19 Beste Hondenvoer voor Rottweilers + Voedingsbehoeften Gids

19 beste hondenvoeders voor Rottweilers + handleiding voedingsbehoeften

Delen is geven!

Dit bericht bevat affiliate links, en ik word gecompenseerd als je een aankoop doet nadat je op mijn links hebt geklikt.

Het vinden van het beste hondenvoer voor Rottweilers is waarschijnlijk het belangrijkste als het gaat om het verzorgen van Rotties.

De Rottweiler is een groot hondenras met een hoog energieniveau. Het is een van de beste waakhonden die er zijn, maar deze grote honden kunnen ook geweldige familie huisdieren zijn met de juiste hondentraining en socialisatie.

Net als elk ander hondenras zijn deze pups vatbaar voor bepaalde gezondheidsaandoeningen, en een van de beste dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat ze gezond en gelukkig zijn, is ze voeden met het beste hondenvoer voor Rottweilers dat je kunt vinden.

Maar hoe weet je welk voer het beste is? En hoe weet je zeker dat je je hond de juiste voeding geeft?

Maak je geen zorgen – wij dekken je!

Om je te helpen hebben we 19 producten opgesomd die beschouwd kunnen worden als het beste hondenvoer voor Rottweilers, en ze zijn gemakkelijk toegankelijk, dankzij websites als Chewy en Amazon. Dit omvat niet alleen voeding voor volwassen honden, maar ook voor Rottweiler pups.

Dit is wat we hebben ontdekt:

Beste hondenvoer voor Rottweilers – Beoordelingen
1. Taste Of The Wild Pacific Stream 4.7 / 5
2. Royal Canin Rottweiler Volwassen Droogvoer 4.4 / 5
3. Taste Of The Wild High Prairie 4.6 / 5
4. Eukanuba – Rottweiler Volwassen Droogvoer 4.7 / 5
5. Wellness Kern Graanvrij Wild 4.7 / 5
6. Amerikaanse Reis Zalm En Zoete Aardappel 4.6 / 5
7. Blue Buffalo Life Protection Formula 4.6 / 5
8. Merrick Backcountry Raw Infused 4.3 / 5
9. Holistic Select Giant Breed Recept 4.5 / 5
10. Zignature Zssential Multi-Proteïne Formule 4.7 / 5
11. Instinct Raw Boost 4.5 / 5
12. Nutro Ultra Adult Droogvoer 4.7 / 5
13. FirstMate Pacific Ocean Originele Formule 4.5 / 5
14. Blue Buffalo Wilderness Rocky Mountain 4.7 / 5
15. Fromm Gold Nutritionals Large Breed 4.7 / 5
16. Diamond Naturals Groot Ras 4.6 / 5
17. Royal Canin Rottweiler Puppy Droogvoer 4.9 / 5
18. Nulo Freestyle Hondenvoer in blik 4.6 / 5
19. Blue Buffalo Life Protection Puppy 4.6 / 5
Inhoud

toon

Inhoudsopgave

Beste hondenvoer voor Rottweilers

Naast vele andere gezondheidsproblemen zijn Rottweilers gevoelig voor zwaarlijvigheid. De beste manier om zwaarlijvigheid te voorkomen is ze gezond voer van hoge kwaliteit te geven, dat goed voor ze is.
Als je niet zeker weet naar welke merken voeding je moet kijken, zijn hier enkele producten die je zeker moet bekijken:

1. Taste Of The Wild Pacific Stream

Taste Of The Wild Pacific Stream

Belangrijkste voordelen:

  • Graanvrij
  • Gerookte zalm smaak
  • Rijk aan omega-aminozuren
  • Gemaakt in de U.S.A.

Taste Of The Wild Pacific Stream

Controleer de prijs op Chewy

Als u op zoek bent naar graanvrij hondenvoer voor honden van grote rassen met pluimvee-allergie, dan is dit misschien wel het best mogelijke product voor u. Het vermeldt zalm en vismeel als de eerste twee ingrediënten, en het is kipvrij.

Dit is een graanvrije formule, maar het bevat wel gluten, dus let daarop. Het hoge eiwitgehalte helpt uw pup een gezond gewicht te behouden en geeft hem voldoende gezonde voedingsstoffen om de hele dag actief te blijven.

Het recept is rijk aan aminozuren, vitaminen en mineralen die uw pup gezond houden en zijn vacht glanzend en weelderig.

Bedenk wel dat niet alle honden van de smaak van vis houden. Als je een kieskeurige eter hebt, heeft hij misschien wat tijd nodig om aan dit specifieke voer te wennen.

2. Royal Canin Rottweiler Volwassen Droogvoer

Royal Canin Rottweiler Volwassen Droogvoer

Belangrijkste voordelen:

  • Speciaal ontworpen voor volwassen Rotties
  • Brokken
  • Kippenbijproductmeel
  • Bevat L-carnitine

Royal Canin Rottweiler Adult Droogvoer

Controleer de prijs op Chewy

Royal Canin is een bekend hondenvoer merk dat enkele van de beste voedingen voor Rotties produceert die je kunt vinden. Het gebruikt kippenbijproducten als belangrijkste eiwitbron, en het is ook rijk aan kippenvet, bruine rijst, brouwersrijst en maïs.

Het product bevat ook taurine, DHA en EPA voor een goede hartfunctie. Het is verrijkt met L-carnitine en precies de juiste hoeveelheid eiwitten die uw hond altijd actief en alert houden.

Deze ingrediëntenlijst zal uw hond helpen magere spiermassa te behouden, wat uitstekend nieuws is voor zowel Europese als Amerikaanse standaardrotties, want beide kunnen profiteren van het behoud van hun klassieke, sterke uiterlijk.

Het voer is rijk aan ingrediënten en voedingsstoffen die de botontwikkeling bevorderen en voorkomen dat de honden zwaarlijvig worden.

