3 Mooie Boxer Kleuren & 5 Markeringen Beschreven

3 prachtige Boxer kleuren & 5 markeringen beschreven

Sharing is caring!

Als hun voorvader, de Bullenbeisser, wist wat er van Boxers zou worden, zou hij verbaasd zijn. De Bullenbeisser was een stoere hond met een hoge energie drang, maar de Boxers die we vandaag kennen zijn zachte zielen die dienen als werkhonden of waakhonden alleen als ze dat willen.

Hoewel Boxers van tijd tot tijd herdersgenen hebben, worden ze beschouwd als een van de beste huisdieren die een gezin zich kan wensen. Boxers zijn vriendelijk en aanhankelijk. Met de juiste socialisatie zijn het ideale honden.

Inhoud

toon

Alles over het Boxer ras

boxer dog sitting in green grass field

Boxers zijn grote, gespierde honden met een vierkant hoofd die er in eerste instantie misschien intimiderend uitzien. Maar dan krijg je een blik in hun ogen en zie je alle ondeugendheid en levensvreugde in die twee kleine knikkers.

Vaak genoemd de Peter Pan van de hondenrassen, Boxers zijn speelse honden met een hoge energie drang. Wat hen zo speels maakt, is het feit dat een Boxer pas als volwassen wordt beschouwd als hij drie jaar oud is! Ze hebben een van de langste puppy’s in de hondenwereld! Worden deze puppies gemakkelijker? Zeker!

Uw gemiddelde Boxer is een slimme pup die alert en onverschrokken is, maar toch heel vriendelijk. Het zijn trouwe beschermers van hun familie, en ze houden ervan om tijd te besteden aan spelletjes. Ze zijn echter ook eigenwijs en hebben een stevige hand nodig bij de training.

Boxers zijn uitstekende familiehonden vanwege hun minimale verzorgingsbehoeften en hun algemene geduld met kinderen. Zolang u uw Boxer voldoende lichaamsbeweging en mentale stimulatie geeft, kunnen deze pups zelfs in appartementen leven.

Boxers komen oorspronkelijk uit Duitsland. Ze werden naar de VS gebracht na de Eerste Wereldoorlog. De Amerikaanse Boxer Club werd opgericht in 1935. Het grootste verschil tussen Europese Boxers en Amerikaanse Boxers is dat de Europese een omvangrijker lichaam hebben.

Hun korte en glanzende vacht komt in opvallende kleuren, zoals reebruin of gestroomd, met flitsende witte aftekeningen. Alle witte Boxers zijn niet gewenst omdat hun vachtkleur vaak in verband wordt gebracht met doofheid.

Veel Boxers hebben gecoupeerde staarten en gecoupeerde oren. Als de oren niet gecoupeerd zijn, zijn ze slap. Het couperen en couperen zijn nog steeds populaire praktijken, maar de oren en staarten moeten natuurlijk blijven.

Het enige wat u met de oren van uw Boxer kunt doen is af en toe haren plukken om infecties te voorkomen.

Boxers staan bekend om hun genegenheid en trouw aan hun familie. Ze zijn soms wat afstandelijk en vertrouwen vreemden niet. Ze zijn echter niet agressief, tenzij ze geloven dat er een bedreiging is voor hun gezin. Boxers zijn zo liefdevol dat ze zelfs denken dat ze schoothondjes zijn, dus proberen ze zich op je schoot te wurmen en te knuffelen.

Boxer eigenaren waarderen vooral hun clowneske gedrag. Deze honden zijn temperamentvolle, vrolijke en bijna hyperactieve honden. Wat zo grappig aan hen is, is dat Boxers specifieke gedragspatronen hebben wanneer ze opgewonden zijn. Boxers zullen bijvoorbeeld vaak katachtig naar hun speelgoed, etensbakken en zelfs mensen grijpen.

Boxers hebben ook de neiging om iets te doen dat ze de “nierboon” noemen. Dat is een dansje waarbij ze hun lichaam in een halve cirkel draaien, vergelijkbaar met de vorm van een nierboon.

