33 Dobermannmixen die je moet ontmoeten

33 Dobermann mixen die je moet ontmoeten

Delen is geven!

Ze zijn onbevreesd. Het zijn beschermers. Het zijn Dobermans!

Maak kennis met één van de meest moedige hondenrassen van allemaal.

De Doberman Pinscher is een bekend hondenras in Europa en de VS, dankzij zijn hoge intelligentie en uitstekende lichaamsbouw. Dit hondenras heeft het allemaal: hersens en spierkracht.

Omdat ze werden gefokt om te dienen en te beschermen, hebben Dobermanns hun bewakingsinstincten door de jaren heen behouden.

Het is niet zeldzaam om een van deze ongelooflijke honden te zien die een instelling of zelfs het huis naast je bewaakt. Dobermans zijn overal en mengen zich zelfs met andere honden!

We hebben de kruisingswereld grondig uitgekamd en zijn erin geslaagd 33 ongelooflijke Doberman mixen te vinden, de een nog beter dan de ander.

Neem een kijkje en laat ons weten welke Doberman mix jouw favoriet is! We wedden dat het een moeilijke beslissing is.

Inhoud

toon

Wat is een Doberman?

doberman in een lavendelveld

De Doberman Pinscher is een hondenras dat oorspronkelijk werd gecreëerd door een Duitse belastinginner genaamd Louis Dobermann. Het ras werd ontdekt in de late 19e eeuw. In die tijd was het innen van belastingen gevaarlijk, en mensen die dat werk deden waren vaak het doelwit van overvallen.

Hondenhistorici geloven dat de Doberman is ontwikkeld door kruising van rassen als de Rottweiler, Duitse Pinscher, en Black and Tan Terrier.

Dankzij hun uitstekende werkcapaciteiten zijn Dobermans populaire honden geworden en hebben die status door de jaren heen behouden. Als je deze eigenschap combineert met hun loyaliteit en natuurlijke instincten, krijg je een uitstekende waakhond.

Met meer dan 100 pond, een gespierd lichaam en een intimiderend uiterlijk, is de Doberman een dappere en zelfverzekerde hond die u en uw gezin hoe dan ook zal beschermen. U kunt er dus maar beter voor zorgen dat het hem nooit aan premium hondenvoer ontbreekt.

Gerelateerd artikel: Doberman Groeidiagram

Dit alles klinkt misschien alsof Dobermans gevaarlijk zijn. Au contraire! Het zijn vriendelijke zielen en zeer aanhankelijk voor hun gezinsleden. Toch is socialiseren een must!

Wat hun intelligentie betreft, geloven we dat het feit dat ze het vijfde slimste hondenras zijn, alles zegt.
Deze honden hebben een vrij lange levensduur van 10 tot 13 jaar. Hun gezondheidsproblemen zijn dezelfde als bij andere honden van grote rassen, bijvoorbeeld heupdysplasie.

Beste Doberman Pinscher Mengsels

Zoveel Doberman mixen, zo weinig tijd! We konden niet elke Doberman mix op onze lijst zetten, want die lijst zou eindeloos worden. Toch zijn hier 33 van de meest verbazingwekkende Doberman mixen die je kunt vinden in het hondenrijk.

1. Doberman Herder: Doberman Mix met Duitse Herder

duitse herder doberman mix

Foto van: @ericacoci

Ouders: Duitse Herder; Doberman

De Doberman Herder is een gemengde hond van twee bijzondere werkhondenrassen, beide oorspronkelijk afkomstig uit Duitsland. De ouderrassen waar we het over hebben zijn de Duitse Herder en de Doberman Pinscher. Dit zijn hondenrassen met verbazingwekkende fysieke en cognitieve capaciteiten.

Wat ook groot is aan deze hondjes is hun bouw. Daarom is het niet ongewoon dat hun gemengde puppy meer dan 100 pond weegt. Terwijl de pup de vachtkleuren van de Doberman kan erven, komen de gelaatstrekken meestal van de Duitse Herder.

De Doberman Duitse Herder mix zal een werkhond zijn, net als zijn ouders, en dus moet hij geadopteerd worden in een actief huis.

