honden toiletwater?

Nu vraagt u zich misschien af waarom uw hond naar het toilet zou gaan voor wat blauw toiletwater (maar voor alle duidelijkheid, blauw water was niet precies wat uw hond in gedachten had). Daar zijn een paar redenen voor:

  • Uw hond is misschien al gewend geraakt aan het drinken van normaal toiletwater.Honden kunnen niet echt zien dat een toilet doordrenkt met een schoonmaakmiddel onveilig is. Daarom zullen ze toch doorgaan met het drinken van het water, denkend dat het nog steeds even ongevaarlijk is als het heldere toiletwater.
  • Honden vinden toiletwater koel en verfrissend. Ja, het mag dan uit het toilet komen, maar voor uw hond is schoon en koel water elke slok waard! Als het water in hun bak urenlang blijft staan en te warm wordt om van te genieten, gaat uw hond voor toiletwater.
  • Toiletwater is het perfecte alternatief als het water in hun drinkbak op is.
  • Uw hond vindt het heerlijk hoe toegankelijk toiletwater is. Ze weten dat ze groot genoeg zijn om naar het toiletwater te reiken zonder zich in te spannen.

Ik hoor je bijna denken, maakt dat normaal toiletwater veilig?

Het is altijd sprankelend helder, dus het is zeker veilig, toch? Fout!

Waarom drinken honden toiletwater
Honden drinken toiletwater als ze geen andere opties hebben – zorg ervoor dat ze een overvloed aan schoon water hebben.

Honden die toiletwater drinken – de risico’s?

Blauw toiletwater is misschien de grotere vijand. Maar dat betekent niet dat gewoon toiletwater helemaal veilig is. Als je hondenmaatje vaak toiletwater drinkt, zullen ze op een gegeven moment ziek worden.

Uw toiletpot kan een broedplaats zijn voor vervelende bacteriën zoals E.coli, vooral als u hem niet zo vaak schoonmaakt met bacteriedodende schoonmaakmiddelen. Als uw hond toiletwater drinkt dat besmet is met de bacteriën, loopt hij het risico ernstige diarree en andere vreselijke ziekten te krijgen.

Uw harige metgezel blootstellen aan bacteriën is bijna net zo gevaarlijk als hem blootstellen aan giftige blauwwater chemicaliën. Gelukkig zijn er eenvoudige voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat niets van dit alles gebeurt. Dit is wat u kunt doen:

  • Laat je toiletdeksel altijd naar beneden.
  • Als ze onder de knie hebben hoe ze het deksel moeten openen, is het tijd om je badkamerdeur op slot te laten. Vertel iedereen in huis hetzelfde te doen.
  • Overweeg andere hond-veilige toiletreiniger alternatieven, zoals verdunde azijn.
  • Zorg voor verschillende bakken met vers water rond uw huis. Zo komt uw hond niet zonder drinkwater te zitten.
  • Om het water van uw hond de hele dag koel te houden, voegt u een paar ijsblokjes toe.
  • Ververs elke dag het drinkwater in de bak van uw hond, en vervang het door vers water.
  • Zet een eenvoudige waterfontein op om vers water voor uw hond te laten stromen!

Gerelateerde vragen aan

Wat gebeurt er als een hond toiletpotreiniger drinkt?

Toiletpotreiniger maakt uw hond ziek. Dit schoonmaakmiddel zit vol giftige chemicaliën die een hond in enkele minuten of uren van gezond naar ongezond kunnen veranderen.

Ze krijgen waarschijnlijk een brandend gevoel in de mond en keel, maagklachten, braken en diarree. Het beste is om uw toiletruimte ontoegankelijk te houden voor uw hond met behulp van de eerder genoemde tips.

Kan mijn hond ziek worden van het drinken van toiletwater?

Ja, uw hond kan ziek worden van het drinken van toiletwater. Maar vergeet niet dat het niet het toiletwater zelf is dat uw hond ziek maakt. In plaats daarvan zijn het de verborgen kiemen en bacteriën (zoals de beruchte E.coli) in uw toiletpot die het schone toiletwater besmetten, waardoor het onveilig wordt voor uw hond.

Als uw hond herhaaldelijk toiletwater drinkt, zullen deze vervelende bacteriën zich in hun lichaam ophopen, en kunnen ze uiteindelijk ziek worden.

Handige tip: Hier is de waarheid over honden die hondsdolheid kunnen krijgen door het drinken van besmet water.

Wat gebeurt er als mijn hond bleekwater drinkt?

Het drinken van bleekwater kan brandwonden veroorzaken in de mond, keel en maagwand van uw hond omdat bleekwater bijtend is.

Het kan zelfs maag- en darmbloedingen, braken en ernstige diarree veroorzaken. U moet zo snel mogelijk uw dierenarts waarschuwen als uw hond bleekwater drinkt.

Is toiletwater veilig om te drinken?

Toiletwater is niet helemaal veilig om te drinken. Het water kan nog besmet zijn met e.coli-bacteriën die vaak in toiletpotten voorkomen (vooral als u uw toilet niet regelmatig grondig ontsmet).

Waarom drinken honden toiletwater?

Er zijn een paar redenen. Ze drinken toiletwater als het water in hun drinkbak op is. Ze doen het ook omdat toiletwater toegankelijk is. En hoe gek het ook klinkt, honden vinden het heerlijk hoe koel en dorstlessend toiletwater is.

Conclusie

Niemand wil zijn hond in de badkamer aantreffen met zijn hoofd diep in de toiletpot en een lange slurp van het blauwe toiletwater drinken, zonder zich om hem te bekommeren. Maar als u zich in deze situatie bevindt, is uw hond dan in orde?

In de meeste gevallen, ja, zal uw hond waarschijnlijk in orde zijn als hij een kleine hoeveelheid blauw toiletwater drinkt. Maar als er enige twijfel of onzekerheid is, praat dan met een professionele dierenarts.

Misschien wilt u ook…

Photo in header of a toilet from