Shiba Inu Groeigrafiek: Hoe groot wordt mijn Shiba Inu?

Shiba Inu Groeischema: Hoe groot zal mijn Shiba Inu worden?

Delen is geven!

Shiba Inu honden zijn middelgrote hoektanden die overal op het internet bekend zijn. Van memes tot bitcoin, de Shiba Inu is een internetsensatie. Misschien is dit wel de belangrijkste oorzaak dat deze Japanse honden hoog op de populariteit schaal in de Verenigde Staten.

Als je net je Shiba Inu puppy hebt gekregen en je vraagt je af hoe groot hij zal worden, zijn we hier om u te helpen door u wat basisinformatie te geven over de Shiba Inu groeigrafiek.

De Shiba Inu hond staat bekend om zijn interessant uiterlijk – een rond en pluizig hoofd, lange poten, en een vosachtige staart. Ondanks zijn betoverende uiterlijk verbergt de Shiba Inu hond een nogal eigenzinnige en onafhankelijke persoonlijkheid. Deze vriendelijke honden zitten vol met hoge energie drives, evenals extreem extraverte persoonlijkheden.

Tot ze volwassen zijn, Shiba Inu pups maken veel fysieke en mentale veranderingen door.

Deze Shiba Inu groeigrafiek zal je laten zien hoe Shiba Inu pups zich gedragen tijdens verschillende groeifasen, evenals hoeveel ze wegen en groeien. Bovendien wordt in dit artikel veel informatie beschreven over de meest voorkomende factoren die van invloed zijn op hun groei en Shiba Inu gezondheidsproblemen.

Aan de slag!

Inhoud

toon

Shiba Inu groeigrafiek

Ondanks dat Shiba Inu’s het kleinste hondenras van Japan zijn, zijn het middelgrote honden. Hun mooie verschijning trekt de aandacht wanneer deze kleine honden verschijnen. Als je je afvraagt hoe groot Shiba Inus puppies worden, zijn we hier om het je te vertellen!

Shiba Inu Puppy Leeftijd Reu Shiba Inu Hoogte Vrouwelijke Shiba Inu Hoogte
8 weken 4″-6″ 4″-6″
3 maanden 5″-7″ 5″-7″
6 maanden 7″-9.5″ 5″-8″
9 maanden 12.5″-14.5″ 9″-12.5″
12 maanden 14.5″-16.5″ 13.5″-15.5″
24 maanden 14.5″-16.5″ 13.5″-15.5″

De Shiba Inu groeigrafiek tabel toont geschatte metingen van zijn hoogte tijdens de de eerste twee jaar van zijn leven. Shiba Inus zijn meestal volgroeid als ze hun eerste jaar bereiken.

Net als andere hondenrassen, groot of klein, worden mannelijke Shiba Inus meestal iets groter dan vrouwelijke Shiba Inus.

Bekijk de Shiba Inu gewichtsgrafiek voor informatie over zijn gewicht. Doe mannelijke Shiba Inus meer aankomen dan hun vrouwelijke tegenhangers?

Shiba Inu Gewichtsgrafiek

Hoewel deze honden niet zo zwaar zijn als andere middelgrote hondenrassen, komen Shiba Inus het meeste aan in de eerste negen maanden van hun leven.

Shiba Inu Puppy Leeftijd Reu Shiba Inu Gewicht Teef Shiba Inu Gewicht
1 maand 3 – 7 pond 3- 7 pond
2 maanden 4- 9 pond 4- 9 pond
3 maanden 7 – 10 pond 6 – 8 pond
4 maanden 9 – 13 pond 8 – 11 pond
5 maanden 11 – 16 pond 10 – 13 pond
6 maanden 13 – 18 pond 11 – 15 pond
7 maanden 15 – 19 pond 13 – 16 pond
8 maanden 16 – 20 pond 13,5 – 17 pond
9 maanden 16.5 – 21 lbs 14 – 17.5 lbs
10 maanden 17 – 22 pond 14,5 – 18 pond
11 maanden 17.5 – 23 pond 15 – 18.5 lbs
12 maanden 18 – 24 pond 16 – 19 pond

Natuurlijk wordt verwacht dat de mannelijke Shiba Inu tenminste een paar pond zwaarder is dan het vrouwtje. Geslachtsverschillen in termen van grootte en gewicht zijn natuurlijk en normaal in de hondenwereld. En, niet alleen in de hondenwereld, maar dit is het geval bij de meeste dieren.