2. Grey Doberhound: Doberman Mix Greyhound

grehound doberman mix

Foto van: @rescued.by.akasha

Ouders: Greyhound & Doberman

De Grey Doberhound is een kruising tussen de Greyhound en de Doberman Pinscher. Dit is een combinatie van twee honden met contrasterende eigenschappen in temperament en karakter. Dobermans zijn vaak intense honden, terwijl de Greyhound meestal een speelse pup is.

De Grijze Doberman is een zachtaardige hond, kalm maar toch territoriaal. Ze lijken misschien bankzitters, maar dankzij hun Greyhound-genen hebben ze veel energie over. Van deze honden kun je atletisch en behendig gedrag verwachten, dus zorg voor voldoende speeltijd.

3. Doberman Bulldog

engelse bulldog doberman mix

Foto van: @major_the_englishdobie

Ouders: Engelse Bulldog & Doberman

De Doberman Bulldog is het liefdeskind van de Doberman en de Engelse Bulldog. Deze mooie kruising is een vriendelijke pup (net als de Bully) en fel, zoals de Dobie.

Aangezien Bulldogs forse honden zijn die wat kunnen aankomen, en Dobies gespierd en mager zijn, zal de Doberman Bulldog daar ergens tussenin zitten.

Wat hun temperament betreft, zullen deze honden vriendelijk en rustig zijn, maar toch actief en avontuurlijk.

Als je ze echter niet genoeg beweging kunt bieden, kun je deze Doberman mix beter niet adopteren. Ze vereisen ook een vroege socialisatie, dus houd daar rekening mee.

4. Boxerman

boxerman

Foto van: @pipertheboxerman

Ouders: Boxer & Doberman

De Boxerman is een designerhond, een kruising tussen de Doberman Pinscher en de Boxer. Deze lieve honden zijn onverschrokken reuzen met een enorm hart.

De Boxerman is een werkhond van een groot ras, ontworpen om energiek en atletisch te zijn.

Maar, de Boxerman is niet alleen maar werk en geen plezier. In feite houden ze van spelen. Als je ze socialiseert en gehoorzaamheidstraining geeft, heb je een geweldig maatje voor het hele gezin.

5. Doberman Pit: Doberman Mix Pitbull

doberman pitbull mix

Foto van: @ohheyraeee

Ouders: Pit Bull Terrier & Doberman

De Pit Bull Terrier en de Doberman zijn twee hondenrassen met een slechte reputatie en worden vaak als gevaarlijk beschouwd. Deze algemene misvatting verdwijnt zodra iemand een van de genoemde rassen of hun gekruiste puppy ontmoet.

De Doberman Pit is een waakhond die je beschermt en je overlaadt met liefde en vreugde.

Ze hebben de snelheid en kracht van de Dobie en de gespierde bouw van de Pit. Hoewel de fysieke kenmerken van hond tot hond kunnen verschillen, erft deze kruising meestal de gelaatstrekken van de Pitbull en de lichaamsstructuur van de Dobie.

6. Dobie Schnauzer

doberman schnauzer

Foto van: @checkoutthiscutedog

Ouders: Standaard Schnauzer & Doberman

Dobie Schnauzers zijn pups van twee totaal verschillende hondenrassen, de Schnauzer en de Doberman. Fokkers gebruiken alleen reuzenschnauzers, dus de Dobie Schnauzer pups zijn groot of extra groot.

Dit is een vrij nieuwe Doberman mix in de designer hondenwereld. Volgens de ouderrassen, kunnen we zeggen dat hun pup intelligent en speels zal zijn, met een beetje goofiness die er doorheen piept.

Deze Doberman mix kan een uitstekende waakhond of beschermer zijn. Als je hem goed traint, zal de hond goed zijn met kinderen, trouw, aanhankelijk en altijd een oogje in het zeil houden.

