Een Sable Bernedoodle: Een potentieel goede hond voor uw gezin?

Een Sable Bernedoodle: Een potentieel goede hond voor uw gezin?

Delen is geven!

Als je op zoek bent geweest naar schattige hondenfoto’s online, heb je misschien een Sable Bernedoodle of twee opgemerkt.

Deze hond is zo schattig en knuffelig dat je hem niet had kunnen missen. Hij is vooral gewild om zijn prachtige vacht en zijn speelse persoonlijkheid.

Ze staan bekend als Sable Bernedoodles, wat een term is om hun vachtkleur te beschrijven. Meer fatsoenlijke fokkers zouden ze sable en wit noemen.

Een interessant kenmerk van dit ras is het feit dat ze van kleur veranderen als ze ouder worden, en dat is de beste manier om te bepalen hoe oud de hond is.

Inhoud

toon

De fok

bernese berghond staand naast een standaard poedel buiten

Een Bernedoodle is een combinatie van een Berner Sennenhond en een Poedel. Deze genetische samenstelling beïnvloedt zowel hun aaibare uiterlijk als hun persoonlijkheid.

Poedels zijn een van de meest intelligente familiehonden, en dat zie je ook terug in dit type doodle.

Van de andere kant van de afstamming erven ze meestal een leuke en liefdevolle persoonlijkheid.

Deze honden zijn ook erg dol op apporteerspelletjes, maar ze hebben ook geen probleem met de binnenlevensstijl van een appartementsgezin.

Hoe ziet een Sable Bernedoodle pup eruit?

mini sable bernedoodle staand in het groene grasveld

Pasgeboren Bernedoodles komen in een effen kleur, meestal gewoon zwart. De eerste vlekken van lichtere vacht verschijnen na een paar dagen.

De lichtere zal crème van kleur worden en de donkere zal uitklaren tot een donkere tint.

Dat is de beste tijd voor de nieuwe eigenaar om een pup uit te zoeken die hij/zij zou willen kopen, omdat hij/zij dan kan zien hoe ze eruit zullen zien als ze volwassen zijn.

Hoe ziet een volwassen Sable Bernedoodle eruit?

zwart bruin en wit bernedoodle staand kijkend naar de camera

Genetica speelt een grote rol in hoe een Bernedoodle oud zal worden, en daarom is het belangrijk om de juiste fokker te vinden.

Voor het grootste deel zullen ze uitgroeien tot een tint rood of bruin. De algemene kleur van uw nieuwe hond zal helderder en lichter worden naarmate ze ouder worden.

Kleuren en vacht

een paar bernedoodles ontspannen aan de rand van het zwembad luie stoel

Volgens de American Kennel Club (AKC) zijn er tien standaardkleuren van een standaard poedel, en die kunnen allemaal ook door een Bernedoodle worden geërfd.

Dit zijn Apricot, Zwart, Blauw, Bruin, Crème, Grijs, Rood, Zilver, Zilver Beige, en Wit.

Een merle Bernedoodle kan dus bijna een oneindig aantal kleurencombinaties hebben, omdat ze een driekleurenras zijn. De sable variëteit verwijst naar de zwarte vlekken van de vacht die gewoonlijk op de punten van het haar van de hond te vinden zijn.

Bij de meeste fokkers kun je een DNA-test doen als je de hond koopt terwijl hij nog een effen kleur heeft; op die manier weet je welke van de verschillende kleuren zullen vervagen, en kun je een schatting krijgen van hoe je Sable Bernedoodle eruit zal zien als hij volgroeid is.

De vacht zal evenveel onderhoud en verzorging vergen als bij andere Bernadoodles, ongeacht hun kleur.

Dit betekent dagelijks borstelen en regelmatige bezoeken aan een professional eens in de zes weken tot acht maanden. Dat is de beste manier om de vacht glanzend en gezond te houden.

Hij is hypoallergeen en heeft een niet-verharende vacht, dus het is veilig om hem in huis te halen, zelfs als u hondenallergieën heeft. Sommigen kunnen allergisch zijn voor het speeksel van de hond en niet voor zijn vacht, dus daar kun je vrijwel niets aan doen.

De grootte van een Sable Bernedoodle

Een Sable Bernedoodle kan worden gekocht in drie maten: standaard, mini en tiny. De standaard varieert van 40 tot 60 pond, de mini varieert van 25 tot 40 pond, en de kleine Bernedoodle is minder dan 30 pond. Dit is de grootte van elke Bernedoodle, ongeacht hun kleur.

De prijs voor dit hondenras hangt af van zowel de grootte als de kleur, dus u kunt verwachten dat de Sable variëteit aan de hoge kant is voor alle drie de maten.

De grootte van de hond hangt ook af van de generaties van kruising. Het is de grootte van de Poedel die de grootte van de nakomelingen zal bepalen, omdat die ook in verschillende maten voorkomt, terwijl de Berner Sennenhond meestal de standaardgrootte heeft.

Is een Sable Bernedoodle moeilijk te hanteren?