Hoe lang duurt het om een Shiba Inu te laten groeien?

Shiba Inu rent over het veld

We weten niet 100% zeker hoe lang het duurt voordat een Shiba Inu stopt met groeien. Een geschatte afname van de groei is wanneer de Shiba Inu hond wordt een jaar oud.

Natuurlijk, Shiba Inu honden stoppen met groeien als ze 12 maanden oud zijn. Maar dat is niet altijd het geval. Sommige Shiba Inu pups ontwikkelen zich later. Dus ze worden volwassen als ze 18 maanden oud.

Om te controleren of uw Shiba Inu Hond goed is uitgegroeid tot zijn volle omvang, kunt u uw dierenarts raadplegen. Een andere manier om er zelf achter te komen is door de groeigrafiek van uw Shiba Inu hond bij te houden.

Om een dierenarts te laten controleren of uw hond is uitgegroeid tot zijn volwassen grootte, zal hij moeten overgaan tot röntgencontroles om te zien of de groeiplaten in de botten aan elkaar zijn gegroeid. Dit is een indicator voor de ontwikkeling van de puppy tot een volwassen hond.

Hoe groot wordt mijn Shiba Inu?

Nou, niet zo groot. Ik bedoel, Shiba Inus zijn middelgrote honden, maar ze lijken het meest op kleine honden. In termen van hoogte, groeit een volwassen mannelijke Shiba Inu tussen 14,5″ en 16,5″, terwijl het vrouwtje zou groeien tussen 13,5″ en 15,5″.

De grootste groeispurt in de Shiba Inu ontwikkeling vindt plaats tussen de vier en acht maanden leeftijd.

Gedurende de eerste 12 maanden, de meeste Shiba Inu pups hun volledige volwassen grootte bereiken. Volwassen mannelijke Shiba Inu hond weegt 23 pond, volgens de Amerikaanse Kennel Club rasstandaarden. Daarentegen weegt de vrouwelijke Shiba Inu meestal rond de 17 pond.

Mannelijke Shiba Inu Vs. Vrouwelijke Shiba Inu

Als ze kleine pups zijn, is het moeilijk om de verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke Shiba Inus te onderscheiden.

Zodra ze echter opgroeien tot volwassen honden, kunnen we enkele verschillen in uiterlijk zien die duidelijk reuen van teven onderscheiden. De meeste vrouwelijke Shiba Inus worden meestal kleiner dan mannetjes. Dit is natuurlijk volkomen normaal voor honden.

Vrouwelijke Shiba Inus zijn meer tenger uitziende en erven de stereotiepe vrouwelijke kenmerken. Een kleiner hoofd, een slanker lichaam, en meer vrouwelijke kenmerken.

Mannelijke Shiba Inus, daarentegen, zijn behoorlijk knap. Ze lijken wel een een beetje groter en magerder. Echter, alle fysieke eigenschappen in dit hondenras zijn afhankelijk van het fokprogramma en de genetica, evenals het algehele onderhoud van zowel de mannelijke als de vrouwelijke Shiba Inus.

Naast gezondheidsproblemen die zich tijdens de levensduur van de Shiba Inus kunnen voordoen, is een uitzondering tussen een reu en een teef alleen mogelijk wanneer een Shiba teef loops wordt en zwanger wordt.

Maar, u zult misschien verrast zijn om te ontdekken dat een vrouwelijke Shiba Inu draagt slechts drie tot vier pups. Dus, haar gewicht verandert niet drastisch als je zwanger bent.

Ook al hebben we het over verschillen in grootte en gewicht, er zijn nog andere groeiverschillen tussen mannelijke en vrouwelijke Shiba Inus.

Vrouwelijke Shiba’s groeien mentaal sneller. Dit betekent dat vrouwelijke Shiba Inu honden sneller volwassen worden dan reuen. Daarmee bedoel ik dat teefjes meer gefocust en gehoorzaam zijn dan mannelijke Shiba Inus. Maar dat is echt niet altijd het geval. Soms zijn vrouwelijke Shiba’s behoorlijk lastig.

Shiba Inu Puppy Ontwikkelingsstadia

Shiba Inu puppy staat in het veld

Shiba Inu puppy ontwikkelingsstadia zijn belangrijk om te begrijpen omdat ze enkele van de belangrijkste momenten in het leven van de puppy weergeven.

