Een complete gids voor 25 prachtige pomerans kleuren

Een complete gids voor 25 prachtige kleuren voor pomeransen

Delen is geven!

Was je op zoek naar andere Pomeriaan kleuren dan oranje en tan? Dan ben je aan het juiste adres want ik heb alle mooie Pom tinten en patronen verzameld in dit artikel!

Deze fantastische pups waren zeer populair bij de adel door de geschiedenis heen, voornamelijk vanwege Koningin Victoria, die een Pom liefhebber en fokte deze pups tijdens haar leven.

Pomeranians behoren tot de Spitz type honden, samen met Akita Inus, Chow Chows, Samojeden, Duits Spitzsen anderen.

Poms komen binnen een scala aan kleuren en patronenvan gewone, rijke kleuren zoals oranje of zwart tot minder bekende, unieke tinten, zoals de bever schaduw.

Zonder verder oponthoud, laat me u de prachtige reeks Pomeranian kleuren presenteren die u nog meer van deze pups zal doen houden!

Inhoud

toon

Pomerans kleuren

Crème pomerans

In de onderstaande lijst vindt u alle tot nu toe erkende kleuren van de Pomeriaan.

Sommige van deze tinten zijn niet erkend door grote instellingen, zoals de Amerikaanse Kennel Clubmaar dat betekent niet dat deze tinten niet bestaan.

Ook al zijn sommige kleuren misschien niet geschikt voor hondenshows, ze zijn meer dan welkom als familiegenoten!

1. Zwart en gestroomd

2. Cream

3. Chocolade sabel

4. Merle en tan

5. Chocolade merle

6. Parti

7. Wolf sable

8. Zwart en tan

9. Crème Sable

10. Blauw sabel

11. Chocolade

12. Blauw en bruin

13. Blauw

14. Blauw gestroomd

15. Wit

16. Blauw merle

17. Rood sable

18. Bever

19. Chocolade en bruin

20. Zwart

21. Massief oranje

22. Driekleur

23. Oranje sabel

24. Rood

25. Lavendel

Standaard Pomerans Kleuren

1. Zwart

Zwarte pomerans

Een zwarte Pom is bedekt met massief zwart schaduw, inclusief de undercoat en de beschermharen. Volgens de rasstandaardmag geen andere kleur worden gemengd met de zwarte tint.

Daarom moeten zwarte Pomeranians niet veel tijd in de zon doorbrengen, anders is hun zwarte vacht kan vervagen in een roodachtige of rozeachtige kleur.

Een paar witte haren kunnen verschijnen in de borststreek, vooral bij volwassen honden, maar dat heeft geen invloed op het algemene uiterlijk van de zwarte Pomeriaan.

2. Zwart en bruin

Black And Tan pomerans

De beste manier om dit type vachtkleur te beschrijven is te zeggen dat dit is een zwarte Pom met een roestachtige of tan vachtpatroon dat te zien is op de benen, hoofd, borstof hals van de hoektand.

In wezen is de bovenste laag van de Pom jas wordt verondersteld een zwart pigmentmet inbegrip van de snuit en terugevenals hun voetzolen.

In conformatie evenementen, black and tan Pomeranians krijgen een hogere score als hun tan aftekeningen zijn gekleurd in donkere tinten in plaats van lichtbruine vlekken.

In deze combinatie wordt geen andere kleur aanvaard. Als een Pom pup heeft een black and tan vacht, met een deel van het lichaam bedekt met wit of een andere tintkan het geen black and tan Pomeriaan genoemd worden.

3. Blauw

Blauwe pomerans

Foto van: @cookiesandkai

De blauwe tint van de vacht wordt algemeen beschouwd als een afgezwakte variant van de zwarte tint. Blauwe Pomeranians bezitten een uniform gekleurde vacht die geen regels, vlekkenof tinten van welke aard dan ook.

Hoewel de vachtkleur van deze hoektanden blauw wordt genoemd, doet de toon van de kleur denken aan meer zilver of grijs tinten.