7. Bloodmann

bloedhond doberman mix

Foto van: @heatherricquel

Ouders: Bloedhond & Doberman

De Bloedman klinkt zo… angstaanjagend! Maar, de naam kon niet verder van de waarheid zijn. Deze unieke kruising is één van de zeldzaamste kruisingen ter wereld. Toch is het een adembenemende mix van een Doberman en een Bloedhond.

De Bloedhond is een rustige hond; niet te energiek, maar ook niet te relaxed. Ze zijn gewoon… juist!

Veel pups erven de scherpe neus van de Bloedhond en ontwikkelen daardoor de neiging om af te dwalen, op zoek naar nieuwe geuren.

Geef ze een grote achtertuin, veel aandacht, en je hebt een gelukkige hond.

Bekijk ons artikel over Bloodhound mixen om meer te weten te komen over interessante combinaties van de Bloedhond met enkele andere hondenrassen!

8. Siberische Pinscher: Doberman Mix Husky

doberman husky mix

Foto van: @luisrodrigues.personal

Ouders: Siberische Husky & Doberman

De Siberische Pinscher of de Dobsky is de kruising van de Siberische Husky en de Doberman. Dit is een combinatie van twee contrasterende rassen: de Husky is energiek, terwijl de Doberman veel rustiger is. Het resultaat is een elegante hond met alleen de beste eigenschappen van de ouderrassen.

Veel Siberische Pinschers erven de prachtige blauwe ogen die je gewoonlijk bij Husky’s ziet. Meestal hebben deze mixen het hoofd en lichaam van de Husky, terwijl hun vachtkleur zwart is, net als die van de Doberman.

Aangezien beide ouders hardwerkend en energiek zijn, kunt u verwachten dat hun pup speels en enthousiast is.

9. Beagleman

beagle doberman mix

Foto van: @deasign

Ouders: Beagle & Doberman

De Beagleman klinkt als een schurk, niet? Nou, het is helemaal geen schurk. Dit is een Beagle en Doberman mix, een van de meest gepassioneerde, moedige en nieuwsgierige hondenrassen in het hondenrijk.

Elke Beagle mix blijkt een geweldige hond te zijn, dankzij het kalme temperament van de Beagle.

De Beagleman is een vriendelijke en rekatief kalme hond. Ze zijn misschien niet zo intens en alert als Dobermans, maar ze blijven net alert genoeg om je met hun sterke gehuil te waarschuwen voor gevaar.

De Beagleman heeft veel beweging en ruimte nodig. Ze hebben echter niet veel verzorging nodig, en dat is altijd een bonuspunt.

10. Borderman Collie

border collie doberman mix

Foto van: @milka_y_kim

Ouders: Border Collie & Doberman

Bordermans zijn helemaal niet lui! Het zijn de hardst werkende herdershonden die je ooit zult zien. Beide ouders behoren tot de top 5 van slimste rassen ter wereld. In feite zijn Border Collies kampioenen als het gaat om gehoorzaamheidstraining.

Bordermans hebben niet alleen oefening nodig, maar ook socialisatie. Het herdersgen zal doorschijnen, dus je kunt deze gekruiste pups maar beter op tijd laten trainen.

11. Springerman

springer spaniel doberman mix

Foto van: @pawsof615

Ouders: Springer Spaniel & Doberman

Iedereen zou graag een lieve en charmante pup als de Springerman willen hebben. Dit is een kruising tussen de Springer Spaniel en de Doberman. Dit is een andere zeldzame niet zo populaire Doberman mix waarvan het uiterlijk sterk kan variëren.

De Springerman heeft meestal de oren van de Spaniel en wat pluisjes rond dat gebied. Veel pups erven het gezicht van de Doberman en een mager lichaam.

Wat hun karakter betreft, zijn Springermannen aanhankelijk, trouw, toegewijd en zeer intelligent.

Om ze normaal te laten functioneren rond kinderen en andere honden, zul je ze moeten laten trainen en zorgen voor voldoende beweging. Als ze zich vervelen, zullen ze verlatingsangst ontwikkelen.

12. Dobernese

dobernese

Foto van: @darkie_andersen

Ouders: Berner Sennenhond & Doberman

De Dobernese is een zachtaardige reus. Deze enorme hond is een combinatie van genen van de kalme Berner Sennenhond en de felle Doberman Pinscher. De Dobernese is de perfecte metgezel die u zal beschermen wanneer u hem nodig heeft.

