13 Beste borstels voor Havanezers die je een Groomer zullen maken

13 Beste Borstels Voor Havanezers Die Je Een Verzorger Zullen Maken

Sharing is caring!

Disclosure: Dit bericht bevat affiliate links, en ik word gecompenseerd als je een aankoop doet nadat je op mijn links hebt geklikt.

Het Havanezer hondenras laat zeker niemand onberoerd. Met hun lange en zijdeachtige vacht is de Havanezer een bewonderenswaardige pup. De nationale hond van Cuba staat ook bekend als “klittenbandhond”, maar niet om zijn kleverige vacht.

Zijn ongewone bijnaam komt voort uit het feit dat ze zich gemakkelijk aan hun baasjes hechten, en ze houden ervan affectie te tonen. Maar, hun vacht? Oh, hun vacht is iets extra’s: glanzend, zijdeachtig, lang, en zacht in beide lagen.

Maar dat blijft niet zo als je hem niet goed behandelt. De vacht van de Havanezer heeft goed hondenvoer, regelmatig baden en borstelen nodig om mooi en gezond te blijven. Om die taak met succes uit te voeren, heb je een aantal goede hulpmiddelen nodig.

Je hebt goede tondeuses nodig, spuitflessen, shampoos voor de gevoelige huid, tandpasta, tandenborstels, kammen, en natuurlijk goede verzorgingsborstels. Maar, je kunt niet zomaar elke hondenborstel gebruiken!

Wist u dat er goede borstels zijn voor langharige honden en goede borstels voor kortharige honden? Niet elke borstel werkt hetzelfde bij elke hond. Zelfs showhonden hebben speciale borstels nodig.

Omdat de Hav een langharige pooch is, hebben we een lijst opgesteld met de beste borstels voor een Havanezer. Na het lezen hiervan verander je in een echte trimsalon, let op onze woorden!

Naam Beoordeling
1. FURminator Dubbele Hondenborstel 4,4
2. Safari Scheidingskam (Keuze van de redactie) 4,4
3. Kenchii Zwijn & Nylon Borstel (Editor’s pick) 5
4. Hertzko Langbladige Kam 4,3
5. Hertzko Zelfreinigende Slickerborstel 4,5
6. Martha Stewart dubbelzijdige hondenkam 4,1
7. Hertzko Hond & Kattenmattenverwijderaar 4,1
8. Safari Draadpen Bamboe handvat 4,6
9. FURminator langhaar hond ontharen gereedschap 4,7
10. Hertzko Hond & Hond; Kattenhaarborstel & Haardroger 4,2
11. Safari dubbele rij ondervachthark 4,6
12. Frisco Verzorgingshandschoen 4,2
Inhoud

toon

1. FURminator Dubbele Hondenborstel

FURminator Dubbele Hondenborstel

Belangrijkste voordelen:

  • 2 in 1 product
  • Betaalbare prijs
  • Verwijdert matten en klitten
  • Geeft de vacht zijn glans terug

FURminator Dubbele Hondenborstel

Controleer de prijs op Chewy

Bijna elke huisdiereigenaar, ongeacht of je een Poedel of een Havanezer bezit, heeft gehoord over de FURminator. Het wordt gepresenteerd als de ultieme hondenborstel die elke eigenaar zou moeten kopen. Maar is dat echt zo?

De FURminator IS echt zo goed. We hebben hier een dubbelzijdige hondenborstel met pennen aan de ene kant en borstelharen aan de andere kant. De FURminator Dual Hondenborstel is precies wat het zegt dat het is: een ergonomisch ontworpen hondenborstel die zowel borstelt als matte vacht verwijdert.

De pennenborstel wordt meestal gebruikt bij honden met een lange vacht. De lange pinnen dringen diep door in de vacht van de hond en bereiken alle knopen, matten en klitten. De borstel van varkenshaar, d.w.z. die van nylon, kan worden gebruikt voor alle vachttypes en -lengtes. Hij geeft de vacht zijn definitieve uiterlijk en bevordert de natuurlijke glans die alle honden hebben.