De meeste Pommerse pups komen ter wereld met een vacht die een mengeling is van een blauw undercoat, donkergrijs beschermharenen een zilverachtige toplaag.

Echter, na de eerste helft van het jaar, de vachtkleur van deze pups verandert in een lichtblauwe tint.

Blauwe Shih Tzus lijken nogal op blauwe Pomeranians, dus zorg ervoor dat je ze niet door elkaar haalt, vooral als je voor het eerst een hondeneigenaar bent.

4. Blauw en bruin

Blue And Tan pomerans

Dit patroon lijkt op de zwarte en tan markeringen op een geweldige manier. Het enige verschil tussen de twee is dat de blauwe kleur bedekt het grootste deel van de vacht in plaats van het zwart.

Gebruinde lijnen verschijnen meestal op de nek, benen, hoofden borst gebieden van de blue and tan pup. De term “tan” is vrij breed, en kan elke tint omvatten van beige tot een oranje-bruin mengsel.

De blauwe tint kan ook variëren van een vervaagd grijs naar een diepblauw tint, afhankelijk van de genetische achtergrond van de hond.

5. Chocolade

Chocolade pomerans

Choco Poms zijn zoeter dan veel dingen in deze wereld, inclusief chocolade! Deze bruine pooches zien er gewoon schattig uit, met een sterk vachtkleur en bruine ogen.

Volgens de standaard moet de vacht van de chocolate Pomeranian alleen bruinzonder enige andere tint op enig deel van het lichaam.

Als het gaat om de oogkleur, het is meestal ook bruin, maar het kan variëren van hazelaar naar een donkerbruin schaduw.

Chocolate Poms moeten niet rechtstreeks aan de zon worden blootgesteld, anders kan hun vacht veranderen in een roodachtige tint in plaats van zijn levendige bruine kleur.

6. Chocolade en bruin

pomerans puppy Chocolade En Tan

Foto van: @little_sparkling_diamond_poms

Alle Pom pups worden aangeduid als chocolate and tan als ze een mix van lichtere en diepere bruine tinten als onderdeel van hun vacht.

In tegenstelling tot driekleur hoektandendeze hondjes bezitten geen andere schaduwplekken op hun lichaam.

De chocolate and tan aftekeningen volgen hetzelfde tanpatroon als bij de andere kleuren. Het grootste deel van de vacht is bedekt met een gedurfde bruine tint, terwijl de tan lijnen verschijnen in de borst, benen, hoofden staart gebieden van het lichaam van de Pomeriaan.

Wat deze pups nog schattiger maakt is de massieve manen die zich rondom hun hoofd uitspreiden, waardoor ze nog pluiziger lijken!

7. Crème

Crème pomerans

Zoals u ziet, kunnen Pomeranians in een verscheidenheid van kleuren en patronen voorkomen. Crème is een van de meest voorkomende kleuren die je kunt tegenkomen, niet alleen bij Pomeranians, maar ook bij andere hondenrassen, zoals de Engelse Cream Teckel.

Creams hebben een tint die ergens tussen uitgewassen bruin en oranje tinten, vervaagd tot het punt dat het lijkt licht beige.

Cream Pomeranians worden geboren wit in de meeste gevallen, maar hun vachtkleur verandert als ze ouder worden. Veel mensen verwarren deze pups met witte Poms, dus als u niet zeker bent van de kleur, kunt u beter afwachten of de crèmekleur in bepaalde delen van het lichaam van de pup verschijnt.

8. Creme Sable

Cream Sable pomerans

Deze kleur wordt beschouwd als een van de mooiste tinten van een Pomerans vacht.

Een absolute traktatie om op te nemen is het opvallende onderscheid tussen de room ondervacht en de stekelige beschermharenwat, in combinatie met de grote zwarte punten en gelijkgekleurde ogen, een prachtig gezicht is.

Tijdens de eerste maanden van het leven, crème sable Pomeranians hebben eigenlijk een zilveren type vachtkleur, die overgaat in een crème tint met zwarte tippen bovenaan de beschermharen.