Boxers maken ook een uniek geluid genaamd “woo-woo” als ze te opgewonden zijn. Het is geen blaffen, maar eerder een geluid alsof ze zeggen: Kijk naar mij!

Toch is het leven van een Boxer niet alleen maar plezier en spelletjes. Deze honden worden breed ingezet in het leger en bij de politie, en bij zoek- en reddingsacties. Als ze worden getraind voor bewakingswerk, zijn Boxers uitstekende waakhonden en zullen ze een indringer in bedwang houden op dezelfde manier als een Mastiff dat zou doen.

Boxers zijn uitstekend in allerlei soorten training, waaronder speuren, gehoorzaamheid en beschermingstraining.

Boxers moeten niet te lang buiten worden gelaten. Ze hebben korte neuzen die de warme lucht in de zomer niet afkoelen, en hun korte vacht houdt ze niet warm in de winter.

Boxers zijn geen ras voor iedereen. Maar als je een fan bent van honden die graag knuffelen, kwijlen en je aan het lachen maken, dan is dit zeker de pup voor jou.

Hoe groot zijn Boxers?

Mannelijke Boxers zijn gewoonlijk 22,5 tot 25 centimeter lang bij de schouder. Ze wegen ongeveer 70 pond.

Vrouwelijke Boxers zijn iets kleiner. Ze staan hoog op 21 tot 23,5 centimeter, en wegen rond de 60 pond.

Behalve de verschillen in grootte en gewicht zijn er geen andere grote verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke Boxers.

Boxer vachtkleur en verzorging

boxer hond liggend op de bladeren buiten

Boxers hebben een slanke en korte vacht, met een strakke huid over hun atletische lichaam. Boxer kleuren zijn er in twee opties: fawn en gestroomd, met of zonder witte markering. Fawn kleur varieert van licht tan tot mahonie. Brindle is een opvallend tijgerstreeppatroon van zwarte strepen op een reebruine achtergrond.

Witte aftekeningen verschijnen op de buik of voeten, maar ze mogen niet meer dan een derde van de vacht beslaan; anders worden ze geclassificeerd als parti. Als het wit zich uitstrekt over de hals en het gezicht, wordt de kleur flashy fawn of flashy brindle genoemd. Boxers zonder witte vlekken worden gewone Boxers genoemd.

Het gezicht van een Boxer is bedekt met een zwart masker, soms met een witte streep of een bles op de snuit tussen de ogen.

Boxers hebben geen gen voor een effen zwarte vachtkleur. Je zult nooit een zwarte Boxer zien. In Engeland worden fawn Boxers meestal rood genoemd omdat ze een rijke kleur hebben.

Als de witte aftekeningen meer dan een derde van het lichaam beslaan, is dat diskwalificerend in de showring. Overmatige witte aftekeningen bij Boxers betekenen dat die pups vatbaarder zijn voor ernstige gezondheidsproblemen, zoals kanker of doofheid.

Een gerenommeerde fokker zou dergelijke genen nooit doorgeven. In feite hebben fokkers in het verleden witte pups bij de geboorte geëuthanaseerd. Tegenwoordig is die praktijk afgeschaft, dus plaatsen fokkers witte puppies in huizen voor huisdieren.

Hoewel witte Boxers niet mogen worden gefokt of deelnemen aan hondenshows, kunnen ze nog steeds meedoen aan gehoorzaamheid en behendigheid.

De vacht van de Boxer heeft minimale verzorging nodig. Het zijn schone honden die zelfs zichzelf schoonmaken als katten. Tegen niemand zeggen, maar ze zijn veel beter dan katten!

Boxers verharen een beetje, maar wekelijks borstelen houdt het onder controle. Boxers zijn niet hypoallergeen (geen enkele hond is dat), maar ze zijn allergie vertragend.