De FURminator heeft nu een complete lijn verzorgingsproducten. Als u deze borstel gebruikt samen met hun shampoos, conditioners, of ontwarrende sprays, zal uw Havanezer een mooie, glanzende en vooral gezonde vacht hebben!

Met een prijs van slechts $15,99, kun je zeggen dat het echt een koopje is als je bedenkt hoeveel hulp deze borstel biedt in termen van minder hondenhaar rond het huis.

2. Safari Scheidingskam (Keuze van de redactie)

Editor’s Pick

Safari Scheidingskam

Belangrijkste voordelen:

  • Lage prijs
  • Dringt diep door in de vacht
  • Pijnloos kammen verwijdert dode haren
  • Gemakkelijk vast te pakken handvat

Safari Verzorgingskam

Controleer de prijs op Chewy

Alle langharige honden moeten grondig worden gekamd. Als u een van deze pupsters bezit, dan weet u waarschijnlijk wel wat er allemaal in de vacht terecht kan komen: van bladeren tot vuil en dode insecten.

Daarom heb je een verharingskam nodig, en deze Safari verharingskam voor langharige honden is een van de beste (en goedkoopste!) keuzes op Chewy.

Dit is een speciaal ontworpen verzorgingshulpmiddel dat dode vachtharen optilt. Met zijn lange tanden dringt deze kam diep door in de ondervacht, borstelt deze uit en masseert de huid eronder.

De korte tanden zijn er om het losse haar op te vangen. Hoewel hij er puntig en potentieel gevaarlijk uitziet, heeft de Safari Shedding kam eigenlijk gladde en afgeronde tanden. Ze kunnen uw hond helemaal geen pijn doen. In feite zijn ze heel zachtaardig!

Hondentrimmers beweren dat kammen als deze hun werk beter doen dan welke borstel dan ook. De Safari kam is effectief en pijnloos. Een bonuskant is het gevormde houten handvat dat gemakkelijk vast te pakken is en zeer duurzaam.

Als u op zoek bent naar de beste helper als het gaat om het oplossen van die klittenproblemen, dan is de Safari Scheerkam uw maatje.

3. Kenchii Zwijn & Nylon Borstel (Keuze van de redactie)

Editor’s Pick

Kenchii Zwijn & Nylon Borstel

Belangrijkste voordelen:

  • Versterkte borstelharen
  • Duurzaam ontwerp dat bestand is tegen breken
  • Borstelharen zorgen voor een gladde afwerking
  • Gemakkelijk vast te pakken handvat

Kenchii Zwijn &; Nylon Borstel

Controleer de prijs op Chewy

Deze borstel is misschien aan de dure kant en kost 26 dollar, maar als je hem eenmaal hebt, heb je levenslang geen andere borstel meer nodig. De Kenchii Boar & Nylon borstel kan gebruikt worden op zowel honden als katten! Maar, kan het worden gebruikt op uw Havanezer? Natuurlijk!

Deze borstel is een van de beste borstels voor een Havanezer vanwege de antistatische haren van zwijn en nylon. De vacht wordt prachtig glanzend na gebruik van deze borstel!

Toen we zeiden dat je nooit meer een andere borstel nodig hebt, meenden we dat ook echt. Deze borstel wordt geleverd met versterkte borstelharen om verlies van haren na verloop van tijd te voorkomen. Met andere woorden, hij is extreem duurzaam, en zelfs professionele hondentrimmers gebruiken hem. Gemaakt om lang mee te gaan, de borstel is gemaakt van Maplewood constructie met een hoogwaardig en stevig ontwerp. Als u hem laat vallen, zult u hem niet snel breken!

Sommige mensen noemen het “de afwerkingsborstel” omdat het ervoor zorgt dat uw hond een gladde, zachte en zijdeachtige vacht heeft. U zult geen spijt hebben van de aankoop van de Kenchii borstel met varkenshaar.