De Shiba Inu puppy ontwikkelingsstadia beschrijven wat er gebeurt in het leven van een Shiba Inu puppy -… vanaf de geboorte tot zijn volwassen grootte. Ik denk dat dit een geweldige manier is voor nieuwe Shiba Inu puppy eigenaren om uit te vinden wat er elke week gebeurt tijdens het eerste levensjaar van de pup.

Laten we het geheime leven van de Shiba Inu pup leren kennen!

Geboorte tot twee weken

Direct na de geboorte wegen Shiba Inu puppies niet meer dan 2.5 ons. Omdat mannelijke pups al een beetje groter zijn, is het gemakkelijker om Shiba Inu pups te onderscheiden door naar hun geslachtsdelen te kijken.

Ik heb me persoonlijk gerealiseerd dat mannelijke pasgeboren Shiba Inus vaak pittiger zijn dan teefjes. Ze vechten zich een weg naar de moedermelk! Toch is het van het grootste belang dat elke pup een eerlijk deel van de eerste melk van de moeder – colostrum – krijgt.

Gedurende de eerste twee weken verandert er niet veel. Shiba Inu pups zijn afhankelijk van hun moeder tot ze vier weken oud zijn.

Gedurende deze periode zijn Shiba Inu pups druk bezig met dutten en zogen – dat is hun belangrijkste focus (voor nu).

Twee weken tot tien weken

Tegen het einde van de twee weken leeftijd kan er een kleine merkbare gewichtstoename zijn bij pasgeboren Shiba Inu pups. Deze periode wordt een leuke. Ik noem dit de “leerperiode” en het is ook de belangrijkste.

Deze ontwikkelingsperiode in het leven van de Shiba Inu pup is een overgang van de passieve naar de actieve staat. Naarmate de dagen verstrijken, wordt de Shiba Inu puppybeginnen zijn zintuigen zich te ontwikkelen. Tegen het einde van de vijf weken leeftijd zijn de meeste van hun zintuigen al volledig ontwikkeld.

Tussen drie en vijf weken leeftijd zijn Shiba Inu pups zelfstandiger geworden. Sinds ze nieuwe geuren, smaken en geluiden hebben leren kennen, is er geen houden meer aan om op avontuur uit te gaan.

Ze vertrouwen niet op hun moeder maar ze komen zich nog steeds voeden met haar melk. Dat zal ook snel veranderen als hun tanden beginnen te komen.

Deze periode markeert het ontstaan van de melktanden van de Shiba Inu pup. En het is al snel tijd om deze puppy’s kennis te laten maken met nieuwe puppyvoeding.

Tien weken tot vier maanden

Shiba Inu pups krijgen hun set melktanden, dus hun moeder spant ze af. Als ze acht weken oud zijn, zijn de meeste Shiba Inu fokkers klaar om nieuwe huizen te vinden voor hun pups. Dit bewijst alleen maar dat in deze periode de meeste Shiba Inu puppies al zelfstandig zijn.

Ervaren Shiba Inu eigenaren en fokkers zullen vaak advies geven aan nieuwe eigenaren over de overgang naar puppyvoeding. Het is goed om te beginnen met lauw water toe te voegen aan puppybrokken. Dit helpt bij het afbreken van de harde deeltjes die ongemakkelijk kunnen zijn voor het spijsverteringsstelsel van de Shiba Inu. Door water aan de puppybrokken toe te voegen, krijgt u een lichtere, gemakkelijker te verteren maaltijd.

Bij vier maanden oud, a Shiba Inu puppy weegt tussen de 9 en 13 pond. Dit is vrij licht, vergeleken met andere middelgrote hondenrassen. Met elke komende maand, kunt u verwachten dat uw Shiba Inu puppy tussen de tot drie pond aankomt.

Net als bij andere hondenrassen, is deze periode geweldig voor puppy socialisatie en training. En geloof me, daar wil je zo snel mogelijk mee beginnen. Je wilt geen Shiba Inu pup die zich misdraagt.

Vier maanden tot zes maanden

Op zes maanden oud, een gezonde Shiba Inu puppy moet tussen de 12 en 17 wegen pond wegen, wat de helft is van zijn volwassen gewicht. Nadat hij dat gewicht heeft bereikt, zal de groei van de Shiba Inu pup langzaam afnemen.