9. Oranje

Oranje pomerans

Dit is verreweg een van de meest populaire Pomerans kleuren die variëren van een zacht oranje schaduw naar een sterk, diep oranje kleur.

Een van de meest voorkomende misvattingen over deze kleur is dat het een bruine kleur is, ook al worden deze pups technisch gezien erkend als oranje Pomeranians.

Volgens de rasstandaard van de American Kennel Club (AKC), moeten oranje Poms een zwarte neus, mond, voetzolen, en ogen.

Het is interessant om op te merken dat de oranje kleur kan worden geërfd van een van de twee verschillende genetische achtergronden.

Een type van oranje Pomeriaan wordt geboren met een soort sable patroon dat overgaat in effen oranje als ze ouder worden, terwijl het andere type in effen kleur blijft van geboorte tot volwassenheid en daarna.

Deze pups zijn niet alleen in de VS, maar ook in Canada erg gewild.

GERELATEERD: De 5 beste Pomerans Fokkers In Ontario van 2022

10. Orange Sable

pomerans Orange Sable

Foto van: @fluffyrodinka

Een sinaasappel ondervacht en zwarte patronen op de punt van de beschermharen zijn de belangrijkste kenmerken van een oranje sable Pomeranian.

De vacht van de hond is bedekt met donkere vlekkenwat de indruk geeft van zwarte strepen die over het haar van de jas lopen.

Sommige mensen kunnen ze verwarren met cream sable pupsmaar als je eenmaal ziet hoe diep het oranje is in contrast met de crèmetint, maak je die fout nooit meer.

In termen van oogranden, mond, pads, en neus orange sables volgen hetzelfde kleurenschema als massief oranje Poms.

11. Rood

Rode pomerans

De eerste gedachte die je zou kunnen hebben over dit vachttype is dat het veel lijkt op oranje, wat waar is, maar ze zijn nog steeds niet gemakkelijk te mengen, althans niet zoals bruine en oranje tinten.

A rode pomerans heeft een diepere en sterkere tint, die nog duidelijker wordt na de eerste paar maanden van het leven van de pup. Sommige pooches kunnen bleek rood bij de geboorte, maar de kleur wordt dieper naarmate ze ouder worden.

Er zou geen twijfel moeten zijn over welke welke is; voor het geval je niet zeker bent over de kleur, er is 99% kans dat je kijkt naar een oranje Pom.

Sinaasappels komen veel meer voor dan hun rode tegenhangers.. De rode kleur is echter niet zo ongewoon bij hondenrassen in het algemeen, zoals:

– Corgi’s

– Poedels

– Shih Tzus

– Ierse Setters

– Vizsla’s

– Boston Terriers

– Rhodesian Ridgebacks

– Fox Red Labradors, enz.

LEES VERDER: Top 5 Beste Vos Rode Labrador Fokkers In de VS.

12. Red Sable

Red Sable pomerans

Foto van: @luxuryhighclasspomeranian

Een rode vacht kenmerkt dit type vachtkleur en patroon, met zwarte punten op de bovenkant van het vachthaar.

Deze vlekken van zwarte kleur kunnen gemakkelijk worden opgemerkt omdat zij de vacht een mooie stofachtige uitstraling geven.

Dit type pup heeft rijk, rood gekleurd vachthaar met sable strependie bijdragen aan de roestige uitstraling van de rood sable Pomeranian.

Deze Pomzijn ogen zijn bijna altijd een tint of twee donkerder dan chocolade hu.e, terwijl het vachthaar dat rond de mond, ogen en borst zit een tint of twee zachter is dan rood.

Deze kleur doet me denken aan de Ierse Setter’s vacht vrij veel, hoewel de Setter geen zwart haar heeft, zelfs niet op de punten.

13. Wit

Witte pomerans

Dit is een van de Pomeranians die niet onopgemerkt kan blijven vanwege hun zuivere witte tint, waardoor ze lijken op Maltese pups of mini versies van witte Samojeden!