3. Taste Of The Wild High Prairie

Taste Of The Wild High Prairie

Belangrijkste voordelen:

  • Graanvrije brokken
  • Hoog eiwitgehalte
  • Gemaakt in de U.S.A.
  • Glutenvrij

Taste Of The Wild High Prairie

Controleer de prijs op Chewy

Taste of the Wild is een van die merken die voer produceert volgens de overtuiging dat honden carnivoren zijn. Het bestaat uit meer dan 30% eiwit, waardoor uw hond voldoende energie heeft om in zijn behoeften te voorzien.

Dit hondenvoer bevat verschillende vleesbronnen om ervoor te zorgen dat uw pooch een zo natuurlijk mogelijk dieet krijgt. Dit omvat buffelvlees, lamsmeel en kippenmeel om het optimale dierlijke eiwitgehalte te creëren. Het bevat ook zoete aardappelen en erwten als gezonde bron van koolhydraten.

Dit voer is geweldig voor honden met een gevoelige maag, omdat het geen kunstmatige granen, kunstmatige smaakstoffen of conserveringsmiddelen bevat. Het is gemaakt in de V.S. onder de hoogste kwaliteitsnormen, dus u kunt er zeker van zijn dat het van topkwaliteit is.

Het recept bevat ook veel essentiële vitaminen die de gezondheid van volwassen Rottweilers kunnen helpen verbeteren. Dit is een wetenschappelijk geavanceerde formule die uitstekend is voor Rotties die die extra eiwitbron nodig hebben.

4. Eukanuba – Rottweiler Volwassen Droogvoer

Editor’s Choice

Eukanuba – Rottweiler Volwassen Droogvoer

Belangrijkste voordelen:

  • Brokken
  • Vermindert de opbouw van tandsteen
  • Hoog eiwitgehalte
  • Rijk aan vitaminen en L-carnitine

Eukanuba - Rottweiler Volwassen Droogvoer

Controleer de prijs op Chewy

Dit is een smakelijk hondenvoer dat een geweldige keuze is voor alle kieskeurige eters, terwijl het ook voldoet aan alle voedingsbehoeften voor Rottweilers. Uw hondjes zullen dol zijn op de smaak van dit gezonde voer!

Het is rijk aan vele hoogwaardige ingrediënten, waaronder bètacaroteen, vitamine E en L-carnitine. Dit zal helpen vet te verbranden en het hoge energieniveau van deze pups af te bouwen, terwijl het ook hun immuunsysteem verbetert.

Niet alleen dat, maar dit droogvoer is ook geweldig voor het gebit van uw hond. Het maakt gebruik van het 3-D DentaDefense System dat de mondverzorging van uw hond helpt en de opbouw van tandsteen voorkomt. Aangezien meer dan 80% van de volwassen honden een of andere vorm van tandvleesproblemen heeft, is dit uiterst nuttig.

Het vermeldt kip als eerste ingrediënt, gevolgd door kip bijproducten, maïsmeel, en volle granen. Hoewel al deze ingrediënten gezond zijn, is dit misschien niet de beste keuze voor een hond met voedselallergieën.

5. Wellness Core Graanvrij Wild

Wellness Kern Graanvrij Wild

Belangrijkste voordelen:

  • Graanvrij
  • Glutenvrij
  • Eend en lam maaltijd
  • Rijk aan probiotica en vitaminen

Wellness Kern Graanvrij Wild

Controleer de prijs op Chewy

Wellness is een ander bekend merk dat altijd de beste kwaliteit producten produceert. Het is geen verrassing dat het ook het beste hondenvoer voor Rottweiler honden heeft, en wel in hun Wellness Core recept.

Dit is een smakelijke en gezonde formule waar zelfs de meest kieskeurige eters dol op zullen zijn. Het is ook geschikt voor honden met een gevoelige maag, omdat het geen graan of gluten bevat.

De formule bevat eend als belangrijkste eiwitbron, maar is ook rijk aan konijn, lam, kalkoen en zwijn. Dit geeft het een hoog aantal eiwitbronnen, die uw pooch allemaal voldoende energie kunnen geven voor de hele dag.

De brokken zijn verrijkt met probiotica, antioxidanten, mineralen en vitaminen, evenals omega vetzuren. Dit zorgt niet alleen voor de gezondheid van uw hond, maar ook voor de kwaliteit van zijn vacht en huid.

6. American Journey Zalm En Zoete Aardappel

Amerikaanse Reis Zalm En Zoete Aardappel

Belangrijkste voordelen:

  • Droog hondenvoer
  • Graanvrij
  • Hoog eiwitgehalte
  • Rijk aan omega-3 en 6 vetzuren

Amerikaanse reis zalm en zoete aardappel

Controleer de prijs op Chewy

Dit Rottweiler hondenvoer bevat alles wat uw hond nodig heeft. Het is graanvrij, wat ook betekent dat het vrij is van maïs, soja en tarwe. Dit is goed nieuws voor gevoelige huisdieren, want het zal hun maag niet irriteren.

Het gebruikt echte, uitgebeende zalm als eerste ingrediënt, en het is ook verrijkt met zalmolie om hoge niveaus van gezonde aminozuren te garanderen. Dit zal helpen magere spiermassa op te bouwen terwijl het ook zijn vacht netjes houdt.

Dit voer is rijk aan antioxidanten, dankzij verschillende voedzame groenten en fruit die het bevat. Het bevat ook fytonutriënten die zeer gunstig zijn wanneer ze worden toegevoegd aan het dieet van de gewone Rottweiler.

Dit voer is goed voor het totale lichaam van uw Rottie, omdat het de ontwikkeling van ogen en hersenen kan helpen, terwijl het ook zijn energieniveau hoog houdt.

7. Blue Buffalo Life Protection Formula

Blue Buffalo Life Protection Formula

Belangrijkste voordelen:

  • Ontbeende kip als eerste ingrediënt
  • Bevat glucosamine
  • Geen bijproductmaaltijden
  • Rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten

Blue Buffalo Life Protection Formula

Controleer de prijs op Chewy

De beroemde Life Protection formule van Blue Buffalo is ontworpen om honden met een hoog activiteitenniveau te helpen gezonde botten en spieren te ontwikkelen. Het is rijk aan glucosamine, die ook de gezondheid van het hart van de hond verbetert.

