Amerikaanse Bulldog bijtkracht (PSI): Hoe sterk is hun beet?

Amerikaanse Bulldoggen kunnen er behoorlijk angstaanjagend uitzien als ze bijten. Als u dit ras bezit, hebt u die sterke kaken in actie gezien wanneer u met hen speelt. Maar heeft u zich ooit afgevraagd hoeveel kracht er in de kaken van uw hond zit?

Ik besloot te onderzoeken wat de bijtkracht van de American Bulldog was in PSI (pounds per square inch) en dan te vergelijken met andere hondenrassen en hoe sterk hun beten zijn.

Hoe sterk is de beet van een Amerikaanse Bulldog?

Wat is de bijtdruk van een Amerikaanse Bulldog?

De bijtkrachtdruk van een Amerikaanse Bulldog is geschat op 305 PSI. Op deze bijtkrachtsterkte in pond per vierkante inch mag niet volledig vertrouwd worden, omdat het niet mogelijk is de bijtkracht van een hond exact te meten.

Op deze foto kun je goed zien hoe sterk die Amerikaanse Bulldog kaken eruit zien vanuit het zijprofiel. Image copyright Justayton op Wikipedia.

Hebben Amerikaanse Bulldogs sterke kaken?

American Bulldogs hebben zeer sterke kaken en kunnen zeer krachtig grijpen. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat u touwtrekken speelt met dit ras; u zult het heel moeilijk vinden om het speelgoed uit hun kaken weg te trekken. Dat gezegd hebbende, kunnen veel eigenaren de kaak van hun Amerikaanse Bulldog openbreken om een speeltje of voorwerp te pakken dat ze niet zouden moeten eten.

Amerikaanse Bulldog bijtdruk in pond

Hoewel veel websites het cijfer van 305 PSI voor de bijtkracht van een Amerikaanse Bulldog in ponden vermelden, moet dit niet als volledig accuraat worden beschouwd.

In feite heb ik geen enkele wetenschappelijke studie of onderzoek kunnen vinden waarin een gecontroleerd experiment werd uitgevoerd om een nauwkeurige meting te krijgen.

Verderop kun je meer lezen over waarom deze bijtkrachtmetingen niet als nauwkeurig mogen worden beschouwd.

Hoe de bijtkracht van een Amerikaanse Bulldog aanvoelt

Dus, hoewel we ons aan de voorzichtige kant moeten houden en het getal van 305 PSI niet helemaal moeten geloven, kun je een goed gevoel krijgen voor de bijtkracht van een American Bulldog als je een spelletje speelt met dit ras…. en dat spelletje is een ouderwets touwtrekken.

Wist je dat? Mensen hebben een gemiddelde bijtdruk van 120 PSI, waarbij sommige volwassen mannetjes kunnen bijten met een kracht van 150 PSI.

Waarom hondenbeetkracht PSI moeilijk nauwkeurig te meten is

Doorheen dit artikel heb ik gezegd hoe je niet volledig moet vertrouwen op statistieken over hondenbeetdruk, en daar is een goede reden voor; de manier waarop het gemeten wordt en de aard van een hond.

Wat bedoel ik hiermee?

Nou, stel je voor dat je een hond vraagt om zo hard als hij kan op de druklezer te bijten. Dat gaat gewoon niet gebeuren – in tegenstelling tot mensen kun je van een hond die inzet niet krijgen om een nauwkeurig bijtkrachtgetal te krijgen.

Denk even aan de mentaliteit van een hond en het leiden van de test. Hoe hard ze bijten heeft zoveel variabelen, waaronder:

  • Waar de hond op beet.
  • Hoe de hond zich voelt, bijvoorbeeld is hij agressief op het moment van de test.
  • Het karakter en de persoonlijkheid van de hond.

Laten we eerlijk zijn, de enige keer dat je de hardste van de hardste beten van een hond krijgt, is wanneer je ze provoceert tot een reactie.

En dat is niet het geval met de bijtkracht drukproeven, want van wat ik gelezen heb, krijgen honden een verdoving tijdens het proces, dus er is geen enkele manier dat het accuraat zal zijn.

Elke keer dat je de beetdruk van een hond probeert vast te leggen, bijt hij met een andere kracht. Daarom gaat nauwkeurigheid het raam uit.

Wat betekent PSI in bijtkracht?

PSI is de meeteenheid die wordt gebruikt voor de bijtkracht van honden. PSI is een acroniem voor “pounds per square inch” en betekent hoeveel druk de sterke kaken van de hond kunnen uitoefenen op één vierkante centimeter van een pond.

Welke hondenrassen hebben de sterkste bijtdruk in PSI?

En tot slot, hoe verhoudt de bijtdruk van een Amerikaanse Bulldog zich tot andere hondenrassen? Ik zou zeggen dat hij over het algemeen erg sterk is, maar niet als je de top 20 lijst ziet zoals hieronder.

  1. Kangal: Bijtkracht van 743 PSI
  2. Amerikaanse Bandogge: Bijtkracht van 730 PSI
  3. Cane Corso: Bijtkracht van 700 PSI
  4. Dogue De Bordeaux: Bijtkracht van 556 PSI
  5. Tosa Inu: Bijtkracht van 556 PSI
  6. Engelse Mastiff: Bijtkracht van 556 PSI
  7. Dogo Canario: Bijtkracht van 540 PSI
  8. Dogo Argentino: Bijtkracht van 500 PSI
  9. Wolfhond: Bijtkracht van 406 PSI
  10. Leonberger: Bijtkracht van 399 PSI
  11. Akita Inu: Bijtkracht van 350 tot 400 PSI
  12. Rottweiler: Bijtkracht van 328 PSI
  13. Siberische Husky: Bijtkracht van 320 PSI
  14. Afrikaanse Wilde Hond: Bijtkracht van 317 PSI
  15. Amerikaanse Bulldog: Bijtkracht van 305 PSI
  16. Doberman: Bijtkracht van 245 PSI
  17. Duitse herder: Bijtkracht van 238 PSI
  18. Duitse Dog: Bijtkracht van 238 PSI
  19. Amerikaanse Pitbull: Bijtkracht van 235 PSI
  20. Labrador Retriever: Bijtkracht van 230 PSI

De bijtkracht van de Amerikaanse Bulldog komt op plaats 15 in de grafiek, tussen de Afrikaanse Wilde Hond en de Doberman in.

Conclusie

Er is geen twijfel mogelijk, American Bulldogs hebben behoorlijk sterke kaken en kunnen een slechte beet geven als ze geprovoceerd worden. Maar hun bijtdruk, hoe nauwkeurig je die ook meet, staat niet eens in de top 10 van rassen.

Maar laat je niet wijsmaken dat hun beet je geen pijn doet, dat doet hij wel, en als ze je vastgrijpen, zul je hard moeten werken om ze eraf te krijgen.

Tot slot, als het je lukt om een “echte” wetenschap te vinden die uitlegt wat de bijtkracht van een Amerikaanse Bulldog is in PSI druk, geef dan alsjeblieft commentaar zodat ik de referenties op deze pagina kan bijwerken.

Misschien wil je ook…

Header beeld krediet van Pixabay op