Een Wonder Pup: Een hond geboren met “Swimmer Puppy Syndrome” leert lopen.

A Miracle Pup: Een hond geboren met

Delen is geven!

Alle honden houden van wandelen, maar helaas kunnen ze niet allemaal naar buiten.

Het leven begon vrij ruw voor Mick, de kleine Boston Terrier, ook wel bekend als de held van ons verhaal. Bereid tissues voor, want dit dappere hart zal de uwe doen smelten!

Mick werd geboren met “Swimmer Puppy Syndrome” of beter bekend als flat-pup syndroom. Dit is een zeldzame aandoening, die zowel honden als katten treft. Het probleem kan echter al binnen enkele weken na de geboorte van een pup worden vastgesteld.

Hond Geboren met

(Bron)

SPS is een ontwikkelingsdeformatie, waardoor de ledematen van het dier tijdens de groei naar buiten draaien. Hierdoor kunnen de dieren niet goed lopen of zelfs maar opstaan. In plaats daarvan blijven ze permanent in een zwempositie; vandaar de naam van het syndroom.

Dieren die lijden aan SPS hebben een afgeplatte borstkas of thorax, wat leidt tot veel problemen met ademen en eten. De aandoening veroorzaakt ook gewrichtsproblemen, constipatie, aspiratiepneumonie, patella luxatie, en helaas, een vroege dood.

SPS is onbehandelbaar, waardoor veel dieren met dit syndroom worden geëuthanaseerd.

Toch is SPS beheersbaar als het vroeg wordt ontdekt, en veel geduld en fysiotherapie kunnen helpen bij het proces.

Toen Mick werd geboren, werd de Mia Stichting in Rochester, New York, gebeld om te zien of ze de arme zes weken oude jongen konden helpen.

Hond Geboren met

(Bron)

De Stichting werkte vier keer per dag hard met Mick gedurende sessies van vijftien minuten. Al dat harde werk betaalde zich uit toen Mick de eerste tekenen van verbetering liet zien. Mick kon zelfstandig zitten!

Nog meer vooruitgang werd geboekt toen Mick voor het eerst zelfstandig ging staan.

Hond Geboren met

(Bron)

Hond Geboren met

(Bron)

De wonderen hielden hier niet op. Wat er daarna gebeurde verbaasde iedereen, maar Mick niet. Hij geloofde in zichzelf, en daarom liet hij alles gebeuren.

Dit was in 2013. Mick is nu een gezonde pup die kan zitten, staan, lopen, rennen, spelen en alle andere dingen doen die normale honden doen. Nou, per slot van rekening IS Mick nu normaal!

Mick’s baasjes zijn een Facebook pagina begonnen waar je zijn dagelijkse avonturen kunt volgen.

Kijk hier hoe Mick zoomies doet!

Hij is zeer zeker de verbazingwekkende Mick, een hond die het onbehandelbare syndroom wegjoeg.