Niet alleen dat, maar het bevat ook antioxidantrijke ingrediënten en LifeSource Bits; een gepatenteerde ingrediëntenlijst die een mix van hoogwaardige voedingsstoffen biedt.

De belangrijkste eiwitbron voor dit voer is eiwitrijke uitgebeende kip waar veel honden dol op zullen zijn. Alles is verrijkt met vitaminen en mineralen, dus het zal wonderen doen voor de gezondheid van uw hond.

Blue Buffalo staat bekend om het gebruik van echt vlees ingrediënten, en deze formule is niet anders. Het bevat ook havermout, maar is vrij van maïs en soja.

8. Merrick Backcountry Raw Infused

Merrick Backcountry Raw Infused

Belangrijkste voordelen:

  • Graanvrij
  • Gevriesdroogd rauw dieet droog hondenvoer
  • Echt uitgebeend rundvlees
  • Made in the U.S.A.

Merrick Backcountry Raw Infused

Controleer de prijs op Chewy

Dit is weer een graanvrij recept dat uw Rottweiler voorziet van alle natuurlijke ingrediënten die hij nodig heeft voor een goede ontwikkeling.

Dit is een zeer goed verteerbaar recept met een geweldige smaak, aroma en textuur. Als uw hondje een kieskeurige eter is, hoeft u zich geen zorgen te maken – hij zal zeker van dit voer houden. Het enige probleem dat zou kunnen optreden is als hij allergisch is voor bepaalde vleessoorten, omdat deze formule verschillende hoogwaardige eiwitbronnen bevat. Dit omvat uitgebeend rundvlees, lamsvlees en zalmmeel.

Enkele andere gezonde ingrediënten die dit hondenvoer heeft zijn zonnebloemolie, bosbessen, appels, taurine en vitamine B12 supplement. Zoals u kunt zien, is het rijk aan antioxidanten en verschillende andere gezonde ingrediënten.

De formule is vrij van gluten, onnatuurlijke smaken, kunstmatige ingrediënten en conserveringsmiddelen. Het is een van de beste hondenvoeders voor grote rassen die je kunt vinden.

9. Holistic Select Giant Breed Recept

Holistic Select Giant Breed Recept

Belangrijkste voordelen:

  • Echt kippenmeel als eerste ingrediënt
  • Glutenvrij
  • Rijk aan antioxidanten
  • Gemaakt in de U.S.A.

Holistic Select Giant Breed Recept

Controleer de prijs op Chewy

Deze voeding is helemaal gemaakt voor grote honden, en dan hebben we het niet alleen over de ingrediënten. Het komt in de vorm van grote brokken, dus uw pooch zal er graag op kauwen! Zo blijft ook zijn gebit in goede conditie.

De twee belangrijkste ingrediënten zijn echt kippenmeel en havermout, dus de formule zal uw pooch gezond en gelukkig houden. Het heeft precies het juiste eiwitgehalte om uw pup tevreden en vol energie te houden.

De formule wordt geleverd met een uniek Digestive Health Support System dat de gevoelige maag van uw pooch zal helpen. Dit is versterkt met probiotica, actieve spijsverteringsenzymen en gezonde vezels.

Deze voeding is gemaakt in de V.S., dus u kunt er zeker van zijn dat het van de best mogelijke kwaliteit is.

10. Zignature Zssential Multi-Protein Formula

Zignature Zssential Multi-Proteïne Formule

Belangrijkste voordelen:

  • Graanvrij
  • Laag caloriegehalte
  • Hoog eiwitgehalte
  • Glutenvrij

Zignature Zssential Multi-Proteïne Formule

Controleer de prijs op Chewy

Hoewel dit niet zo’n bekend merk is als sommige anderen op de lijst, is dit nog steeds een van de beste hondenvoeders voor Rottweilers die je kunt vinden. In feite is het een geweldige dieetoptie voor honden die op een gezond gewicht moeten komen, omdat het weinig calorieën bevat en een laag vetgehalte heeft.

De multi-proteïne formule is voornamelijk gebaseerd op zalm en kalkoenmeel, maar het is verrijkt met verschillende andere ingrediënten zoals erwten, kikkererwten en lijnzaad. Dit zorgt ervoor dat je pooch alles binnenkrijgt wat hij nodig heeft om voldoende energie te hebben zonder de toegevoegde calorieën.

Tegelijkertijd is dit recept rijk aan essentiële mineralen, vitaminen en antioxidanten. Ondanks dit alles is het een formule met beperkte ingrediënten, zodat het gemakkelijk is voor het spijsverteringsstelsel van uw hond en hem geen problemen oplevert.

Over het geheel genomen is dit een allrounder recept dat evenwichtige voeding kan bieden aan uw pooch.

11. Instinct Raw Boost

Instinct Raw Boost

Belangrijkste voordelen:

  • Eiwitrijke brokken en gevriesdroogde rauwe voeding
  • Echt kippenvlees
  • Graanvrij
  • Made in the U.S.A.

Instinct Raw Boost

Controleer de prijs op Chewy

Als u uw hond rauwe voeding hebt willen geven, maar nog niet de moed hebt om volledig over te schakelen op een rauw dieet, zijn deze droge brokken misschien een goede manier om te beginnen.

Het bestaat uit een combinatie van droogvoer en gevriesdroogde rauwe ingrediënten, waardoor het de perfecte mix is voor deze gigantische honden die een wilde geest hebben. Dit is een geweldige manier om inventief te zijn en toch niet te ver af te wijken van het gewone voer dat u uw hond geeft.

Het belangrijkste ingrediënt is kooivrije echte kip, dus uw hond heeft veel gezondheidsvoordelen van deze hoogwaardige voedingsstoffen. Niet alleen dat, maar het voer is rijk aan probiotica, zodat het de spijsvertering van uw hond kan helpen.