4. Hertzko Langbladige Kam

Hertzko Langbladige Kam

Belangrijkste voordelen:

  • Roestvrijstalen messen die niet aan het haar trekken
  • Snijdt door de matten en klitten zonder uw Havanezer pijn te doen
  • Comfortabele grip en anti-slip handgrepen
  • Gemakkelijk vast te houden en mee te werken

Hertzko Langbladige Kam

Controleer de prijs op Chewy

Een eigenaar van een langharige hond of een Havanezer zou niet zonder een goede demattende kam moeten zitten. Elke mat houdt niet alleen vuil vast zoals modder, bladeren of insecten, maar ook vocht en een onaangename geur. Dergelijke omstandigheden zijn ideaal voor bacteriegroei. U wilt toch niet dat uw hond last krijgt van infecties of huidirritaties?

Nou, schaf dan een goede ontvlooiingskam aan! Deze van Hertzko doet wonderen, zelfs bij katten! In eerste instantie ziet deze kam er misschien nogal professioneel uit. Dat komt omdat het dat ook is. De Hertzko opruimkam is een hoogwaardige verzorgingstool die dode haren, huidschilfers, knopen en klitten verwijdert.

Het speciale bladontwerp is gemaakt om zachtjes door gematteerd haar te gaan zonder het eruit te trekken en pijn te veroorzaken. De kam ziet er misschien gevaarlijk uit, maar dat is hij niet. Hij heeft afgeronde uiteinden die uw Havanezer geen pijn doen.

Wanneer u de Hertzko ontvlooiingskam gebruikt, kamt u uw hond en masseert u zijn huid. Het masseren van zijn huid bevordert een goede doorbloeding en zorgt voor haargroei.

Het handvatontwerp van deze kam is mooi gedaan, met een comfortabele grip en anti-slip rubberen handvatten. Mocht je veel moeten ontklitten, dan zal je hand geen pijn doen tijdens het gebruik van Hertzko. De prijs is een beetje duur, $29,98, maar Chewy heeft vaak goede aanbiedingen, dus zorg ervoor dat je de uitverkoop volgt.

5. Hertzko Zelfreinigende Slickerborstel

Hertzko Zelfreinigende Slickerborstel

Belangrijkste voordelen:

  • Automatische terugtrekknop voor een gemakkelijke schoonmaakfunctie
  • Gebogen borstelharen die diep in de vacht gaan
  • In staat om zelfs de ergste knopen op te lossen
  • Gemakkelijk te gebruiken

Hertzko Zelfreinigende Slickerborstel

Controleer de prijs op Chewy

Zelden geniet iemand van het schoonmaken na het borstelen van zijn hond. Nou, met Hertzko’s Zelfreinigende slickerborstel zal dat geen probleem meer zijn. Deze slickerborstel komt met het krachtige vermogen om de vacht van uw hond te borstelen en het achter te laten met een sprankelende glans.

Een nog krachtiger vermogen komt met een druk op de automatische retractieknop, die de borstelharen terug in de borstel trekt. De borstel is meteen haarvrij, en u hoeft hem niet zelf schoon te maken of rond het huis te jagen op gestrande dode haren.

Deze slickerborstel heeft speciaal ontworpen en gebogen borstelharen die diep doordringen in elke vacht (zelfs de dikste) zonder een kras te maken op de huid van uw hond.

De borstel is vrij gemakkelijk te gebruiken, en bestrijdt zelfs de smerigste knopen en de meest warrige klitten. Na gebruik van Hertzko slicker ziet de vacht van uw hond er gezond en glanzend uit, en dat is wat we allemaal willen. Een smerige Havanezer is een pijnlijk gezicht.

De borstel is meer aan de dure kant en kost $24,99, maar hij is vaak te koop voor bijna 50%. Zorg ervoor dat je de jouwe pakt!

6. Martha Stewart dubbelzijdige hondenkam

Martha Stewart dubbelzijdige hondenkam

Belangrijkste voordelen:

  • Handvat ligt licht in de hand
  • Tweezijdige kam
  • Betaalbaar, maar toch van goede kwaliteit
  • Zelfs van vlooien en vlooieneitjes af.