Ook dit is een zeldzame kruising, maar dat maakt deze hond niet minder bijzonder. Ze hebben een vriendelijke uitstraling, dankzij hun Berner ouder. Ze zijn echter nog steeds alert en voelen gevaar aan door hun Doberman genen.

Als je in gedachten houdt hoe geweldig de ouders zijn, kun je zeggen dat de Dobernese een zeer adaptieve hond zal zijn die menselijke emoties kan begrijpen.

13. Dobergi

corgi doberman mix

Foto van: @arniepalmerny

Ouders: Welsh Corgi & Doberman

Dit is een vrij bizarre kruising, afkomstig van een Pembroke Welsh Corgi ouder en een grote Doberman Pinscher ouder. Ook al botsen de ouderrassen qua uiterlijk, hun gemengde puppy is eigenlijk veel schattiger dan je zou denken.

De Dobergi heeft korte en stompe poten en een langgerekt lichaam. Ze erven hun donkere vachtkleur en oren van de Doberman ouder.

Dit wordt verondersteld een actieve hond te zijn, klaar om te werken, die zijn herdersinstincten naar boven haalt.

14. Doberkita Inu

akita inu doberman mix

Foto van: @dougthedoberkita

Ouders: Akita Inu & Doberman

De Doberkita Inu is zo machtig als het klinkt. Wanneer je de loyaliteit van de Akita en de moed van de Doberman combineert, krijg je een premium designer hond die je zal bewaken wanneer je hem nodig hebt.

Beide ouders zijn alerte en waakzame honden, in staat om uw hele huis te beschermen en trouw te blijven, wat er ook gebeurt.

Als u zorgt voor een goede training en vroege socialisatie, zal de Doberkita Inu geweldig zijn met kinderen, vooral oudere. In feite staat de Akita ouder erom bekend een zwak te hebben voor kinderen, vandaar de vriendelijke genen.

15. Golderman Pinscher

golden retriever doberman

Foto van: @prairie_thedog

Ouders: Golden Retriever & Doberman

We moesten de Golderman Pinscher wel op deze lijst zetten. Dit is een kruising tussen de Golden Retriever en de Doberman Pinscher. Deze Doberman mix is een van de liefste en vriendelijkste pups voor gezinnen.

Deze hond staat te popelen om het iedereen naar de zin te maken. Dankzij zijn hoge intelligentie is gehoorzaamheidstraining geen enkel probleem. Wees echter voorbereid op incidentele uitbarstingen van energie en enthousiasme.

De Golderman Pinscher erft meestal een pluizige vacht van de Golden ouder. De vachtkleur lijkt echter op die van de Doberman.

16. Doberdane: Doberman Mix Duitse Dog

zwarte doberdane

Foto van: @loki.doberdane

Ouders: Duitse Dog & Doberman

De Doberdane is een kruising tussen de Doberman Pinscher en ’s werelds grootste rashond, de Duitse Dog.

Het eindresultaat is een enorme hond, die in staat is een beschermer en knuffelaar te zijn.

De Doberdane is meestal een zachtaardige hond met veel zelfvertrouwen. Dit hondenras heeft ook een lieve kant en schaamt zich niet om genegenheid te tonen. Toch zijn ze wat gereserveerd bij vreemden.

Het zit in de genetische code van de Doberdane om loyaal te zijn. Als ze een bedreiging voelen, zullen ze je waarschuwen. Dankzij hun vriendelijkheid zijn Doberdanes uitstekende huisdieren en kunnen ze goed overweg met kinderen.

17. Dobie Argentino

dobie argentino

Foto van: @biggie_dobie_argentino

Ouders: Dogo Argentino & Doberman

De Dogo Argentino en de Doberman mix is een van de beste honden om te bewaken en te beschermen. Hun kruising pup is even moedig en territoriaal.