Dit voer wordt gemaakt in de VS, dus hoge kwaliteit is gegarandeerd. U weet precies wat uw hond eet en hoe gezond het is.

12. Nutro Ultra Adult Droogvoer

Nutro Ultra Adult Droogvoer

Belangrijkste voordelen:

  • Eiwitrijk
  • Bevat 15 superfoods
  • Geen kunstmatige ingrediënten
  • Non-GMO natuurlijke ingrediënten

Nutro Ultra Adult Droogvoer

Controleer de prijs op Chewy

Met echte kip als hoofdingrediënt is dit een uitstekende eiwitrijke voeding voor actieve honden zoals Rottweilers. In feite, als je kijkt naar het superfoodgehalte, is dit misschien wel het beste hondenvoer voor Rottweilers op onze lijst.

Naast kip bevat het verschillende andere gezonde ingrediënten, waaronder lamsmeel, zalmmeel, volkoren sorghum en verschillende andere volkoren ingrediënten. Helaas betekent dit ook dat dit hondenvoer niet geschikt is voor honden met een gevoelige maag.

Alle ingrediënten zijn afkomstig van gerenommeerde boeren en rigoureus getest om ervoor te zorgen dat ze non-GMO, veilig en gezond zijn. Zo weet u dat uw hond het beste van het beste krijgt.

Dit hondenvoer bevat geen kunstmatige conserveringsmiddelen of andere kunstmatige ingrediënten. Het gebruikt ook alleen vleeseiwit, wat betekent dat er geen soja of andere vulstoffen zijn.

13. FirstMate Pacific Ocean Originele Formule

FirstMate Pacific Ocean Originele Formule

Belangrijkste voordelen:

  • Graanvrij
  • Droge brokken
  • Eiwit uit één bron
  • Glutenvrij

FirstMate Pacific Ocean Original Formula

Controleer de prijs op Chewy

Dit is misschien wel het beste hondenvoer voor Rottweilers met een gevoelige maag, omdat het een enkele eiwitbron bevat, namelijk wilde haring. Deze formule met beperkte ingrediënten is een geweldige keuze voor als u bepaalde voedingsmiddelen vermijdt, omdat u precies weet wat erin zit.

Het is gemakkelijk verteerbaar, dankzij deze eenvoudige formule, dus zelfs oudere honden zouden het kunnen consumeren. Natuurlijk is het belangrijk om uw dierenarts te vragen of dit een goede beslissing is voor uw specifieke hond.

Het voer is rijk aan omega-3 en 6 vetzuren, die wonderen doen voor de vacht, de huid, het hart, de ogen en de hersenen van uw pup.

Als je vermoedens hebt over de kwaliteit, moet je weten dat dit voer in Canada wordt gemaakt, wat betekent dat het strenge kwaliteitscontroles heeft ondergaan.

14. Blue Buffalo Wilderness Rocky Mountain

Blue Buffalo Wilderness Rocky Mountain

Belangrijkste voordelen:

  • Graanvrij
  • Natuurlijke ingrediënten
  • Rijk aan vetzuren
  • Rund-, herten- en lamsvlees zonder been

Blue Buffalo Wilderness Rocky Mountain

Controleer de prijs op Chewy

Dit is een voedzaam en heerlijk hondenvoer dat perfect geschikt is voor Rottweilers. Het is rijk aan eiwitten, wat een uitstekende keuze is voor deze energieke honden, vooral als u ze uw huis laat bewaken.

Dit voer is een geweldig alternatief voor rauwe voeding, omdat het voornamelijk vleesingrediënten bevat. Het bevat echter ook wat fruit en groenten zoals veenbessen, bosbessen, peterselie en wortels. Al deze ingrediënten helpen het immuunsysteem van uw hond ziekten te bestrijden.

Het maakt gebruik van vier verschillende probiotische stammen om de spijsvertering verder te bevorderen, waardoor het een gezonde keuze is voor het spijsverteringsstelsel van uw pup.

Het recept is ook gemaakt zonder granen, dus het is zelfs goed voor pups die wat gevoeliger zijn.

15. Fromm Gold Nutritionals Grote Rassen

Fromm Gold Nutritionals Large Breed

Belangrijkste voordelen:

  • Toegevoegd kraakbeen voor gezonde gewrichten
  • Rijk aan prebiotica en probiotica
  • Hoog gehalte aan omega-vetzuren
  • Gemaakt in de U.S.A.

Fromm Gold Nutritionals Large Breed

Controleer de prijs op Amazon

Fromm staat erom bekend hondenvoer te maken voor alle hoektanden, en dit omvat ook enkele opties voor Rotties en andere grote rassen.

Dit droge hondenvoer bevat eendenmeel en kippenmeel als belangrijkste eiwitbronnen, evenals havermout en bruine rijst voor de koolhydraten. Dit maakt het een uitstekende keuze voor grote honden – het wordt zelfs geadverteerd voor honden die meer dan 50 pond wegen.

Alle ingrediënten die Fromm gebruikt zijn grondig geïnspecteerd door de USDA, zodat u er zeker van kunt zijn dat ze zo veilig mogelijk zijn. Zo weet u dat uw hond alleen de beste ingrediënten eet.

Niet alleen dat, maar de formule bevat een hoge verhouding omega-3 en omega-6 vetzuren. Dit helpt de vacht van uw hond en houdt ontstekingen weg.

16. Diamond Naturals Groot Ras

Diamond Naturals Large Breed

Belangrijkste voordelen:

  • Lamsmeel als eerste ingrediënt
  • Rijk aan superfoods
  • Bevat antioxidanten en prebiotica
  • Gemaakt in de U.S.A.

Diamond Naturals Large Breed

Controleer de prijs op Amazon

Dit is een familiemerk dat snel aan bekendheid wint door het hoogwaardige product dat het maakt. Dit specifieke hondenvoer is de perfecte combinatie van eersteklas ingrediënten en smakelijkheid, terwijl het ook redelijk betaalbaar blijft voor de meeste hondeneigenaren.