Ze zijn misschien niet zo ongewoon als witte Chihuahuas of witte Shih Tzusmaar ze zijn niet zo populair als witte poedels ofwel.

Witte Pomeranians zijn kleine honden met een volledig witte vachtzonder enige andere toon of tint. Er zullen geen hints van oranje, lavendel, zwart, blauw, of enige andere tint zijnnoch zal er een deel zijn met crèmekleuringen.

Zelfs een zweem van een andere tint op de witte vacht is een teken dat de vacht van de Pomeriaan eerder crème dan zuiver wit is.

Dit is ook een van de zeldzame hondenrassen die een effen witte vacht hebben, en die geen gezondheidsproblemen hebben als gevolg van de geboorte met de witte vachttint.

Sommige deskundigen beweren dat de meeste hondenrassen met effen witte kleur (geen witte aftekeningen op de vacht) zijn een hoger risico op huidproblemen of slechthorendheid, wat kan leiden tot doofheid.

14. Parti

Parti pomerans

Dit type vacht wordt gekenmerkt door een wit basislaag die wordt gecombineerd met een enkele schaduw (zwart, bruin, rood, enz.) of een enkel patroon (sable, merle, of gestroomd).

De meeste vlekken zullen worden gevonden op hun hoofd, terugen soms, op hun poten.

Parti Pomeranians zijn erg populair onder hondeneigenaren en fokkers.

Parti Poms kunnen volgens de rasstandaard in drie typen worden verdeeld:

– Extreme Piebald – Het grootste deel van het lichaam is bedekt met een witte tint, terwijl de rest een andere kleur heeft.

– Bont – De helft van het lichaam is gekleurd in een witte tint, en de andere helft in een andere tint.

– Iers Piebald – Deze Pomeriaan heeft een enkele tint op de bovenkant van zijn hoofd. De tinten die kunnen voorkomen zijn zwart, crème, blauw, wit, oranje of zelfs lavendel (niet erkend door de AKC), terwijl de rest van de Pomeriaan wit blijft.

De AKC prefereert dat minstens de helft van het lichaam van de Pomeriaan wit is.maar ze accepteren ook die met minder wit op hun vacht.

15. Wolf Sable

Wolf Sable pomerans

Zoals de naam al zegt, zorgt dit type vacht van de Pomeriaan ervoor dat het hondje op een echte wolf lijkt, maar dan wel een charmant kleintje!

De wolf sable hoektand is over het algemeen bedekt met een grijze tintmaar de bovenkant van de vacht is besprenkeld met ofwel zwart of een zilvergrijze tintwat eigenlijk de indruk geeft van een wolf.

De oogranden zijn in de meeste gevallen zwart, waardoor ze gemakkelijk te onderscheiden zijn van andere marterachtigen, en dit maakt het eenvoudig om ze op te sporen binnen een groep marterachtigen.

A wolfachtige Pomeriaan wordt beschouwd als ongewoon onder Pomerans kleurenen daarom ze zijn een beetje duurder. Wees voorzichtig bij het kopen van dit type pup, want sommige mensen bieden oranje sable pups aan als wolfies voordat ze kleuren.

16. Bever

Bever pomerans

Er zijn twee redenen waarom deze pups in de volksmond worden genoemd Koekjes. De eerste is dat ze zo zoet zijn als het lekkerste koekje, en de tweede reden is hun kleur, die tussen een cappuccino crème en een oranje-bruine.

In de meeste gevallen, zullen de punten van hun haar een tint hebben die lijkt op een metallic blauwe of zilveren tint.

Een hond met een bevervacht heeft meestal hazelaar of lichtbruin ogen. Geen enkele bever-pomeriaan heeft ogen in donkere tinten of zwarte aftekeningen op zijn vacht.

Dit is een van de zeldzame hondenrassen die de “bever” kleur in de AKC’s rasstandaard. Daarom, als u van dit type bruine schaduw, evenals hondenshowswaarom zou je niet gaan voor een bever Pomeriaan?

17. Tricolor

Tricolor pomerans

Dit is een van de meest interessante kleuren van Pomeranians, of beter gezegd, een combinatie van parti-color en tan Poms.