Martha Stewart dubbelzijdige hondenkam

Controleer de prijs op Chewy

Je kunt nooit genoeg kammen hebben als je een langharige hond bezit. En, als je ook een bakfanaat bent, dan zul je dol zijn op deze Martha Stewart Dubbelzijdige hondenkam. Dit is een 2 in 1 product voor de lage prijs van slechts $9,99, die je zeker nuttig zult vinden.

De kam is speciaal ontworpen om knopen en klitten te helpen bestrijden. Maar, dat zijn niet de enige dingen die deze kam verwijdert. Hij rekent ook af met huidschilfers, vlooien en vlooieneitjes! Je weet nooit wanneer dat vervelende ongedierte zal toeslaan, dus het is beter om een kam als deze in huis te hebben.

De kam voelt licht in de hand, en hij zit comfortabel terwijl je je Havanezer borstelt. U kunt hem gebruiken op een droge of natte vacht. Hoe dan ook, hij doet zijn werk.

Het goede aan deze kam is dat hij afgeronde punten heeft die de hond geen pijn kunnen doen. In plaats daarvan masseert het kammen eigenlijk hun huid en bevordert het een goede bloedcirculatie. Gebruik bij het kammen de lijnborsteltechniek voor betere resultaten.

We zijn blij dat Martha Stewart het niet alleen bij bakken hield. Hondentrimmers worden langzaam maar zeker haar ding.

7. Hertzko Hond & Kamp; Kattenmattenverwijderaar

Hertzko Hond & Kattenmattenverwijderaar

Belangrijkste voordelen:

  • Roestvrijstalen messen snijden door de moeilijkste knopen
  • Anti-slip ergonomische handgrepen
  • Duimsteun
  • Afgeronde mespunten voor extra veiligheid

Hertzko Hond & Kamp; Kat Matverwijderaar

Controleer de prijs op Chewy

Elk huisdier wil een gladde vacht. Elk huisdier wil niet getrokken of gekrabd worden tijdens de verzorging. Elk huisdier wil de Hertzko mattenverwijderaar! Dit kleine, maar krachtige hulpmiddel is elke cent waard.

Voor de prijs van $29,98 krijg je een uitstekend demontagehulpmiddel dat niet alleen je hond geen pijn doet, maar ook effectief mat haar verwijdert. De messen zijn gemaakt van roestvrij staal, en ze zijn bedoeld om door de hardste matten te snijden zonder aan het haar te trekken. De afgeronde punten zorgen voor extra veiligheid bij het hanteren.

Deze mattenverwijderaar is ontworpen om zowel knopen en matten te verwijderen, als om de huid eronder te masseren. Hertzko heeft zijn gereedschap bijgewerkt, met anti-slip ergonomische handgrepen die gemakkelijk vast te pakken zijn, en een duimsteun voor een betere controle over het gereedschap.

Het enige dat sommige kopers kan storen is dat deze mattenverwijderaar is ontworpen voor rechtshandigen. Maar, mocht je linkshandig zijn, probeer het dan een paar keer. U kunt zeker wennen aan het hanteren van de Hertzko mattenverwijderaar.

8. Safari Draadpen Bamboe handvat

Safari Draadspeld Bamboe Handvat

Belangrijkste voordelen:

  • Het gebruik van korte slagen verwijdert vuil
  • Lange slagen geven glans aan de vacht
  • Milieuvriendelijke bamboeborstel
  • Goed voor alle vachttypes

Safari Draadspeld Bamboe handvat

Controleer de prijs op Chewy

Soms is het eenvoudigste gereedschap het beste. Als je niet iemand bent die houdt van veel gadgets, gereedschap en ultramoderne trends, dan moet je het bij de klassiekers houden. Wij presenteren u de Safari hondenborstel met bamboe handvat. Het is een van de ultieme grooming tools, en de perfecte borstel als je nieuw bent in hondenverzorging.

De Safari pinborstel kan op twee manieren worden gebruikt: met lange en/of korte streken. Wanneer u borstelt met korte slagen, is de borstel in staat om vuil uit het haar van uw hond te verwijderen. Lange streken worden gebruikt om de natuurlijke oliën van de hond te verspreiden, waardoor de vacht glanzend, gezond en prachtig wordt.