Ook al lijken ze gevaarlijk, Dobie Argentino honden zijn eigenlijk heel vriendelijk en liefdevol tegenover hun gezinsleden. Ze lijken ruw spel van kinderen te tolereren, maar u moet nog steeds toezicht houden en deze honden laten socialiseren.

Dit is geen hond voor nieuwe eigenaren. Ze hebben een stevige hand en een leider nodig, omdat ze de neiging hebben een dominante persoonlijkheid te hebben en gemakkelijk de alfa rol op zich nemen.

18. Rotterman: Doberman Mix Rottweiler

rotterman

Foto van: @tyson_therotterman

Ouders: Rottweiler & Doberman

De Rottweiler en de Doberman zijn twee vergelijkbare hondenrassen qua uiterlijk en temperament. De Rotterman lijkt nogal op zijn ouderrassen.

Dit is een populaire Rottweiler mix, maar dat betekent niet dat hij geschikt is voor elke hondeneigenaar. Wij raden een stevige leider aan die hen traint en hen door een vroege socialisatie loodst. Als u ze opvoedt met kinderen en andere honden, zullen Rottermans trouwe en aanhankelijke pups zijn.

Ze hebben de neiging om sterke banden te ontwikkelen met alle gezinsleden. Ook al zien ze er stoer uit, deze honden hebben nog steeds menselijke interactie en genegenheid nodig.

19. Doberman Corso

doberman corso

Foto van: @k9amina_en_k9spirit

Ouders: Cane Corso & Doberman

De Doberman Corso is een andere geweldige waakhond en een uitstekende familiehond. De Cane Corso Doberman mix erft zijn milde temperament van de Cane Corso en de alertheid van de Doberman.

De ouderrassen zijn zeer trainbare honden, wat betekent dat hun gekruiste pup een gehoorzame pooch zal zijn.

De Doberman Corso heeft de neiging gereserveerd en kalm te zijn, zelfverzekerd en altijd op zijn hoede – Het is de perfecte combinatie van twee rashonden.

Het is een grote hond die alleen geschikt is voor ervaren eigenaren. Gezien hun grootte en kracht kunnen ze wat moeilijk onder controle te houden zijn.

20. Grote Dobernees

grote dobernees

Foto van: @expatkatb

Ouders: Grote Pyreneeën & Doberman

Hier is een fantastische kruising genaamd de Grote Dobernees. Deze pup is een mix tussen de Grote Pyreneeën en de Doberman. Deze hond heeft het allemaal: geweldig uiterlijk, mild temperament en uniekheid. Ja, ze zijn een van de zeldzame Doberman mixen.

De ouderrassen zijn zelfverzekerd, onbevreesd, moedig en trouw. Deze hond is dat allemaal plus geduldig en beschermend.

Het vachttype kan leunen op beide ouders. Het kan kort, lang, of er tussenin zijn. De kleuren variëren ook.

21. Doberdor: Doberman Mix Lab

doberman labrador

Foto van: @amythedoberdor

Ouders: Labrador Retriever & Doberman

Labrador Retrievers zijn een van de meest populaire honden in de States. Geen wonder dat mensen besloten ze te mengen met Dobermans. De Retriever ouder brengt eigenschappen als genegenheid, speelsheid en kameraadschap, terwijl de Doberman ouder dapperheid en beschermendheid brengt.

De Doberdor is een grote en sterke hond met een slank en gespierd lichaam. Het zijn grote knuffelaars, maar alleen met familieleden.

22. Dobie-Basset

doberman basset hound mix

Foto van: @sven_comptois

Ouders: Basset Hound & Doberman

Een van de meest ongewone Doberman mixen is de Dobie Basset. Dit is een combinatie van de zelfverzekerde Doberman en de maffe Basset Hound. De Dobie Basset is eigenlijk een geweldig familie huisdier.

Deze mix heeft meestal de vorm van de Basset Hound, maar ze zijn iets groter en groter. Ze hebben een lang lichaam en korte poten. Wat de vachtkleur betreft, erft deze puppy van een gemengd ras meestal de black and tan combinatie van de Dobie.

Dit zijn trouwe honden, intelligent, meelevend, vriendelijk en veelzijdig.