Driekleurig Pomeranians hebben drie verschillende tinten op hun vachten ze worden nog steeds erkend door de AKC (hoewel dit waarschijnlijk niet hun eerste keuze zou zijn, aangezien zij de voorkeur geven aan effen kleuren).

Driekleur Pomeranians hebben een witte ondervacht die bedekt is met vlekken van een specifieke tint of patroon, samen met tan spikkels, die niet beperkt zijn door grootte of vorm.

Een van de meest voorkomende kleurcombinaties is wit, met zwart of pure chocolade markeringen en gebruinde vlekken.

Dit type vachthaar komt voor bij veel hondenrassen, waaronder Pitbulls, Beagles, Basset Hounds, Australische Herders, en anderen.

18. Blauwe Sabel

Blue Sable pomerans

Velen zullen het er waarschijnlijk mee eens zijn datt blue sable Pomeranians zijn de zeldzaamste van alle vachttypesen dat zou niet helemaal onwaar zijn.

Hoewel ze vrij zeldzaam zijn, is er één tint die echt uniek is voor Pomeranians, waarover later meer. Echter, blue sables zijn zelf vrij ongewoon.

Zoals je al kunt raden, de basiskleur van deze hoektand is blauw, die overgaat in een donkerdere tint blauw tot de uiteinden van de haren eindigen in een zwarte tint.

Dit type kleuring maakt dat de blauwe marter eruit ziet als een schimmige kleur, en alle pluisjes van het vachthaar verzachten de grenslijnen van de vacht.

Regio’s die hun neus, ogenen snuit gebieden zijn vaak zwartmaar hun borst, staarten poten zijn typisch zilver in kleur.

Het sable patroon moet consistent zijn in kleur en aftekeningen, net als bij andere sable rassen, zoals Duitse Herders of Franse Bulldogs.

19. Chocolade Sabel

Chocolade Sable pomerans

In wezen is dit type vacht hetzelfde als elk ander sable patroon.

Choco Poms die een sable patroon hebben zijn bruinharige pups met donkere punten van het vachthaar, waardoor hun kleur dieper is dan die van gewone chocolade Pomeranians.

Dit patroon geeft chocolade Poms een onderscheidende look waardoor ze zich onderscheiden van andere bruinachtige hondjes.

Zeldzame Pomeriaan Kleuren

1. Chocolade Merle

Chocolate Merle pomerans

Foto van: @bomwanlife

Er zijn bepaalde tinten met een patroon dat steeds populairder wordt onder vele soorten hoektanden, waaronder Poedels, Pitbulls, Corgis, Engelse Bulldogs, en Pomerans.

Bij Pomeranians wordt het merle patroon herkend in chocolate en blauw tinten. De merle gen is dominant, en het kan geërfd worden door zowel mannelijke als vrouwelijke Poms.

Dit type markering kan tinten achterlaten als lichtbruin, massief zwartof roodbruin op een chocolade Pomeriaan.

Merle chocolade Pomeranians hebben vlekken van lichtere bruine kleur over hun hele lichaamwat het in het begin moeilijk kan maken om de exacte kleur van de pup te herkennen.

Bij merle pups maakt het niet uit of het patroon en de kleuren consistent zullen zijn; het enige wat belangrijk is, is de tint van de basislaag.

2. Blue Merle

Blue Merle pomerans

De blue merle Pom is een van de duurste honden van dit ras vanwege zijn zeldzame patroon.

Velen zullen het ermee eens zijn dat dit type jas eigenlijk niets anders is dan a zwarte pomerans met de verdunningsgen dat actief is in de zwarte delen van de vacht, dat zorgt voor het kenmerkende uiterlijk van de hoektand.

Volgens de rasstandaard van de AKC, blue merle is geen officiële kleur van dit rasen daarom blue merle Pomeranians mogen niet meedoen aan shows of wedstrijden..