Hij zal nog steeds blijven groeien, maar minder snel dan tijdens het eerste half jaar van zijn leven. Nu zal hij twee tot drie pond per maand aankomen, afhankelijk van zijn dieet.

Shiba Inus zijn zeer actief tijdens deze periode. Het is dus belangrijk om niet te veel te trainen en te bewegen. Deze pups zijn nog in de groei en u moet ze niet te veel trainen. Te veel beweging kan leiden tot blessures en ontwikkelingsstoornissen.

De melktanden van uw Shiba Inu puppy zijn inmiddels uitgevallen en zijn permanente tanden zijn gekomen en gegroeid. Het is tijd voor u om al het geduld en de kennis te verzamelen om uw puppy te laten stoppen met bijten.

Tegen die tijd zult u uw Shiba Inu gesocialiseerd en getraind. Wat training betreft, zou het volstaan dat je Shiba Inu het verschil kent tussen “JA” en “NEE”. Omdat het goed van kwaad moet leren.

Shiba Inus zijn zeer intelligent en extravert, dus hen sociale basisetiquette leren zal u op de lange termijn helpen.

Zes maanden tot tien maanden

We zijn nu in de Shiba Inu pubertijd beland. Dit is misschien wel het meest actieve dat de jonge Shiba Inu pup in zijn leven zal meemaken. Fysiologisch zijn hun kleine lichamen nog in de groei en er gebeurt zoveel.

Shiba Inu pups zitten vol energie, staan te popelen om rond te rennen en plezier te maken. Het is allemaal goed zolang je in staat bent om controle te houden over hun gedrag.

Als je een vrouwelijke Shiba Inu puppykun je verwachten dat ze ergens tussen negen en tien jaar loops wordt. maanden oud. Wat betreft mannelijke Shiba Inus, sommige kunnen tekenen vertonen dat ze willen parenvoordat de vrouwtjes loops worden. Over het algemeen gedragen beide geslachten zich onafhankelijker en koppiger in hun adolescente fase.

Daarom is het belangrijk om je te socialiseren Shiba Inu puppy zo snel mogelijk. Als u het trainings- en socialisatieproces overslaat, kan uw Shiba Inu pup uitgroeien tot een agressieve, onrustige hond. Agressief gedrag kan echter worden verholpen met nieuwe manieren van socialiseren.

Tien maanden tot twaalf maanden

Uw Shiba Inu pup is nog niet volwassen, maar het is ook geen kleine pup meer. Maar het is nog steeds een kleine hond. Hoe dan ook, we zijn twee maanden verwijderd van de volwassenheid.

Tien maanden oude Shiba Inus verschillen niet veel in gedrag als acht maanden oude Shiba Inus. Zodra ze twaalf maanden oud zijn maanden oud zijnworden ze geacht hun volle omvang te hebben bereikt. Natuurlijk zullen Shiba Inus nog steeds in gewicht toenemen, maar hun lengte zal hetzelfde blijven.

Een interessant veterinair feit is dat de meeste dierenartsen instemmen met een sterilisatie of sterilisatie Shiba Inu puppy tussen vier en negen maanden oud. Hoewel sommigen het er niet mee eens zijn, geloven de meesten dat castratie of sterilisatie van een Shiba Inu pup op deze leeftijd de kans op de ontwikkeling van kanker vermindert. Maar ook invloed op de Shiba Inu puppy groei.

Meer dan een jaar

Als hij twaalf maanden oud is, is de Shiba Inu pup officieel volwassen. Nu kan hij groot hondenvoer eten! Met het nieuwe hondenvoer moet een gezonde hoeveelheid dagelijkse beweging volgen. Dit betekent niet dat uw hond de hele tijd moet rennen. Het is prima om hem mee te nemen naar het hondenpark of voor een avondwandeling.

Zorg ervoor dat het activiteitenniveau van de Shiba Inu op peil blijft, ook als hij zijn volle omvang bereikt. Hij zal nog steeds veel aandacht, toewijding en mentale stimulatie nodig hebben. Hij moet echter nog steeds zo actief blijven als hij was. Zorg ervoor dat je de oefening niet overdrijft. Zorg dus voor een gelijke hoeveelheid gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging.

Heeft mijn Shiba Inu ondergewicht?