De Safari borstel is ontworpen voor alle vachttypes, inclusief het Havanezer hondenras! Als u een beginnende trimmer bent, zult u merken dat de milieuvriendelijke bamboeborstel een prettige bijkomstigheid is, omdat hij gemakkelijk te gebruiken is en een stevige grip biedt.

9. FURminator Langhaar Hond Deshedding Tool

FURminator langhaar hond ontharen gereedschap

Belangrijkste voordelen:

  • Bladen die door taaie matten snijden
  • Frequent gebruik vermindert verharen
  • Bladen kunnen uw hond geen kwaad doen
  • Comfortabel handvat

FURminator langhaar deshedding gereedschap voor honden

Controleer de prijs op Chewy

Het bijhouden van een vaste verzorgingsroutine kan vermoeiend zijn, maar met het gebruik van de juiste hulpmiddelen zoals de FURminator deshedding tool, voelt het meer als een wandeling in het park. De FURminator deshedding tool is de duurste van allemaal, maar is het de prijs van 39,99 dollar waard? Laten we eens kijken wat voor magie deze hondenborstel doet!

De FURminator deshedding tool wordt geleverd met roestvrijstalen kleine mesjes die door de bovenvacht van de hond gaan en losse haren verwijderen. Als u dit gereedschap gebruikt zoals het bedoeld is, zult u uw hond nooit pijn doen. Het is bewezen dat regelmatig gebruik van de FURminator het verharen in het algemeen vermindert.

Maar, het blad is niet het enige uitstekende aan dit gereedschap. Het handvat is ook uitstekend! Het is ergonomisch en biedt comfort tijdens het gebruik. Lang verhaal kort: de FURminator deshedding tool is zeker het geld waard.

10. Hertzko Honden- & Kattenhaarborstel & Haardroger

Hertzko Hond & Hond; Kattenhaarborstel & Haardroger

Belangrijkste voordelen:

  • 2 in 1 product
  • Lost klitten gemakkelijk op
  • Droger met twee warmtestanden
  • Stille motor

Hertzko Hond & Kamp; Kat Haarborstel & Haardroger

Controleer de prijs op Chewy

Wij houden echt van 2 in 1 producten. De Hertzko honden- en kattenhaarborstel en föhn heeft het allemaal. U heeft alleen een goede shampoo nodig en uw verzorgingssessie kan beginnen. Dit multifunctionele gereedschap bestrijdt knopen, matten en klitten effectief. Het werkt ook als een haardroger.

De droger heeft twee warmteniveaus, die beide mild genoeg zijn om de huid van de hond geen pijn te doen. De motor van dit apparaat is speciaal ontworpen om weinig geluid te maken. Honden schrikken gemakkelijk van harde geluiden, vooral als die te dicht bij hun oren komen. Daarom is een stille droogmotor uiterst belangrijk.

De Hertzko borstel en droger heeft veel geweldige functies, zoals een lang netsnoer voor gemakkelijk gebruik. Ook zijn de borstelharen gemaakt met ronde, plastic punten die voorkomen dat ze de huid van de hond verwonden.

Dit innovatieve product is geweldig wanneer uw hond nat wordt van wandelingen in de ochtend. Gewoon aansluiten, een beetje trimmen, en onderweg afdrogen.

11. Safari dubbele rij ondervachthark

Safari dubbele rij ondervachthark

Belangrijkste voordelen:

  • Klein formaat – gemakkelijk te hanteren
  • Roterende pennen die gemakkelijk door matten gaan
  • De dubbele rij pinnen bevordert een glanzende vacht
  • Frequent gebruik vermindert het verharen

Safari dubbele rij ondervachthark

Controleer de prijs op Chewy

De ondervacht vereist ook extra zorg. Dit is waar vuil, vuil en vocht worden opgesloten. Als uw hond een vuile ondervacht heeft, wordt het de ideale plaats voor bacteriegroei. U moet ervoor zorgen dat de ondervacht droog, schoon en klitvrij is. Kunt u zich een beter verzorgingsmiddel voorstellen dan de dubbele rij onderwolhark van Safari?