De belangrijkste reden voor een dergelijk besluit is de vrees dat dubbele merles (gefokt door twee merles) hebben een hoog risico op blindheid en slechthorendheiddie ook tot doofheid kunnen leiden.

Poms zijn niet het enige ras die hun vacht in deze kleur en patroon hebben. Zodra je de blue merle Bulldogszul je inderdaad een moeilijke tijd hebben om te kiezen welke je leuker vindt!

3. Merle en Tan

Merle en Tan pomerans

Foto van: @poms.parrots

Ik sluit het hoofdstuk over merle Pomeranians af met het merle and tan patroon, dat uit verschillende kleuren kan bestaan.

Om precies te zijn, merle Pomeranian honden kunnen zowel een blauwe als chocolade basis vacht, met vlekken in verschillende kleuren.

In dit geval hebben blue en choco merle Poms willekeurige tan patronen op hun bovenvacht. Deze vlekken kunnen zijn lichtbruin, roodbruinof zelfs zwart in sommige gevallen.

Ik neem aan dat je je afvraagt hoe verschillend merle en tan pups zijn van tricolors, en dat is volkomen begrijpelijk.

Om dit probleem op te lossen, is het voldoende om te zeggen dat driekleur Poms worden beschouwd als een mengsel van drie afzonderlijke tintenterwijl merle en tan pups hebben willekeurig gepositioneerde vlekken van kleuren rondom het lichaam van de pup..

Dit is een van de nieuwste vachttypes dat is erkend door hondenbezitters en fokkers. Echter, instellingen zoals de AKC, The Kennel Club, United Kennel Club, en bepaalde Pomerans clubs erkennen het nog steeds niet als een officiële kleur.

4. Blauw gestroomd

Blauw gestroomde pomerans

Foto van: @brindle.pomeranian

Dit kleurtype lijkt qua patroon sterk op de zwarte gestroomde. Het enige onderscheid is echter dat de blauwe gestroomd patroon bevat de blauwe markeringen in plaats van de zwarte.

De undercoat pigmentatie van blauw gestroomde Pomeranians is meestal karmozijnrood, oranje of goudkleurig..

Omdat het overal kan voorkomen van grijs naar zilveris het gestroomde patroon bijzonder moeilijk te identificeren.

Zij die geïnteresseerd zijn of hun gestroomde Pomeranians zijn zwart of blauw zullen de lijnen goed moeten inspecteren omdat ze vrij dun kunnen zijn, waardoor ze nog moeilijker op te merken zijn in het pluizige vachthaar van de Pomeriaan.

5. Zwart en gestroomd

Zwarte en gestroomde pomerans

Foto van: @brindle.pomerans

Dit type vacht van de Pomeriaan wordt gekenmerkt door een tijgerachtig patroon dat een mengeling is van oranje, donkerrode of gouden basistinten, samen met zwarte lijnen die willekeurig over het hele lichaam verschijnen..

De vorm van de strepen is onregelmatig, wat betekent dat ze overal kunnen staan van extreem dun tot zeer dicht, afhankelijk van het gebied.

De gestroomd strepen zijn soms moeilijk op te merken door de lengte en de dichtheid van de vacht. De beste manier om deze strepen te zien is zich te concentreren op de hoofd, terugen potenwaar ze meestal voorkomen.

6. Lavendel

lavander pomerans

Foto van:@pompomchaka

Ik heb het beste (beter gezegd, zeldzaamste) voor het laatst bewaard!

Lavendel Pomerans zijn de meest unieke van alle kleuren en patronen van deze hondenrasen ze zijn ontstaan als een kruising tussen een bever en een blauwe Pom.

Hoewel beide ouders van Lavendel Poms van hetzelfde hondenras komen, de AKC en andere instellingen erkennen deze schaduw nog steeds niet als een officiële kleur van Pomeranians.

De kleuren van de Lavendel Poms kunnen gaan van helder naar diep grijs, met een beetje lila of donkerder paars schaduw.

Lavendel-gekleurde honden kan een parti combinatie hebben met witte vlekkenmaar een uitsluitend volledig gekleurde Pomeriaan zal nooit spikkels van andere kleuren hebben erop.