Shiba Inu staat op de ton en kijkt rond

Het is gemakkelijk om te gaan denken dat uw Shiba Inu misschien ondergewicht heeft. Dit komt omdat het van nature slanke en kleine honden zijn. Hoewel we ons niet altijd zorgen hoeven te maken, zijn er situaties waarin een slanke Shiba Inu hond eigenlijk een hond met ondergewicht kan zijn.

Om na te gaan of uw Shiba Inu ondergewicht heeft, kunt u het beste kijken naar de Shiba Inu body condition score. De Shiba Inu BCS toont verschillende stadia van het lichaamsgewicht van de hond. Het beschrijft hoe een Shiba met ondergewicht eruit ziet.

Meestal, als je zijn ribben, ruggengraat en heupbeenderen kunt zien en voelen, heb je te maken met een ondergewicht hond. En ik raad u aan om onmiddellijk diergeneeskundige hulp te zoeken. Als het zover is gekomen, kan uw hond onderliggende gezondheidsaandoeningen hebben die behandeling nodig hebben.

Aan de andere kant zijn Shiba Inu pups erg actief en zijn ze altijd in beweging. Natuurlijk verbranden ze veel lichaamsvet en hebben ze een gezonde hoeveelheid voedingsstoffen nodig om op gang te blijven. Dus, tijdens hun groeiperiode, kunnen ze mager lijken omdat ze gewoon geen pauze kunnen nemen.

In dit geval hoef je je niet veel zorgen te maken – zolang je Shiba Inu een gezonde eetlust heeft en de wil om de wereld te veroveren.

Factoren die de groei van de Shiba Inu Puppy beïnvloeden

Shiba Inu puppy loopt langs het strand

We moeten enkele van de belangrijkste factoren noemen die de oorzaak kunnen zijn van de groei van uw Shiba Inu pup. Sommige daarvan kunnen bijdragen tot een tragere groei, terwijl andere kunnen bijdragen tot een snellere, gezondere groei. Om de Shiba Inu groeigrafiekis het noodzakelijk om het een en ander te weten over de volgende factoren.

Genetica en Milieu

Er wordt altijd gesproken over genetica in de hondenfokkerij. En, er zou altijd gepraat moeten worden over genetica. Want de genen bepalen alles in en om ons heen.

Dus, bij alle raszuivere en gemengde honden speelt genetica een sleutelrol. Het is de belangrijkste oorzaak van aangeboren gezondheidsproblemen, evenals goede en slechte persoonlijkheids- en uiterlijke kenmerken.

Daarom nemen gerenommeerde Shiba Inu fokkers het fokken van honden zeer serieus. Ze streven ernaar om kwaliteitshonden te produceren die gezonde eigenschappen erven. Ze doen dit omdat ze willen behouden en bijdragen aan de levensduur van het ras.

Meestal hangt de prijs van de Shiba Inu af van de kwaliteit van zijn genetica en bloedlijn. Shiba Inus met gedetailleerde stambomen hebben normaal gesproken een uitstekende genetische achtergrond.

Wat omgevingsfactoren betreft, wil ik de gezonde zonnestralen noemen die een belangrijke natuurlijke bron zijn van vitamine D. Hierdoor groeien de botten van de Shiba Inu gezond en sterk. Zonnestralen in combinatie met andere factoren zoals een normale vochtigheidsgraad en temperatuur dragen het meest bij aan een normale ontwikkeling van de Shiba Inu pup.

Juiste voeding en dieet

Zoals we al eerder zeiden, is de Shiba Inu pup een hoogenergetische hond. Hoge energie betekent hoge eetlust, nou ja, meestal. Als je sport, voel je de behoefte om veel te eten na een goede training. Het is hetzelfde met Shiba Inu honden. Hoewel, het lijkt alsof ze de hele tijd kunnen eten.

Juiste voeding die rijk is aan gezonde voedingsstoffen is uiterst belangrijk voor elke fase van de ontwikkeling van de Shiba Inu pup. Het is een van de belangrijkste groeifactoren. Voedingsstoffen die in hondenvoer van goede kwaliteit zitten, dragen bij aan de groei van de Shiba Inu pup. Ze voeden het lichaam en de ziel.