Het belangrijkste ingrediënt is gekweekt lamsvlees, waardoor het een hoogwaardige eiwitbron is. Dit geeft uw hond voldoende energie voor zijn dagelijkse taken. Omdat het rijk is aan prebiotica, zorgt het ook voor een gemakkelijke spijsvertering.

Dit hondenvoer is ook rijk aan superfoods zoals chiazaad, bosbessen, pompoen en boerenkool. Deze zullen uw pup voorzien van essentiële micronutriënten, terwijl ook het evenwicht in het lichaam van uw hond behouden blijft.

Aangezien het rijk is aan vetzuren, zal het er ook voor zorgen dat de vacht van uw hond zo gezond mogelijk is. Omdat alles in de VS wordt gemaakt, kunt u er zeker van zijn dat uw hond alleen het beste van het beste krijgt.

Beste hondenvoer voor Rottweiler Puppy

Rottweiler pups kunnen de meeste voedingsmiddelen die voor volwassen honden worden gemaakt niet eten. Ze hebben andere voedingsbehoeften omdat ze zich nog ontwikkelen.

Niet alleen dat, maar hun magen zijn gevoelig en nog niet gewend aan veel ingrediënten. Sommige jonge pups kunnen zelfs een tijdje geen droogvoer eten!

Hier is het beste hondenvoer voor een Rottweiler pup:

1. Royal Canin Rottweiler Puppy Droogvoer

Editor’s Choice

Royal Canin Rottweiler Puppy Droogvoer

Belangrijkste voordelen:

  • Rijk aan eiwitten
  • Brokken
  • Rijk aan eiwitten en prebiotica
  • Hoog gehalte aan calcium, eiwit, L-carnitine en fosfor

Royal Canin Rottweiler Puppy Droogvoer

Controleer de prijs op Chewy

Dit is waarschijnlijk het beste hondenvoer voor een Rottweiler pup dat u kunt vinden. Het is ontworpen voor raszuivere Rotties, met de specifieke voedingsbehoeften van de puppy van een groot ras in gedachten. Om precies te zijn, het is gemaakt voor honden jonger dan 18 maanden.

Dit voer voorziet uw puppy van een evenwichtige voeding die kan bijdragen aan een gezonde ontwikkeling van botten, spieren en het immuunsysteem. Het levert 100% van de voedingsstoffen die een puppy nodig heeft.

De brokken zijn ook ontworpen om precies de juiste grootte en consistentie te hebben voor deze hond van een groot ras. Royal Canin beweert zelfs een team van deskundigen te hebben ingehuurd die precies de juiste brokjesmaat voor de brede kaak van de hond hebben bepaald.

De belangrijkste eiwitbron is kippenbijproductmeel, gevolgd door brouwersrijst, tarwe, bruine rijst en kippenvet. Dit geeft precies de juiste verhouding tussen eiwit, vet en koolhydraten.

2. Nulo Freestyle Hondenvoer in blik

Nulo Freestyle Hondenvoer in blik

Belangrijkste voordelen:

  • Gemaakt met echte kalkoen- en zalmbouillon
  • Rijk aan fosfor en calcium
  • Graanvrij
  • Glutenvrij

Nulo Freestyle Hondenvoer in blik

Controleer de prijs op Chewy

Dit is een geweldige puppy formule geschikt voor pups die nog niet gespeend zijn van nat hondenvoer. Dit is een blikvoeding met een pate textuur die uw Rottweiler pups graag zullen eten!

De formule bevat veel DHA, dankzij de zalmolie die erin zit. Dit is essentieel voor de cognitieve ontwikkeling van uw pup. Met dit voer zal hij opgroeien tot een sterke en intelligente hond, zoals dit ras hoort te zijn.

Tegelijkertijd bevat het recept geen graan of gluten, waardoor het een uitstekende keuze is voor de gevoelige buik van een puppy.

U kunt dit voer zelfs gebruiken als droogvoer topper voor puppy’s die in het overgangsproces zitten. Zo kun je ze helpen om veel sneller te beginnen met het eten van droog hondenvoer.

3. Blue Buffalo Life Protection Puppy

Blue Buffalo Life Protection Puppy

Belangrijkste voordelen:

  • Hoogwaardige eiwitbron
  • Rijk aan DHA en ARA
  • Rijk aan antioxidanten
  • 100% natuurlijke ingrediënten

Blue Buffalo Life Protection Puppy

Controleer de prijs op Amazon

Blue Buffalo Life Protection formule is al bekend onder hondenliefhebbers, en dit is zijn aangepaste versie ontworpen voor de kleintjes. Het bevat alle noodzakelijke ingrediënten voor een goede puppyvoeding.

Dit is een geweldig hondenvoer dat gebruikt kan worden vanaf het moment dat uw puppy droogvoer begint te eten tot aan de volwassenheid.

Dit is onder andere mogelijk dankzij de bijna perfecte fosfor- en calciumverhouding, samen met hoogwaardige uitgebeende kip als eiwitbron.

Dit voer bevat geen bijproducten van vlees of kunstmatige ingrediënten, en er zijn geen vulstoffen. Het bevat echter wel hele granen zoals havermout, gerst en bruine rijst, dus houd daar rekening mee.

Enkele andere nuttige ingrediënten zijn visolie en linolzuren die dienen als bron van gezonde aminozuren.

Rottweiler Voedingsbehoeften

Rottweiler met kom die omhoog kijkt

Zoals gezegd zijn Rottweilers een groot hondenras en als zodanig hebben ze veel voer van topkwaliteit nodig. Dit betekent echter weinig als u niet zeker bent van de voedingsbehoeften van uw hond.

In feite zou, ongeacht het hondenras, voeding het belangrijkste moeten zijn om naar te kijken bij het kiezen van het juiste hondenvoer voor uw hond.