Het is belangrijk op te merken dat, ook al wordt er gefokt om de persoonlijkheid en de eigenschappen van een hond te bepalen en te creëren, je nooit zijn temperament kunt voorspellen.

Het hangt evenveel af van de omgeving en de omgeving van de hond sinds hij een puppy was als van de genetica.

Voor het grootste deel is een Bernedoodle echter een liefdevolle en trouwe hond die goed past in elk gezin. Hij houdt van kinderen en is zeer beschermend voor hen. Het is ook gemakkelijk voor deze honden om te socialiseren en te wennen aan andere huisdieren.

Jonge kinderen zijn vaak onder de indruk van de driekleurige vacht, en ze genieten van het knuffelen met het huisdier. Bernedoodles houden ook van de aandacht en vinden het helemaal niet erg om mee te spelen. Het is een algemeen geweldig familie huisdier.

Oefening

drie maanden oude sable bernedoodle liggend op de vloer

Een gemiddelde Bernedoodle heeft ongeveer 30 tot 60 minuten beweging per dag nodig.

Dit kan een eenvoudige wandeling zijn of een beetje ruw spel in het park of een combinatie van die twee. Nadat hij zijn dagelijkse hoeveelheid rennen heeft gehad, is een Bernedoodle blij om met u voor de TV te knuffelen.

Het is in wezen belangrijk om je Bernedoodle uit te laten wanneer hij overprikkeld lijkt te zijn. Dit kan gebeuren wanneer je niet genoeg tijd met hem hebt doorgebracht of wanneer het een bijzonder bewogen dag is geweest.

Te opgewonden raken is niet alleen een gedragsprobleem voor doodles; het kan er ook toe leiden dat ze hartproblemen krijgen.

Als je het grootste deel van de dag niet thuis bent, moet je investeren in een oefenspeeltje om deze problemen in de eerste plaats te voorkomen.

Gezondheidsproblemen

schattige bernedoodle puppy in kopfoto

Zoals het geval is met veel honden van gemengde rassen, zijn er een paar potentiële gezondheidsproblemen waar je op moet letten. Dit geldt vooral als het gaat om F1b Bernedoodles, omdat het mengen van dit ras een stuk ingewikkelder is.

Dit betekent regelmatig op controle gaan en voor de zekerheid investeren in een huisdierenverzekering.

Veel voorkomende gezondheidsproblemen waar een Sable Bernedoodle mee te maken kan krijgen zijn:

– heup- en elleboogdysplasie

– oog- en huidproblemen

Voor het grootste deel zijn ze een gezond ras, en dit zijn veel voorkomende problemen die kunnen worden opgelost met een goede verzorging en een goede verzorging.

Hoewel de kleur van hun vacht en hun uiterlijk hun meest aantrekkelijke kwaliteiten zijn, mag dit u er niet van weerhouden de hond vies te laten worden en actief te laten blijven.

Training en intelligentie

sable bernedoodle strekken en rollen in het gras gazon

Een Sable Bernedoodle is een zeer intelligente hond, een eigenschap die hij in zijn afstamming heeft geërfd van de Poedel. Dit betekent dat ze gemakkelijk te trainen en snel te leren zijn.

Soms wordt een doodle gebruikt als therapiehond, waaruit blijkt hoe goed ze met mensen kunnen opschieten.

Eenvoudige taken zoals potjestraining en eenvoudige commando’s kunnen door elke eigenaar worden aangeleerd, maar je kunt ook een trainer inhuren als je meer wilt bereiken. Zoals bij elke hond gaat het gemakkelijker als je een huisdier koopt terwijl het nog een puppy is.

Het Labrador-deel van hun afkomst zal ervoor zorgen dat ze houden van apporteer- en zoekspelletjes, die ook nuttige hulpmiddelen zijn om eenvoudige commando’s door te nemen.

Voordelen van het krijgen van een Bernedoodle

close up van een bernedoodle die buiten staat

Het is het beste om een hond te beschouwen als een gezinslid en te accepteren dat ze eigen trekjes en persoonlijkheden hebben. Dat gezegd hebbende, zijn er enkele voordelen van een Bernedoodle die kenmerkend zijn voor het ras als geheel.

Een Bernedoodle is een prachtige hond. Dat geldt net zo goed voor degenen met een gestroomde vacht als voor degenen met een sable driekleurige vacht.

Als de eigenaar de vacht van zijn hond verzorgt, zal hij een genot zijn om mee te aaien en te spelen, net als met een teddybeer.

Ze zijn ook hevig trouw, en ze zullen zich sterk hechten aan het gezin waar ze wonen.

Gescheiden worden van hun familie kan een moeilijke en uitdagende ervaring zijn, en het herplaatsen van een Bernedoodle kan ernstige psychologische problemen bij de hond veroorzaken.

Een standaard Bernedoodle is ook een zeer energieke hond met een hoog humeur en een verlangen om rond te rennen en te spelen. Ze hebben ongeveer 45 minuten wandelen per dag nodig, maar ze willen altijd graag meer rennen.