A gezonde hond is een hond die goed eet, dagelijks oefent en assertiviteit vertoont, gevolgd door een energieke houding. Dit alles is praktisch onmogelijk als hij geen calorieën en koolhydraten opneemt als voornaamste energiebronnen.

Het is dus van het grootste belang voor Shiba Inu hondeneigenaren om hun pups te voorzien van een dieet dat rijk is aan eiwitten, vitaminen, mineralen, gezonde oliën, vezels en koolhydraten.

Fysieke en mentale activiteit

Vanwege het feit dat Shiba Inus populair zijn omdat ze een beetje koppig en eigenzinnig zijn, hebben ze vaak behoefte aan zware hoeveelheden mentale en fysieke stimulatie nodig. Een pup die zich niet vaak verveelt, groeit uit tot een prachtige en goed gemanierde volwassen hond. En eerlijk gezegd is dit wat uw Shiba Inu pup elke dag nodig zal hebben.

De spieren van Shiba Inu puppy’s kunnen zich niet alleen ontwikkelen. Ze hebben ook stimulatie nodig. En, wat is een betere manier om de spieren te stimuleren dan het inbouwen van een goede dagelijkse bewegingsroutine. Zowel u als uw puppy zullen het heerlijk vinden om te gaan wandelen of apporteren!

Lichaamsbeweging zal uw Shiba Inu puppy niet alleen helpen een gezonde spierbasis op te bouwen, maar het zal ook helpen bij goede ontwikkeling van botweefsel. Naast fysieke veranderingen, zult u spoedig veranderingen in het bioritme van uw Shiba Inu pup opmerken.

Weet je nog dat je Shiba Inu pup ’s nachts onrustig was en je er niets aan kon doen? Nu hij veel lichamelijke activiteit krijgt, wordt hij gewoon te moe om onrustig te zijn. Een ander ding dat u minimaliseert met de juiste fysieke en mentale stimulatie is het agressieve gedrag van de Shiba Inu.

Meestal komt agressief en destructief Shiba Inu gedrag voort uit verveling. Je Shiba Inu kan niet praten, dus zal hij andere manieren gebruiken om je te vertellen dat je een saai persoon bent!

Shiba Inu Gezondheidsproblemen

Shiba Inu puppy ligt op een houten basis

Het Shiba Inu hondenras is over het algemeen geen ongezond hondenras. Maar omdat het een rashond is die selectief is gefokt, heeft hij enkele rasspecifieke gezondheidsaandoeningen geërfd.

Gelukkig zijn we ons bewust van de Shiba Inu gezondheidsproblemen en de meeste hond fokkers doen samen met dierenartsen hun best om deze aangeboren aandoeningen uit te roeien.

De meeste Shiba Inu honden zijn gevoelig voor heupdysplasie, cataract, hypothyreoïdie en patella luxatie.

Hypothyreoïdie

Hypothyreoïdie kan alle honden van alle maten en rassen treffen. Maar het komt het meest voor bij kleine en middelgrote honden. Dit is een hormonale stoornis waarbij de schildklier niet in staat is het schildklierhormoon te produceren, vandaar de “hypo” in de naam. Dit veroorzaakt een volledige metabolisme chemische onbalans.

Klinische verschijnselen zijn een droge huid en een doffe vacht, evenals gewichtstoename, haaruitval en algemene zwakte. Echter, het is niet noodzakelijkerwijs een levensbedreigende aandoening. Met een goed dieet en regelmatige behandeling kan deze gezondheidstoestand binnen enkele maanden worden genezen.

Heupdysplasie

Bij alle hondenrassen zien we heupdysplasie als een veelvoorkomend gezondheidsprobleem. Ook de Shiba Inu is gevoelig voor het erven van een dergelijke gezondheidstoestand. Het is een ontwikkelingsgebonden gezondheidsprobleem dat verband houdt met heup- en soms ellebooggewrichten.

Wat er gebeurt is dat de botten die in eerste instantie het gewricht vormen tegen elkaar gaan schuren, wat veel pijn veroorzaakt bij onze lieve viervoeter. Er zijn manieren om om dit te voorkomen, en de meeste daarvan omvatten een goede opvoeding van de Shiba Inu pups.

Vanwege het feit dat het meer een ontwikkelingsprobleem waar de meeste hondenrassen vatbaar voor zijn, kunt u het beste uw dierenarts raadplegen over welke stappen u kunt nemen om deze vervelende gezondheidstoestand te helpen voorkomen.