Honden eten niet dezelfde dingen als mensen. Hun voedingsbehoeften zijn anders dan de onze. Hun belangrijkste energiebron komt bijvoorbeeld van eiwitten en niet van koolhydraten, iets wat veel hondeneigenaren lijken te vergeten.

Hier is een snel overzicht van wat uw hond nodig heeft in zijn voeding:

Eiwit

Eiwit is het belangrijkste ingrediënt waar je naar moet kijken als je controleert of het hondenvoer dat je hebt gekozen de juiste voeding heeft voor je pup.

Hoewel honden omnivoren zijn, is vlees nog steeds het belangrijkste ingrediënt in hun dieet. Als zodanig moet het beste hondenvoer voor Rottweilers minstens 22% eiwit bevatten.

Vetzuren

Honden hebben aminozuren nodig – vooral omega-3 en omega-6 vetzuren – om hun vacht en huid gezond te houden. Dit zijn voedingsstoffen die Rottweilers een prachtige glans geven waarmee ze zich onderscheiden van de rest.

Vetzuren zijn ook essentieel om hartproblemen te voorkomen. Ze kunnen honden helpen een gezond hart te krijgen en de kans op aandoeningen zoals cardiomyopathie te verminderen.

De beste bron van vetzuren is visolie, maar u kunt het ook vinden in kokosolie en andere soortgelijke ingrediënten.

Koolhydraten

Honden hebben niet echt koolhydraten nodig in hun dieet; tenminste niet in dezelfde hoeveelheid als mensen. Hun belangrijkste energiebron is eiwit, en koolhydraten doen honden meestal alleen maar aankomen.

Niet alleen dat, maar veel koolhydraatbronnen zijn granen die de gevoelige maag van een hond kunnen schaden.

Goede bronnen van koolhydraten in hondenvoer zijn bruine rijst en zoete aardappelen. Vermijd ingrediënten als witte rijst.

Vezel

Vezels bevorderen de spijsvertering en zorgen ervoor dat de darmen van de hond soepel werken. Maar te veel vezels kunnen diarree veroorzaken, en daarom moet je niet overdrijven.

De juiste hoeveelheid vezels die hondenvoer moet hebben ligt ergens tussen 3% en 5%. Dit is de optimale hoeveelheid om een regelmatige stoelgang te bevorderen en tegelijkertijd hun energieniveau op peil te houden.

Vitaminen en mineralen

supplementen voor honden

Vitaminen en mineralen zijn essentieel voor het immuunsysteem van de hond. Ze houden uw hond gezond en verminderen de kans op veel gezondheidsaandoeningen.

Enkele van de goede mineralen zijn:

– Calcium

– Fosfor

– Magnesium

– Kalium

– Chloride

– Natrium

– Zink

– Zwavel

– Jodium

Wat vitaminen betreft, enkele van de belangrijkste zijn:

– Vitamine A

– Vitamine C

– Vitamine D

– Vitamine E

– Vitamine K

– Vitamine B

Er zijn nog twee andere belangrijke supplementen die een hondenvoer moet hebben, en dat zijn chondroïtine en glucosamine. Deze twee, vooral gecombineerd, houden het kraakbeen gezond, waardoor de kans op orthopedische problemen, zoals heup- en elleboogdysplasie, afneemt.

Vullers

Ten slotte heb je misschien ook gehoord van vulstoffen. In tegenstelling tot andere voedingsstoffen die we hebben opgesomd, moeten vulstoffen koste wat kost worden vermeden. Hieronder vallen ingrediënten als soja, maïs en tarwe.

Vulstoffen voegen geen enkele voedingswaarde toe aan het hondenvoer, en ze zijn niet goed voor het dieet van uw hond. Integendeel – de meeste zijn zeer schadelijk en kunnen ervoor zorgen dat uw hond aankomt.

Sommige vulstoffen kunnen zelfs een allergische reactie veroorzaken, en dat is niet iets wat u wilt!

Hoe kies je het beste hondenvoer voor Rottweilers?

Rottweiler die buiten staat en wegkijkt

Als je eenmaal de voedingsbehoeften van je hond hebt begrepen, is de kans groot dat je denkt dat je alles weet over het kiezen van het beste hondenvoer voor Rottweilers. Zo eenvoudig is het echter niet.

Alleen omdat u weet wat een hond qua voeding wel en niet moet eten, betekent niet dat u precies weet welke ingrediënten goed en welke slecht zijn.

Hier zijn enkele kenmerken die het beste hondenvoer voor Rottweilers moet hebben:

Het mag geen vleesbijproducten of ongeïdentificeerde vleesmaaltijden bevatten.

Hoewel eiwit de belangrijkste voedingsstof is voor honden, is het belangrijk om te weten waar dit eiwit vandaan komt. Veel hondenvoer van lage kwaliteit (maar ook sommige vrij dure merken!) gebruiken vleesmeel of dierlijke bijproducten.

In wezen is er niets mis met het gebruik van vleesbijproducten of vleesmaaltijden – behalve dat ze er niet zo aantrekkelijk uitzien. Uw hond zal er waarschijnlijk dol op zijn, en ze kunnen voldoen aan de voedingsbehoeften van uw hond.

Het probleem is wanneer sommige merken niet specificeren welke diersoorten worden gebruikt voor hun vleesmaaltijden. Niet alle dieren worden als wenselijk beschouwd, en niet alle vlees is even voedzaam. Als het voedsel gewoon het label gebruikt “vleesmeel, vermijd het. Zoek in plaats daarvan naar levensmiddelen met etiketten alskippenmeel, “varkensmeelen “kalkoenmeel.

Evenzo worden niet alle delen van een dier als voedzaam of gezond beschouwd. Daarom is het altijd beter om bijproducten van een dier te vermijden. Maar als je moet kiezen, hou je altijd aan labels zoals “bijproducten van kip of “bijproducten van kalkoen in plaats van niet-geïdentificeerde etiketten.