Wat zijn de meest voorkomende kleuren van een Pomeriaan?

De meest voorkomende tinten van de Pomerans ras zijn oranje, zwart, grijs, wit en bruin (of chocolade).

In wezen zijn effen kleuren de meest voorkomende vachttypes van Pomeranians, omdat ze gemakkelijker te fokken zijn dan de types met een patroon, vooral die met het recessieve gen, zoals brindles.

De kleuren die de AKC erkenning zijn meer algemeen omdat ze niet moeilijk te fokken zijn, en ze worden geaccepteerd in alle soorten wedstrijden en hondenshows.

Hoe verzorg je een Pomeriaan?

Dit is een uitstekende vraag, vooral voor nieuwe eigenaren van Pomeranians die nog niet de kans hebben gehad om pups te verzorgen met een dubbele vacht.

Pomeranians kunnen worden omschreven als honden met veel onderhouds vanwege al het pluizige haar dat ze hebben, dat elke dag geborsteld moet worden als u niet wilt dat hun haar overal in uw huis zit.

Zorg er daarom voor dat je een goede borstel voor een hondje met een dichte vacht, zoals de Pomeriaan.

Baden is elke drie tot vier weken nodig, hoewel ik zou voorstellen dat u uw huisdier eens per week of per twee weken wast omdat ze vies worden, vooral als u ze mee naar buiten neemt.

Als je geen vertrouwen hebt in het thuis verzorgen van je Pomeranian, kun je altijd naar een professionele trimsalon gaan.

Hoe verzorg je een Pomeriaan thuis?

een vrouw kamt een pomerans

Voor het geval je klaar bent voor het avontuur genaamd het verzorgen van een hond met veel onderhoud in uw huis, hier zijn enkele tips en trucs die van pas kunnen komen.

Borstelen

Dit klinkt als een eenvoudige stap, wat het inderdaad is, maar je moet op een paar dingen letten.

Ten eerste, zorg voor de beste borstels voor Pomeranians, en dat zijn borstels van varkenshaar, die uw pup geen pijn doen en al het overtollige haar verwijderen.

De beste manier om een Pomis door een conditioner te mengen (leave-in, natuurlijk) met water en het haar van de hond besproeien voordat u begint. Deze stap zal u helpen voorkomen dat statische elektriciteit.

Als je een klit niet kunt borstelen, probeer het dan met een kam.. Als je nog steeds problemen hebt, is het beter ze af te knippen dan ze te laten zitten of je pup pijn te doen.

Baden

Bad voorbereidingen zijn net zo cruciaal als het badproces, vooral als je een pup hebt die niet een grote fan is van water, zoals Pomerans.

De beste manier om de veiligheid van uw hond te garanderen is om een handdoek of een mat op de bodem van het bad te leggen, die zal voorkomen dat uw pup uitglijdt als hij weerstand tegen het water vertoont.

Het belangrijkste deel van dit proces is het vermijden van gevoelige gebieden, zoals de ogen, orenen mond.

Een goede shampoo en milde conditioner doen wonderen op een Pomeranian’s pluizige vacht, en zal het veranderen in een zachte, pluizige bal van vacht.

Zorg ervoor dat u alle producten uit de vacht van de Pom spoelt en de vacht goed droogt, zodat uw huisdier niet ziek wordt.

Een Pomeranian’s dubbele vacht kan een uitdaging zijn om te verzorgenmaar hun mooie persoonlijkheid en schattige uiterlijk maken het allemaal de moeite waard.

Pomeranians moeten niet te vaak in bad vanwege de natuurlijke olie die hun vacht beschermt, maar ze moeten zeker vaker in bad dan Golden Retrievers.

De optimale tijd is om de drie tot vier weken, hoewel sommige deskundigen het nog eerder aanraden voor het geval uw pup snel vuil wordt.

Oren en Nagels

Het schoonmaken van de oren van uw Pomeriaan is een cruciaal verzorgingsproces dat zal voorkomen dat oorontstekingvooral sinds Pomeranians hebben een lange vacht.