Cataract

Cataract komt vaak voor gezondheidsproblemen in senior Shiba Inu honden. Ze kunnen optreden wanneer uw Shiba hond tien jaar wordt, of ouder. Cataract bij honden vormt zich op de buitenste laag van het oog en veroorzaakt troebel en wazig zicht. Het verandert de oogkleur naar grijsblauw.

Cataract kan leiden tot blindheid. Echter, als uw hond veilig onder narcose kan worden gebracht, is het mogelijk om de cataract chirurgisch te verwijderen. Bedenk dat dit geen levensbedreigende aandoening is, maar een gezondheidsprobleem van een oude hond.

Obesitas

Als u dacht dat uw Shiba Inu pup niet vatbaar is voor obesitas, heeft u het mis. Hoewel Shiba Inus er atletisch en slank uitzien, hebben ze een verhoogd risico op het ontwikkelen van obesitas.

Obesitas bij honden kan zich ontwikkelen door verminderde lichaamsbeweging samen met verhoogde hondenvoer inname. Het kan ook een oorzaak zijn van sommige onderliggende medische aandoening zoals Hypothyreoïdie en Insulioma.

Obesitas in Shiba Inus kan leiden tot de ontwikkeling van artritis, diabetes en hartkwalen.

Let goed op de hoeveelheid voedsel die u uw Shiba Inu geeft, evenals hoe vaak u hem voert.

Lees Volgende: Shiba Inu Voedingsschema – Hoe ziet het ideale hondendieet eruit?

Wat is de gemiddelde levensduur van een Shiba Inu?

Gewoonlijk is de levensduur van een Shiba Inu tussen 12 en 15 jaar. De meeste middelgrote honden worden tot 15 jaar oud, mits goed verzorgd. Voor een gezonde pup kan de levensduur verlengd worden tot 17 jaar.

Als u een raszuivere Shiba Inu pup aanschaft bij een gerenommeerde fokker, bent u verzekerd van een lang en gezond Shiba Inu leven. Dit komt omdat de meeste bekende en bekwame Shiba Inu fokkers produceren gezonde lijnen van pups die meestal vrij zijn van genetische afwijkingen.

Maar, het ligt niet allemaal aan fokkers. Verantwoordelijke eigenaren moeten goed voor hun kleine Shiba Inu pups zorgen. Er zijn veel verwondingen en ontwikkelingsgerelateerde gezondheidsproblemen die kunnen optreden tijdens het eerste levensjaar van een Shiba Inu pup die van invloed kunnen zijn op zijn levensduur.

Laatste gedachten

Hoewel Shiba Inu pups uiterst schattig en populair zijn, zijn ze meestal niet de beste honden voor mensen die voor het eerst een hond bezitten. Dit komt vooral door hun koppige en moeilijk te trainen kant. Soms zijn ze gewoon niet willen luisteren. En de meeste Shiba Inu eigenaren kunnen dit beamen.

Het kost tijd en toewijding om zo’n intelligente en actieve hond te trainen. Er kan ook veel misgaan bij een slechte en late socialisatie. Bij het kiezen van een nieuwe pup moet u niet alleen letten op het uiterlijk, en in dit geval alleen op de Shiba Inu groeigrafiek.

Een nieuwe pup krijgen is meer dan uiterlijk! Als je het hier gemaakt hebt, heb je waarschijnlijk gelezen over alle gezondheidsproblemen en factoren die een impact kunnen hebben op de groei van de Shiba Inu pup. En dit kan resulteren in de verslechtering van zijn levenskwaliteit.

Uw persoonlijkheid en uw dagelijkse routine dragen bij tot een gezonde Shiba Inu puppy groei. Meer leren over dit interessante hondenras zal u helpen het beter te begrijpen en u helpen bij het opvoeden van uw eigen Shiba Inu pup!

Dus, voordat je je nieuwe Shiba Inu puppy krijgt, zorg ervoor dat je veel onderzoek doet en bereid je voor om het te voorzien van de de beste leefomstandigheden, veel liefde en knuffels!

Gerelateerde inhoud

  • Bernedoodle Groeigrafiek: Hoe groot wordt mijn Bernedoodle?
  • Sint Bernard Groeischema: Hoe groot zal deze puppy worden?
  • Maltipoo Groeischema: Hoe groot zal mijn puppy worden?