Kleuren van Boxer Honden

rode duitse boxer hond buiten

Als je besloten hebt om een Boxer te nemen, dan heb je een uitstekende keuze gemaakt. Nu hoef je alleen nog maar een Boxer kleur te kiezen. Goed dat je niet te veel kleuren hebt om uit te kiezen. Het zou een moeilijke beslissing zijn.

Boxers zijn er in drie prachtige kleuren. Echter, slechts twee Boxer kleuren zijn erkend door de AKC als standaard kleuren. Boxers zijn er ook in vijf verschillende soorten vachttekening, maar slechts drie daarvan zijn erkend.

Wat je moet weten is dat het niet echt uitmaakt welke kleurencombinatie je krijgt. Geen van hen heeft invloed op de persoonlijkheid van de hond. Waar het om gaat is dat u een hond kiest die bij u en uw levensstijl past.

Hier zijn de genoemde Boxer kleuren:

– Fawn

– Brindle

– Wit

Deze honden hebben opvallende markeringen op hun vacht.

Er zijn vijf markeringen gecategoriseerd door de Amerikaanse Kennel Club:

– Zwart Masker

– Zwart masker met witte markeringen

– Witte markeringen

– Gestroomde aftekeningen

– Fawn Markings

De eerste drie aftekeningen zijn standaard aftekeningen voor het Boxer ras. Wit, gestroomd en reebruin zijn niet standaard.

Veel Boxers hebben reebruin of gestroomd als basiskleur, maar ze hebben ook verschillende variaties van aftekeningen op hun vacht.

Boxer Kleuren: Fawn

fawn Boxer puppy kijkt naar de camera

Een fawn kleurige Boxer is waarschijnlijk de meest populaire van de drie beschikbare Boxer kleuren. Hij heeft het iconische uiterlijk van het Boxer hondenras.

Bruin is echter geen exclusieve kleur voor Boxers. Rashonden zoals de Beagle of de Chihuahua komen ook voor in fawn. Zelfs honden van gemengde rassen zoals de Chiweenie of de Gerberische Shepsky komen voor in fawn.

Fawn is een lichtbruine kleur die lijkt op melkchocolade. Toch kan deze tint bruin variëren afhankelijk van de hond.

De meeste fawn Boxers hebben een slanke bruine vacht met een zwart masker en witte aftekeningen. Met het zwarte masker wordt de zwarte snuit bedoeld, terwijl de witte aftekeningen te zien zijn op de nek, de poten en zelfs op het gezicht.

Fawn Boxers zijn waarschijnlijk de meest aantrekkelijke van alle Boxer kleuren, en ze zijn vrij populair in de hondengemeenschap.

Fawn Boxer Puppies

De Boxer is een populair hondenras, dus het zal gemakkelijk zijn om het exacte type fawn Boxer te vinden dat u zoekt.

Maar, voordat u een Boxer koopt, is het belangrijk om een verantwoordelijke en betrouwbare fokker te vinden die alle noodzakelijke tests voor gezondheidsproblemen uitvoert. De gezondheidstesten van een Boxer kunnen de vorm aannemen van bloed- en DNA-tests, röntgenfoto’s, hartbewaking en echocardiogrammen.

Ook al is een pup misschien niet op alle gezondheidsproblemen getest, toch kan uw fokker de ouders van de pup testen en u de testresultaten bezorgen.

Informatie over gezondheidstesten moet worden gecertificeerd door een officiële instelling voor de gezondheid van honden, zoals de Orthopedic Foundation for Animals.

Naast het vragen naar gezondheidstestresultaten, moet u vragen om het nest of een specifieke fawn Boxer pup persoonlijk te zien. Een gezonde pup heeft heldere ogen, heldere oren, een heldere neus, een glanzende vacht en een goed gevormde ontlasting.

Een nieuwsgierige, speelse en comfortabele puppy in de buurt van mensen is altijd de veiligste keuze.

Is een Fawn Boxer de juiste hond voor u?

Boxers zijn een van de meest populaire hondenrassen en daar hebben ze een goede reden voor. Het zijn trouwe, energieke, slimme en dappere pups.