23. Doberdoodle: Doberman Mix Poedel

doberman poedel mix

Foto van: @louiethedoberdoodle

Ouders: Standaard Poedel & Doberman

De Doodleman Pinscher of de Doberdoodle is een kruising tussen de Doberman en de Standaard Poedel. Beide rassen zijn zeer intelligent en trots, wat hun pup tot een slim exemplaar maakt.

De ouderrassen zijn ook zelfverzekerd, alert, trainbaar en trouw. De Doberdoodle heeft al deze eigenschappen en wordt beschouwd als een van de slimste Doberman-mixen als het gaat om gehoorzaamheidstraining.

De Doberdoodle zal soms lijken op de Poedel met zijn krullende vacht, maar de kleurencombinatie zal lijken op de Doberman, neigend naar zwart of grijs.

24. Doberland

doberman newfoundland mix

Foto van: @obsessed_with_charlie_brown

Ouders: Newfoundland & Doberman

De Doberland is een kruising tussen de Newfoundland en de Doberman Pinscher. Deze kruising is brutaal zoals de Doberman, maar toch kalm en elegant zoals de Newfie. Het is een groot hondenras met een nog groter hart.

De Doberland heeft een energieke kant als hij speelt of werkt. Maar, dit ras kan nog steeds zachtaardig en lief zijn dankzij zijn Newfie-genen.

Omdat beide ouders grote honden zijn, kun je verwachten dat de pup ook groot is. Kijk uit als je ze alleen laat met kinderen. Ook al hebben ze de oppasgenen van de Newfie, Doberlands kunnen nog steeds onbedoeld kinderen omstoten.

25. Auberman Pinscher

aussie doberman mix

Foto van: @therealsassypup

Ouders: Australian Shepherd & Doberman

Last but not least is er de energieke en vrolijke Auberman Pinscher. Deze kruising is een kruising tussen de Australian Shepherd en de Doberman Pinscher. Hun pup is een vrolijke mix die u voor zich zal winnen met zijn vrolijke karakter en uitstekende werkcapaciteiten.

De Auberman zal een alerte en waakzame pup zijn die veel beweging en mentale stimulatie nodig heeft. Als u daar niet voor zorgt, zal deze lieve pup veranderen in een destructieve bedreiging.

26. Doberman Mix met Chihuahua

doberman chihuahua mix

Foto van: @dogo_graphy

Ouders: Chihuahua & Doberman

Deze hybride hond is een vrij zeldzame Doberman mix. Je kunt je zelfs afvragen, “Hoe is dit mogelijk?”

Wel, het is mogelijk via IVF. Het kruisen van contrasterende hondenrassen is de laatste 20 jaar populair geworden.
Dit is echter niet de gezondste Doberman mix op de lijst. Als je erover nadenkt, is het fokken van extreem kleine honden met grote zoals de Doberman ook niet de gezondste beslissing.

De Doberman Chihuahua mix is gevoelig voor talrijke gezondheidsproblemen zoals cardiomyopathie, CVI, osteosarcoom, heupdysplasie, ziekte van Von Willebrand, bloat, enz.

27. Doberman Teckel Mix

teckel doberman mix

Foto van: @callperfectpets

Ouders: Teckel & Doberman

De Doberman Teckel of de Dobie Doxie is een andere Doberman mix die je niet gemakkelijk kunt vinden. Deze zeldzame kruising is vrij uniek als je denkt aan de grote gestalte van de Dobie en de kleine voeten en het langgerekte lichaam van de Doxie.

Deze kruising is genetisch voorbestemd om zich agressief te gedragen en de rol van alfa-hond in huis op zich te nemen. Als u voor het eerst een eigenaar bent, kunt u deze kruising beter overslaan en een rustiger exemplaar kiezen.

28. Doberman Coonhound Mix

doberman coonhound

Foto van: @elcapitanthedog

Ouders: Redbone Coonhound & Doberman

De Redbone Coonhound en de Doberman hebben elkaar ontmoet en een van de meest unieke Doberman mixen gecreëerd met een prachtig uiterlijk. De Dobercoon is een pup met een lief karakter.