Knuffelen na een wandeling geeft ook meer voldoening als zowel jij als je huisdier moe zijn. Een Mini Bernedoodle, aan de andere kant, kan langere wandelingen en meer afleiding nodig hebben, omdat ze meer opgewekt zijn.

Hoe kom je aan een Sable Bernedoodle voor je gezin?

Een Bernedoodle is een kruising tussen twee verschillende klassen honden. Dat maakt het zo moeilijk om er een te vinden – er zijn nog steeds niet genoeg gerenommeerde fokkers.

De kwaliteit van de nakomelingen hangt ook af van de kwaliteit van de honden die worden gebruikt voor de eerste generatie fok.

De wachttijd om je doodle te krijgen zal lang en vermoeiend zijn, maar als je eenmaal een fokker hebt gevonden en je aanmeldt, krijg je zeker een pup die je leven zal veranderen.

Dit geldt vooral voor Sable Bernedoodles omdat het wachten wat langer duurt, vooral als je er zeker van wilt zijn dat je de vachtkleur krijgt die je zoekt.

Op dit moment zijn er enkele goede Australische fokkers die aussiedoodle gebruiken voor de fok, evenals enkele uit Utah.

De prijs is wat hoger, vooral als je een driekleurige Bernedoodle wilt. Er is ook een verschil in prijs op basis van de grootte van de hond.

Houd in gedachten dat een Australische labradoodle ook een andere afstamming heeft dan een traditionele, omdat het een Cocker Spaniel, een Poedel, en een Labrador Retriever mengt.

Kleine Bernadoodles kosten minder dan mini’s, en ze zijn minder duur dan de gewone.

FAQ

vermoeide bernedoodle pup liggend op de vloer

Kan ik een Sable Bernedoodle alleen laten?

Een Bernedoodle is een actieve en sociale hond, dus hij zal niet graag alleen gelaten worden. Er zijn echter voorbereidingen die je kunt treffen om het proces gemakkelijker te maken.

Er zijn bijvoorbeeld speeltjes die u kunt kopen om de hond geïnteresseerd te houden terwijl u weg bent. Het is ook handig om dit speelgoed te mixen en te matchen en elke maand of zo te veranderen, anders zal de hond zich snel vervelen.

Zijn deze honden knuffelbaar?

Zeer zeker. Een Sable Bernedoodle is gewend aan mensen en hij is gewend aan genegenheid. Er zal geen probleem zijn als familieleden, en af en toe bekende gasten, hun hand uitsteken om ze te knuffelen. Ze zullen dat graag toelaten. Ze zijn hypoallergeen, dus dat geldt ook voor deze met allergieën.

Wat is de beste soort Bernedoodle vacht?

Dit is een kwestie van persoonlijke voorkeur in esthetiek, maar ook, als een kwestie van hoeveel tijd u bereid bent te besteden aan de verzorging van uw huisdier.

Een Bernedoodle komt met een paar soorten vachten, waaronder krullend, golvend en recht. Hoe krulleriger de vacht, hoe meer werk het zal kosten om hem schoon en glanzend te houden. Maar het is ook waar dat golvende vachten mooier zijn.

Het gaat allemaal om het maken van afspraken.

Hoeveel zou een Bernedoodle kosten?

Omdat het een zeldzaam ras is en er lange wachtlijsten zijn, is de prijs wat hoog. Het ligt ergens tussen de $2.500 en $10.000. Zo’n breed scala bestaat vanwege het verschil in grootte en kleur, samen met leveringsproblemen.

Verkopers zoals Crockett Doodles en Utahbernedoodles hebben nog steeds te maken met veel meer potentiële kopers dan dat er doodle pups zijn.

Moet ik een Schapendoedel of een Bernedoedel nemen?

Schapendoes liggend op bed

Foto van: @logan_sheepadoodle

Dit is een veel voorkomend dilemma omdat de twee rassen zowel qua gedrag als uiterlijk op elkaar lijken. Een Bernedoodle is echter meer geschikt voor een gezinsleven, en het is een betere keuze als je van plan bent een gezinshond te nemen.

Tot slot, hoe is het om een Sable Bernedoodle te bezitten?

Elke hond is anders en komt met zijn eigen temperament en ervaringen. Daarom is deze vraag niet algemeen te beantwoorden, maar alleen in grote lijnen.

In grote lijnen is het een heerlijke hond die een geweldige aanwinst zal zijn voor een gezin dat voor hem zorgt.

Een Sable Bernedoodle is een bijzonder mooi en intelligent huisdier. U zult een kick krijgen van het verzorgen van zijn prachtige vacht, en dat is ook een goede manier om een band met uw nieuwe vriend op te bouwen.

Het is een huisdier dat zowel in een dynamisch en actief gezin past als in een gezin dat graag lange middagen knus voor de tv doorbrengt.

Een Sable Bernedoodle Een potentieel goede hond voor uw gezin
Een Sable Bernedoodle: Een potentieel goede hond voor uw gezin