Deze hark heeft ronde en roterende pinnen die de ondervacht gemakkelijk bereiken, zonder aan het haar te trekken of het te breken. Veelvuldig gebruik van dit hulpmiddel zorgt voor minder verharen en bevordert een goede gezondheid van de vacht. De Safari-hark heeft het perfecte formaat voor kleine honden, zoals uw Havanezer.

Denk bij het gebruik ervan aan de sessie als een verwenbeurt in plaats van regelmatig onderhoud. Uw Hav zal zeker genieten van een grondige kambeurt met de Safari-hark. Het kammen masseert ook de huid, bevordert een goede doorbloeding en zorgt zo voor een goede vachtconditie en haargroei.

12. Frisco Grooming Handschoen

Frisco Grooming Handschoen

Belangrijkste voordelen:

  • One size fits all
  • Zachte rubberen punten op de handpalmen
  • Gemakkelijk schoon te maken
  • Laat huisdieren denken dat het een aaibeurt is in plaats van verzorging

Frisco Grooming Handschoen

Controleer de prijs op Chewy

Dit is technisch gezien geen borstel, maar heeft wel hetzelfde doel als elke andere borstel of kam op onze lijst. De Frisco verzorgingshandschoenen zijn het beste maatje van die eigenaren wiens woedende maatjes niet willen meewerken tijdens de verzorgingstijd. Door deze handschoenen aan te trekken, borstelt u uw hond en aait u hem tegelijkertijd.

De Frisco handschoenen verzamelen losse vacht en haar van alle vachttypes. Het werkt zelfs op een natte vacht! Deze handschoenen hebben handpalmen bedekt met zachte rubberen punten. One size fits all omdat ze zijn voorzien van verstelbare sluitingen.

De handschoenen zijn niet anti-kleef. De haren vallen er gemakkelijk uit, maar dat benadrukt alleen maar hoe efficiënt ze zijn. Geef je pup een borstel over een laken, buiten, of in de bak. Het is echt zo makkelijk als het lijkt.

Probeer deze innovatie eens uit. Uw Havanezer zal denken dat het een aaibeurt is en zal ervan genieten.

Beste borstel voor een Havanezer puppy

Frisco Rubber Eend Borstel

Frisco rubberen eendenborsteltje

Belangrijkste voordelen:

  • Zachte rubberen tanden
  • Schattig uiterlijk waar uw puppy van zal houden
  • Masseert de huid en bevordert de natuurlijke oliedistributie
  • Nat en droog te gebruiken
  • Geschikt voor de gevoelige huid

Frisco Rubber Eend Kerrieborstel

Controleer de prijs op Chewy

Elke hond heeft zijn rubberen eendje nodig. Het merk Frisco heeft een draai gemaakt aan het klassieke rubberen eendje en heeft een rubberen eendje curryborstel gemaakt!

Naast het leuker maken van bad- en poetstijd, heeft het Frisco eendje zijn efficiëntie bewezen. Zijn zachte rubberen tanden reinigen al het vuil dat in de vacht van uw Hav vastzit, en laat de vacht klitvrij en glanzend achter.

Naast het droog borstelen, kunt u deze rubberen eendjes curryborstel gebruiken om uw hond te wassen, te masseren en een goede bloedcirculatie te stimuleren. Uw Hav pup zal genieten van een lekkere massage die de natuurlijke olieverdeling bevordert en nieuwe haargroei ondersteunt.

Wij houden van deze puppyborstel omdat het bewezen is dat het verharen tussen twee baden vermindert. Zelfs pups met een gevoelige huid kunnen hem gebruiken, maar zorg ervoor dat je niet te veel kracht gebruikt tijdens het borstelen van je hond.

Hoe borstel je een Havanezer?

witte Havanezer zittend in het gras

Als je je kunt inzetten voor dagelijks borstelen, zou dat geweldig zijn. Je Havanezer heeft constante verzorging nodig, en als je een gezonde pup wilt, kun je maar beter leren hoe je een hond op de juiste manier borstelt.