De Boxer is een knappe hond, maar een fawn Boxer is bijzonder aantrekkelijk. De fawn kleur komt in verschillende tinten voor, van lichte tot donkere tinten. U zult dus moeten kiezen welke u het mooist vindt.

Als u van honden met geweldige persoonlijkheden houdt, dan is dit zeker de hond voor u!

Boxer Kleuren: Gestroomd

Mooie boxer hond in de tuin met madeliefje bloem

De gestroomde Boxer is de tweede meest populaire kleur voor dit hondenras.

Nogmaals, dit is geen exclusieve kleur voor dit hondenras. Franse Bulldogs, Pitbulls, en vele andere hondenrassen dragen het ook.

Wat zo uniek is aan gestroomde Boxers is niet hun vachtkleur, maar hun vachtpatroon! Toch categoriseren hondenexperts gestroomd voor de eenvoud als een algemene kleur.

Gestroomde Boxers hebben een basisvacht in fawn. Maar ze hebben de unieke eigenschap dat ze zwart gekleurde strepen op hun vacht hebben. Een gestroomde Boxer lijkt bijna op een tijger, daarom noemen sommige mensen ze “tijgerstrepen”.

Er zijn veel variaties met de gestroomde Boxer vachtkleur. De strepen kunnen variëren van zwart tot lichtere of donkerdere tinten. Ook kunnen de strepen dik of dun zijn. Als u zich afvraagt hoe uw gestroomde Boxer pup eruit zal zien, controleer dan de ouders van de Boxer op streepdichtheid en kleur.

Soms zijn de strepen zo dik en donker dat de Boxer lijkt op een effen zwarte hond. We hebben echter al gezegd dat een zwarte Boxer niet mogelijk is.

Anderzijds kunnen Boxers met zeer lichte strepen lijken op fawn Boxers.

Deze gestroomde honden hebben meestal een zwart masker en witte aftekeningen op de borst, poten, enkels en het gezicht.

Andere gestroomde Boxer aftekeningen omvatten alleen het zwarte masker en geen witte aftekeningen. Dit is niet erg populair, maar deze aftekeningen komen vrij veel voor bij brindles.

Beide aftekeningen, samen met de gestroomde kleur, zijn standaard en officieel erkend. Deze passen heel goed bij Boxers, en komen bijna altijd voor bij gestroomde pups.

Wat is een Reverse Brindle Boxer?

Het meest voorkomende of standaard gestroomde type is een lichtgekleurde basis met donkere aftekeningen.

Omgekeerd gestroomd is echter ook mogelijk. Wanneer een hond omgekeerd gestroomd is, heeft hij een donkere achtergrond en lichtere strepen. Het wordt soms een omgekeerd gestroomde boxer genoemd.

Zijn gestroomde boxers zeldzaam?

verzegelde gestroomde Boxer hond

Foto van: @superboxernova

De zeldzaamste kleurslag van alle Boxer kleuren is de gesloten gestroomde Boxer. Deze lijken zwart omdat hun zwarte strepen zijn dichtgeplakt, zodat je geen reebruine strepen ziet.

Sommige onbetrouwbare fokkers proberen deze Boxers te verkopen als zwarte Boxers. Maar, zoals je al weet, zijn ze helemaal niet zwart. Ze lijken alleen zwart met dikke, dicht op elkaar staande zwarte strepen.

Wat is een Flashy Brindle Boxer?

Het is niet ongebruikelijk dat een Boxer hond een witte onderbuik en witte voeten heeft. Soms lopen de aftekeningen door tot in de nek en op het gezicht. Het wordt een flash of een flashy brindle Boxer genoemd als er veel flash op de vacht zit.

Brindle Boxers Gezondheidsproblemen

Net als alle andere rashonden hebben Boxers een aantal gezondheidsproblemen waar ze vatbaarder voor zijn.