Ze zijn energiek, aanhankelijk, en leven om hun baasjes een plezier te doen. Ze kunnen tot 100 pond zwaar worden en zullen vele jaren bij u doorbrengen als ze goed worden behandeld. De gemiddelde levensduur van deze kruising is 10 tot 15 jaar, wat nog te weinig is voor zo’n lieve hond.

29. Doberman Catahoula Mix

doberman catahoula

Foto van: @cashcatadobie

Ouders: Doberman & Catahoula Leopard hond

Aangezien beide ouderhonden uitstekende waakhonden zijn, is de kans groot dat hun nakomelingen ook geweldige waakhonden zullen zijn.

Deze hond is echter niet bedoeld om met andere honden gehouden te worden vanwege zijn sterke persoonlijkheid. U zult veel moeite moeten doen om ze te socialiseren om een goed functionerende pup te krijgen.

Het zijn misschien taaie koekjes, maar Doberman Catahoulas zijn gevoelig voor de emoties van hun mens.

30. Doberman Heeler Mix

dobeman heeler

Foto van: @jdicastro

Ouders: Doberman Pinscher & Australian Cattle Dog, aka Blue of Red Heeler

De Dobie Heeler is een echt lastige kruising. Deze puppies worden vaak Frankenhonden genoemd omdat ze zoveel van beide ouders erven. Ze zijn een ongewone combinatie van beschermers en hardwerkende pups.

Maar Dobie Heelers zijn geen problematisch hondenras. Ze zijn lief, aanhankelijk en maken je dag een stuk beter.

31. Doberman Yorkie Mix

doberman en yorkie

Ouders: Doberman Pinscher & Yorkshire Terrier

Nu, hier is een Doberman mix die je niet elke dag ziet! Wie heeft er ooit aan gedacht om een gigantisch hondenras als de Doberman te fokken met een kleine Yorkie?

Het resultaat is een hond waarvan iedereen zich zal afvragen: Wat is dat in vredesnaam?

Nou, het is een combinatie van onverschrokken eigenschappen, dapperheid, kefferigheid, allemaal samengebracht in één ongewoon gevormd hondenras.

Durven we het een Dorkie te noemen? Absoluut!

32. Jack Russell Doberman Mix

jack russel doberman mix

Foto van: @capturedmoments.northcoast

De Jack Russell Doberman is een andere kruising pup die je alleen via IVF kunt krijgen. Fokkers gebruiken Jack Russell reuen en Doberman teven om deze unieke pup te creëren.

Dit betekent echter niet dat ze dat moeten doen. Hoewel alle pups prachtig zijn, moeten we ons toch afvragen of het opzettelijk fokken van twee contrasterende rassen ethisch verantwoord is. Helaas is de Dobie Russell een kruising die vatbaar is voor tal van gezondheidsproblemen.

33. Doberman Chow Mix

doberman chow chow mix

Foto van: @kylo.barkside

Ouders: Doberman & Chow Chow

Dobie Chows zijn pittige honden! Ze zijn vrijgevochten, energiek en houden ervan hun omgeving te verkennen. Wanneer je twee spectaculaire hondenrassen zoals de Doberman en de Chow Chow combineert, is hun puppy niets minder dan spectaculair!

Dobie Chows zijn niet gemakkelijk te vinden. Duimen dat je met succes een goede fokker in de VS vindt.

Conclusie

Dus, welke van deze 33 Doberman mixen is jouw favoriet?

Ben je op zoek naar een alerte hond zoals de Doberkita Inu of een zachtaardige waakzame reus zoals de Doberland?

Eén ding is zeker: welke Doberman mix je ook neemt, je zult geen fout maken. Het zijn allemaal geweldige honden!

De volgende keer dat we het over Doberman mixen hebben, kunnen we net zo goed enkele andere geweldige kruisingen behandelen, zoals die met Weimaraner of Portugese Waterhond.

Lees Volgende: 16 Vizsla Mixen: Maak kennis met loyale en sportieve gemengde hondenrassen