Het heeft hele proteïne als eerste ingrediënt

kom hondenvoer op tafel

We hebben al gezegd dat honden omnivoren zijn, geen vleeseters. Toch moeten vlees en eiwitten het hoofdingrediënt van hun voeding zijn – vooral als het gaat om sterke honden zoals Rottweilers.

Het eerste ingrediënt op de ingrediëntenlijst is het ingrediënt dat het meest gebruikt wordt bij het maken van dat hondenvoer. Daarom moet u altijd op zoek gaan naar voer met hele eiwitten bovenaan de ingrediëntenlijst.

Een ding dat veel hondenbezitters hebben gehoord is dat hele eiwitten, evenals sommige andere ingrediënten, zoals vers voer, veel water bevatten. Dit kan enige bezorgdheid veroorzaken, omdat ze geloven dat dit betekent dat ze niet zo voedzaam zijn.

Niet alleen dat, maar ze denken dat dit betekent dat het werkelijke percentage gebruikte hele eiwitten lager is dan aangegeven, want als je het voer droogt, verdampt al het water, en koolhydraten zoals rijst en aardappelen, zouden echt bovenaan staan.

Dit is een van de redenen waarom sommige Rottweiler eigenaren hun honden liever voer geven dat vleesmeel vermeldt dan heel vlees.

Om duidelijker te maken of de hoeveelheid vlees juist is, moet u kijken naar het eiwitpercentage, want dat is een goede indicator of er werkelijk voldoende vlees zit in het hondenvoer dat u bekijkt.

Als het eiwitpercentage geschikt is en heel vlees als eerste ingrediënt wordt vermeld, is dat een geweldig teken. In feite is dit misschien wel het grootste teken dat het voer dat u bekijkt van hoge kwaliteit is.

Het bevat geen kunstmatige ingrediënten

U moet altijd streven naar hondenvoer dat gemaakt is van hoogwaardige ingrediënten. Dit betekent dat het geen kunstmatige ingrediënten bevat zoals kleur, smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

Kunstmatige smaakstoffen maken het voer lekkerder; als het voer echter gemaakt is van kwaliteitsingrediënten, is het niet nodig om een kunstmatige smaakstof te gebruiken. Dit komt omdat het voedsel lekker genoeg is zonder enige toevoegingen.

Kunstmatige kleuren worden alleen voor mensen gebruikt, en honden geven er niet echt om – maar ze kunnen zeer schadelijk zijn voor honden. Conserveringsmiddelen daarentegen maken het voer langer houdbaar.

Al deze ingrediënten hebben geen enkele voedingswaarde, kunnen allergieën veroorzaken, en kunnen zelfs het risico op sommige gezondheidsaandoeningen verhogen.

Het heeft veel antioxidanten

spinazie en wortelen

Samen met de vitaminen en mineralen die we al genoemd hebben, moet goed hondenvoer ook veel antioxidanten bevatten. Deze zijn van vitaal belang voor het immuunsysteem van uw Rottie omdat ze het lichaam helpen zich te ontdoen van schadelijke vrije radicalen.

Er zijn ook aanwijzingen dat antioxidanten kunnen helpen bij het bestrijden van verschillende ernstige gezondheidsproblemen, waaronder kanker. Dit komt omdat ze het DNA in de cellen zouden kunnen beschermen.

Fruit en groenten zijn rijk aan antioxidanten, en daarom moet het beste hondenvoer voor Rottweilers enkele verse ingrediënten bevatten. Dit omvat spinazie, wortelen, veenbessen, bosbessen, boerenkool, appels, enzovoort.

Het bevat Probiotica

Probiotica zijn nuttige bacteriën die van nature de darmen van uw hond koloniseren. Ze helpen bij een goede spijsvertering en houden schadelijke bacteriën op afstand.

Als zodanig zijn probiotica essentieel voor de goede werking van de spijsvertering van uw hond. Veel hondenvoer van hoge kwaliteit bevat probiotica op de ingrediëntenlijst. Zoek naar voer met meer dan één probiotische stam.

Het is rijk aan Omega-3 vetzuren

visolie in capsules op tafel

Hoewel zowel omega-3 als omega-6 essentiële vetzuren heilzaam zijn, neemt omega-3 de leiding. Dat komt omdat omega-6 vetzuren veel gemakkelijker aan uw hond te geven zijn. Ze zitten in veel soorten vlees, groenten en vet voedsel.

Daarentegen zijn omega-3 vetzuren veel uitdagender om te verstrekken. Je vindt ze in lijnzaad en in vette vis zoals sardines, ansjovis en zalm. Je vindt ze ook in visolie.

Bedenk wel dat als uw hondenvoer al rijk is aan omega-3 vetzuren, het niet nodig is om visoliesupplementen te gebruiken. Het lichaam van uw hond zou te veel van deze vetzuren kunnen hebben, en dat is niet goed.

Het is gemaakt in een land met hoge normen voor kwaliteitscontrole

Er is niets erger dan besmet voedsel te kopen of voedsel te krijgen dat niet aan de kwaliteitsnormen voldoet. In feite kan dit naar buiten toe gevaarlijk zijn.

Om er zeker van te zijn dat je voedsel aan hoge veiligheidsnormen voldoet, moet je je houden aan voedsel dat gemaakt is in landen die bekend staan om hun hoge mate van controle. Dit omvat de V.S., de E.U., het V.K., Canada, Australië en Nieuw Zeeland.

Rottweiler Gezondheidsproblemen

droevige Rottweiler liggend op bank

Rottweilers zijn, net als elk ander hondenras, vatbaar voor enkele gezondheidsproblemen. Ondanks hun grote formaat kunnen ze nogal gevoelig zijn, dus je moet op zoek gaan naar hondenvoer dat hen helpt sterk en gezond te blijven.

Enkele gezondheidsproblemen waar Rottweilers vatbaar voor zijn die (geheel of gedeeltelijk) voorkomen kunnen worden met het beste hondenvoer voor Rottweilers zijn onder andere:

– Obesitas: Dobermans zijn extreem gevoelig voor overgewicht. Dit kan leiden tot vele andere gezondheidsproblemen, zoals gewrichts- en botproblemen.