Die gezondheidsproblemen omvatten:

– Hartproblemen

– Oogproblemen

– Huidproblemen

– Heupdysplasie – een aandoening waarbij hun heupgewricht niet goed zit, en het kan op latere leeftijd artritis veroorzaken.

– BOAS (ademhalingsproblemen voor sommigen met een kort gezicht)

– Epilepsie

– Bepaalde kankers

– Aorta stenose

– Cardiomyopathie

Natuurlijk is dit slechts een lijst van mogelijkheden. Dit betekent niet dat uw Boxer pup zeker zal lijden aan een van deze aandoeningen. Het zijn gewoon mogelijke risicofactoren waarvan u op de hoogte moet zijn als u een Boxer krijgt.

Om het risico te verkleinen dat uw pup aan deze aandoeningen lijdt, moet u kopen bij een AKC-conforme fokker. Die hebben veel hogere rasstandaarden dan gewone Boxer-fokkers, en ze zullen alle nodige tests doen om eventuele gezondheidsproblemen op te sporen.

Bijvoorbeeld, alle ouderhonden die gebruikt zullen worden in het fokproces moeten röntgenfoto’s hebben die bewijzen dat hun gewrichten gezond zijn en dat ze minder kans hebben om genen door te geven die heupdysplasie bij pups zullen veroorzaken.

Zijn gestroomde boxers duur?

Schattige gestroomde Boxer hond die buiten liggend poseert

Gemiddeld kosten gestroomde Boxer pups van $800 tot $3000! Het hangt af van de fokker en de genetica. U moet een budget vaststellen dat u zich realistisch gezien kunt veroorloven, en niet op zoek gaan naar puppies boven die prijsklasse.

In de regel kosten AKC geregistreerde fokkers altijd meer dan achtertuinfokkers, maar ze komen met gemoedsrust over de genetica en het temperament van de pup. Als u echter niet gericht bent op genetica en het krijgen van puppy’s van showkwaliteit, dan kunt u kijken naar andere hondenfokkers; degenen die zorgen voor een gezonde en gelukkige puppy.

De aanvankelijke aankoopprijs is niet de enige kosten die je hebt met deze honden. U zult ook benodigdheden nodig hebben voor uw nieuwe Boxer puppy, samen met genoeg geld voor hondenvoer, speelgoed, dierenartscontroles, en idealiter, huisdierenverzekering. Je verwachtte toch niet dat je Boxer pittig eten en Doritos met jou op de bank zou eten en de hele dag zou snoozen? Geef ze iets gezonders zoals zure of slagroom, artisjokken, of wat fruit zoals papaja.

Boxer Kleuren: Wit

witte boxer hond zittend op het gras

Van de drie mogelijke Boxer kleuren voor een raszuivere Boxer, is de witte kleur de enige die niet als standaard kleur wordt beschouwd. Ooit waren witte Boxers zeer populair en officieel erkend als een standaard kleur door de AKC.

Hoewel het nog steeds erkend wordt, is het geen “standaard” meer.

Hoewel het waar is dat witte Boxers niet de standaard zijn, zijn ze nog steeds redelijk populair. In feite is 25% van alle Boxers in de Verenigde Staten wit, en deze kleuren zullen zeker gefokt blijven worden omdat mensen ze uniek en aantrekkelijk vinden.

Houd in gedachten dat deze honden niet zeldzaam zijn, en fokkers die een premie vragen voor een witte Boxer moeten worden vermeden. Het witte kleurgen is recessief, dus zolang zowel de moeder als de vader Boxer dit gen hebben, krijg je een witte Boxer.

Verwar een witte Boxer nooit met een albino. Albinisme is een ernstige genetische aandoening waarbij er geen pigment in de huid zit. Witte Boxers hebben wel pigment, maar ze hebben alleen de kleur wit.

Witte Boxer Vacht Markeringen

Markeringen op een witte Boxer zijn veel onvoorspelbaarder dan bij een fawn of een gestroomde Boxer.

Sommige witte Boxers zijn effen wit zonder andere aftekeningen. Aan de andere kant hebben sommige alleen gestroomde aftekeningen. Toch is de meest voorkomende aftekening van allemaal fawn, een donkerder tint dan normaal.