Spuit eerst een deel van de vacht in met een ontwarrende spray. Borstel dan helemaal tot op de huid van de hond om de klitten door te kammen.

U moet niet alleen de buitenste vacht borstelen. Borstel met de lijntechniek. Maak een horizontale lijn van de neus naar de staart, zodat je de huid kunt zien.

Borstel het haar op en neer, beginnend bij de voeten en oplopend naar het midden van de rug. Houd uw borstel altijd plat, want schuine borstels kunnen uw hond pijn doen.

FAQs

gelukkige Havanezer hond loopt

1. Wat voor soort vacht hebben Havanezers?

Bij de geboorte hebben Havanezerpups een gladde en korte vacht, niet langer dan 0,3 centimeter. Als de puppy groeit, begint de vacht zich te vormen. Tegen de leeftijd van 8 tot 12 weken zou uw Hav puppy een langere vacht moeten hebben van ongeveer 1 tot 2 centimeter.

Na de mijlpaal van het eerste jaar zou een puppy een 5 tot 6 inch lange vacht moeten hebben, of zelfs 7 tot 8 inch lange vacht voor snelgroeiende pups.

De eerste grootste vachtverandering vindt plaats van 8 tot 15 maanden, wanneer de puppyvacht overgaat in de volwassen vacht. De overgangsvacht kan er een beetje smerig uitzien, maar dat is niets om bang voor te zijn.

Een volwassen Havanezer heeft een dubbele vacht, met een zachte bovenvacht en ondervacht. Het duurt tot 4 jaar voor de perfecte Havanezer vacht zich ontwikkelt. De vacht van de Havanezer is lang, maar nooit dweilend zoals bij de Afghaanse windhond.

2. Is een Havanezer hypoallergeen?

Omdat hun vacht weinig verhaart, worden Havanezers beschouwd als hypoallergeen. Mensen die gevoelig zijn voor allergieën kunnen met Hav puppies omgaan zonder dat tintelende gevoel in hun neus.

Er bestaat echter niet zoiets als een 100% hypoallergene hond. Sommige ernstige gevallen kunnen vinden dat de Hav hun allergieën triggert, maar meestal is dat niet het geval. Dus ja, als u gevoelig bent voor hondgerelateerde allergieën, maar toch een hond wilt, dan is de Havanezer uw jongen!

3. Hoe vaak moet je je Havanezer borstelen?

Als je je kunt inzetten voor dagelijkse verzorging, zou dat geweldig zijn. Maar als je het te druk hebt, is 2 of 3 keer per week borstelen ook prima! Zelfs als uw Havanezer een korte trimbeurt heeft, moet hij wekelijks geborsteld worden.

Je moet je ervan bewust zijn dat droog borstelen een enorme NEE. Gebruik altijd een lichte nevel of een ontwarrende spray. Als je sommige harde knopen niet kunt ontwarren, kun je een professionele trimsalon bezoeken voor een speciale verzorgingsbehandeling voor Havanezers, maar die uitstapjes kunnen nogal prijzig zijn. U kunt beter hard studeren en de persoonlijke verzorger van uw Havanezer worden.

4. Hoe vaak moet je je Havanezer in bad doen?

Havanezers vereisen een strikt bad- en verzorgingsschema. Wij adviseren u om uw Hav een keer per week in bad te doen. De tijd tussen twee baden mag niet korter zijn dan een week, maar ook niet langer dan 3 weken.

Het regelmatig baden van Havanezers bevordert een goede conditie van huid en vacht. Gebruik altijd milde en natuurlijke producten die geen harde invloed hebben op de huid van uw hond.

5. Hoeveel borstelgereedschap moet ik hebben?

U hebt ongeveer zes borstels nodig als u wilt dat uw hond de volledige behandeling en een glanzende, zijdeachtige vacht krijgt. Haarborstels werken het beste op langharige honden, maar slickers, draadpenborstels, kammen, harken en verharingsgereedschap doen ook hun werk.

In geval van een vlooien noodsituatie, heb altijd een vlooienkam in uw verzorgingsset.