– Gewrichtsproblemen: De gezondheid van de gewrichten is heel belangrijk, want Rotties zijn gevoelig voor orthopedische problemen zoals heupdysplasie, elleboogdysplasie en osteochondritis dissecans.

– Gastric Dilation Volvulus (Bloat): Deze gezondheidstoestand is waarschijnlijk de meest plotselinge doodsoorzaak bij vrij jonge Rottweilers. Het treedt op wanneer de maag van de hond zich vult met gas, en dan draait, waardoor het gas in de darmen wordt opgesloten. Dit is niet alleen pijnlijk, maar ook levensbedreigend, en het kan uw hond binnen enkele uren het leven kosten.

– Kanker: Rotties lopen een vrij hoog risico op verschillende soorten kanker. Dit omvat osteosarcoom, lymfoom, en overgangscelcarcinomen. Hoewel de belangrijkste oorzaak van kanker genetica is (daarom moet u alleen honden kopen van gerenommeerde Rottweiler-fokkers), kunt u de kans een beetje verkleinen door uw hond voer te geven dat rijk is aan antioxidanten.

– Voedselallergieën: Rotties zijn gevoelig voor voedselallergieën. Sommige zijn erfelijk, andere ontwikkelen zich na verloop van tijd. Dit kan resulteren in een droge, jeukende huid, meer verharen en een maag die van streek is. Veel voorkomende oorzaken van allergieën zijn kunstmatige smaak- en kleurstoffen, granen en gluten, maar een hond kan voor bijna elk ingrediënt allergisch worden.

FAQs

Wat is het beste hondenvoer voor senioren?

nat hondenvoer in oranje kom

Oudere honden hebben andere voedingsbehoeften dan volwassenen. Ze zijn minder actief en hun stofwisseling is veel trager. Dit betekent dat ze minder calorieën en minder eiwitten en vet moeten eten.

Ook zullen veel senior honden door hun leeftijd problemen hebben met hun mondgezondheid. Ze kunnen problemen hebben met het eten van droog hondenvoer, en daarom kun je misschien beter overstappen op natvoer.

Vergeet niet dat hun magen gevoeliger zijn dan die van volwassen honden. Geef ze daarom natuurlijke recepten zonder kunstmatige ingrediënten, en zorg voor veel probiotica en antioxidanten.

Welk voer is goed voor honden met een gevoelige maag?

Rottweilers zijn een ras met een gevoelige maag. Ze staan erom bekend dat ze problemen hebben met het verteren van gluten, zuivel, en zelfs sommige ingrediënten waarvan je zou denken dat ze volkomen gezond zijn.

Daarom is het belangrijk om ze een uitgebalanceerd dieet te geven met voedingsmiddelen die rijk zijn aan probiotica. Probiotica zijn een geweldig ingrediënt om hoektanden met een gevoelige maag te helpen.

Je moet ook vermijden om je Rottie traktaties te geven, vooral als ze gevuld zijn met kunstmatige ingrediënten, suiker en smaken. Hetzelfde geldt voor zuivel, waarvan bekend is dat het spijsverteringsproblemen veroorzaakt.

Wat is het beste hondenvoer voor Rottweilers met allergieën?

Rotties kunnen allergisch zijn voor verschillende dingen. Toch lijken de meeste van hen allergisch te zijn voor ingrediënten als kip, kalkoen, rundvlees, zuivel, granen, vulstoffen en additieven.

Het is belangrijk om uw dierenarts te raadplegen voordat u er helemaal zeker van kunt zijn dat uw hond een voedselallergie heeft. Een deskundige kan u laten weten wat het juiste dieet voor uw hond is en wat u hem moet voeren.

Veel Rotties zijn ook allergisch voor graan en gluten, dus je kunt ook overwegen om ze graanvrije en glutenvrije voeding te geven. Doe dit echter niet voordat je eerst een dierenarts hebt geraadpleegd.

Hoe vaak moet ik mijn Rottweiler Puppy voeren?

Rottweiler Puppy die blauwe kom vasthoudt

Wanneer de puppy van de moedermelk is gespeend, moet u hem veel kleine maaltijden geven – vier maaltijden per dag is ideaal. Naarmate hij ouder wordt, moet dit aantal verminderen.

Een puppy van vijf tot zes maanden moet drie tot vijf kopjes hondenvoer per dag eten, verdeeld over twee tot drie maaltijden. Daarna, als hij opgroeit, moet hij vier tot zes bekers eten, en het aantal maaltijden moet worden verminderd tot twee.

Wat Moet Ik Mijn Rottweiler Puppy Voeden?

Puppy’s hebben meer energie nodig dan volwassen honden, omdat ze niet alleen actiever zijn, maar ook groeien. Daarom moet hun voeding meer eiwitten bevatten – 30 tot 35% is het beste, maar zelfs een hoger percentage is prima.

Ook mag puppyvoer een grotere hoeveelheid vetten bevatten, omdat ze dan sneller energie verbranden. Ga alleen niet te ver! Als uw puppy overgewicht krijgt, kan hij ernstige gezondheidsproblemen krijgen.

Is natvoer beter dan droogvoer?

Dit hangt volledig af van de leeftijd, de gezondheid en de voorkeuren van uw hond. Zoals gezegd, moeten puppies vooral natvoer eten tot ze een bepaalde leeftijd bereiken. Oudere honden geven misschien de voorkeur aan droogvoer.

Er zijn goede en slechte kanten aan beide. Natvoer kan honden helpen meer water op te nemen, en dus zichzelf te hydrateren, maar dit kan leiden tot diarree. Aan de andere kant kan te veel droogvoer constipatie veroorzaken, maar het kost minder, gaat langer mee, en is goed voor de mondgezondheid.

In het algemeen kan het het beste zijn om beide te combineren, omdat uw hond dan de evenwichtige voeding krijgt die hij nodig heeft.