De plaatsing van deze aftekeningen varieert sterk. Meestal hebben witte Boxers een ooglapje, waarbij de kleur rond één oog verschijnt.

Problemen met witte Boxers

witte boxer puppy hond

Ondanks het populaire geloof dat alle witte Boxers veel gezondheidsproblemen hebben, is de waarheid verre van dat. Dit betekent echter niet dat er niets met ze aan de hand is.

Het grootste gezondheidsprobleem bij witte Boxers is doofheid. Bijna 18% van de witte Boxers wordt doof geboren.

Doofheid kan worden veroorzaakt door het gebrek aan gepigmenteerde huid in het binnenoor van de hond. Het leidt tot atrofie van de zenuwuiteinden in de cruciale periode, vlak na de geboorte.

Zelfs als je witte Boxer doof blijkt te zijn, kan het nog steeds een prachtig huisdier zijn, en hij kan zelfs getraind worden! Ze vertrouwen niet op geluid voor commando’s. Deze Boxers zijn zeer bedreven in parate lichaamstaal en vertrouwen alleen op visuele aanwijzingen. Als u alleen uw handen gebruikt om ze te trainen, komt het met u beiden goed.

Verder is een witte Boxer niet anders dan elke andere Boxer. Elke Boxer pup heeft zijn eigen persoonlijkheid en temperament. Ze hebben allemaal dezelfde kans om agressief gedrag te ontwikkelen.

Wit zijn heeft geen invloed op de visuele kenmerken of de persoonlijkheidskenmerken van de Boxer.

Boxer Kleuren; Zwart: Is het mogelijk?

Er wordt veel gesproken over zwarte Boxers. Sommige potentiële Boxer kopers zijn zelfs actief op zoek naar deze puppies. Maar, hun zoektocht is tevergeefs.

Ook al zeggen de foto’s anders, een zwarte Boxer bestaat niet. Boxers hebben niet het gen dat verantwoordelijk is voor de zwarte vachtkleur. Als u toch een zwarte Boxer ziet, ga dan dichterbij en u zult zien dat die raszuivere Boxer slechts een heel donker gestroomd is.

Onbetrouwbare fokkers maken vaak gebruik van de onwetendheid van veel mensen om hen zwarte Boxers te verkopen. Vroeg of laat, als de pup volwassen is, komen ze erachter dat ze voor de gek zijn gehouden.

Prijs: Hoeveel kosten Boxer Puppies?

Een Boxer puppy zit op een stenen pad

De gemiddelde Boxer prijs begint bij $1.000 en kan oplopen tot $2.000. Natuurlijk zijn er Boxers, zoals we al besproken hebben, die een klein fortuin kosten.

Gewoonlijk kost een Boxer pup van een gerenommeerde fokker rond de $2.000. Maar een pup van een superieure raslijn kost tot $4.500!

Het is alleen aan u om uw budget te bepalen en te kiezen uit een Boxer van showkwaliteit of een Boxer van huisdierkwaliteit.

Mochten Boxers te duur voor je zijn, dan kun je overwegen een van hun mixen te nemen, zoals de Corgi Boxer mix of de Cane Corso Boxer mix.

Conclusie

Boxer hond bij de zee

Goed dat Boxer kleuren maar in drie standaard variaties komen. Anders zou het vreselijk moeilijk zijn om uit al deze schattige Boxer pups de leukste te kiezen. Nu hoeft u alleen nog maar te beslissen welke kleur en welke hondennaam uw Boxer moet hebben.

Het Boxer hondenras is een van de mooiste in de hondenwereld. Als je op zoek bent naar een puppy in de vorm van een volwassen hond, zoek dan niet verder. Stop hier en kies of u een reebruine, een gestroomde of een witte Boxer mee naar huis wilt nemen.

Lees Volgende: Grote Pyreneeën Kleuren: De waarheid over de witte berghond