Maak de oren van je pup schoon met een wattenstaafje gedrenkt in een reinigingsmiddel dat geen alcohol.

Zorg ervoor dat het wattenstaafje niet te ver in de gehoorgang gaatanders kan het uw pup pijn doen, vooral als u tijdens het schoonmaken plotselinge bewegingen maakt.

Ook moet u reinigingsmiddelen die alcohol bevatten vermijden omdat het de huid van uw hond kan uitdrogen of een soort van huidinfectie.

Hoe trim je de nagels van een hond?

De beste manier om de nagels van je puppy te knippen is door zijn voeten van achteren op te tillen en het buigen van de knieën zodat je een goede grip hebt.

Dit is een veel eenvoudiger alternatief dan proberen de poot naar je toe te slepen terwijl je voor je huisdier zit.

Zorg ervoor dat u de vlug vindt en een beetje lengte overlaat (minstens een paar millimeter), die de vlug bewaakt.

Als je je afvraagt waarom de vingervlug zo belangrijk is, bedenk dan dat dit deel van de poot (nagels) vol zenuwen en bloedvaten zit….

Als u de vlug niet kunt vinden, gebruik dan de tondeuse om zeer kleine porties van de nagel te verwijderen in het geval dat de hoektand lange vluggen heeft die kunnen bloeden.

Het trimmen van het haar

Het trimmen van het haar van uw huisdier is veel eenvoudiger dan het in eerste instantie lijkt. De meeste nieuwe eigenaren besluiten hun huisdier zelfs voor een kleine lengteverandering naar de trimsalon te brengen.

Als u echter besluit om het haar van uw pup zelf te knippen, zijn er slechts een paar tips en trucs die het proces kunnen vergemakkelijken.

Ten eerste, als je pup nog niet getrimd is, moet je zo snel mogelijk beginnen met trainen…. Een paar millimeter zal net genoeg zijn om te beginnen, zodat de pup went aan het geluid van de machine en alles wat er om hem heen gebeurt.

Tijdens het knippen van het vachthaar, niet vergeten om het extra haar rond de oren weg te knippen, pootkussentjes, ogenen elk ander lichaamsdeel met diepere plooien.

The Haircut

Samen met specifieke kleuren, Pomeranians hebben een uniek uiterlijk waardoor ze er allemaal gezwollen en schattig uitzien!

Om dat type look te krijgen, moet je alle kanten bijna gelijk trimmen. Vergeet niet het gebied rond de oren en de staart ook te knippen.

Natuurlijk, als je je klaar voelt voor nieuwe uitdagingen, kun je proberen verschillende vacht kapselsIk weet zeker dat uw pup er met elk van hen geweldig uit zal zien.

Laatste woorden

Van effen kleuren tot prachtige patronen, er zijn veel Pomerans kleuren die dit kleine hondenras nog beminnelijker maken!

Natuurlijk zijn de kleuren van de vacht niet het enige dat gewaardeerd wordt aan dit ras. Pomeranians staan bekend als beminnelijke pups die geweldige familie huisdieren worden.

Deze pup zal geen enkel probleem hebben om zich aan te passen aan een nieuwe omgeving, zelfs als daar andere dieren bij betrokken zijn. Daarom behoren deze pups tot de beste keuzes voor gezinnen die al een of twee huisdieren hebben.

Deze pups lijken misschien veel onderhoud te vragen, maar ze kosten minder dan grotere rassen als Berner Sennenhonden, Duitse Herders of Duitse Herders.

Ik hoop dat dit artikel u heeft geholpen bij het kiezen van uw perfecte huisdier in elke gewenste kleur, of het nu erkend is door de AKC of niet!

LEES VERDER:

Teacup Pomeranian: Rasinformatie en ultieme verzorgingsgids

9 Beste hondenvoer voor Pomerans – Gezonde voeding voor uw Pom

7 Beste Hondenbedden Voor Pomeranians: De beste keuzes van 2022